Andulka - určení pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2010 19:56
zandule

XXX.XXX.16.204

Dobrý den,
mohli byste mi prosím pomoci určit pohlaví u této 10týdenní andulky (bohužel, kvalitnější fotka se mi nepodařila)? Nebo je ještě na rozeznání brzy? Děkuji.

19.1.2010 19:57
zandule

XXX.XXX.16.204

zandule napsal(a):
Dobrý den,
mohli byste mi prosím pomoci určit pohlaví u této 10týdenní andulky (bohužel, kvalitnější fotka se mi nepodařila)? Nebo je ještě na rozeznání brzy? Děkuji.

Ještě tady:

19.1.2010 20:50
eden

XXX.XXX.75.102

zandule napsal(a):
Ještě tady:

Může to být samička. Má kolem nozder do velké bílé kruhy. Ale fotka je dost rozmazaná, tak je to jen tip.

19.1.2010 22:00
mitraton

XXX.XXX.40.96

zandule napsal(a):
Ještě tady:

Dobrý večer,

Máte samečka.

Záruba

19.1.2010 22:22
zandule

XXX.XXX.16.204

mitraton napsal(a):
Dobrý večer,

Máte samečka.

Záruba

Dobrý večer, pane Zárubo, děkuji! Můžu se zeptat, podle čeho jste to určil? Už jsem se také pomalu začínala přiklánět k samičce, zvláště potom, co jsem na internetu našla váš článek o andulkách, kde se píše:Trochu stěžejní je určení některých mláďat krátce po opuštění budky, kdy jsou barvy ozobí velmi podobné. Z pravidla platí, že je směrodatná barva v bezprostředním okolí nosních dírek, kdy bělavé zbarvení je typické pro samičku i přes to, že zbytek ozobí má náznak fialové nebo namodralé barvy. Děkuji za vysvětlení.

19.1.2010 22:33
lutik

XXX.XXX.244.74

zandule napsal(a):
Ještě tady:

Sameček

19.1.2010 23:39
eden

XXX.XXX.75.102

lutik napsal(a):
Sameček

Zkouším jestli se mě podaří vložit fotku, aby byla zřetelná.

19.1.2010 23:40
eden

XXX.XXX.75.102

eden napsal(a):
Zkouším jestli se mě podaří vložit fotku, aby byla zřetelná.

Taky blbá fotka, ale pohlaví se na ní možná dá poznat, je to taky mládě.

19.1.2010 23:51
mitraton

XXX.XXX.40.96

zandule napsal(a):
Dobrý večer, pane Zárubo, děkuji! Můžu se zeptat, podle čeho jste to určil? Už jsem se také pomalu začínala přiklánět k samičce, zvláště potom, co jsem na internetu našla váš článek o andulkách, kde se píše:Trochu stěžejní je určení některých mláďat krátce po opuštění budky, kdy jsou barvy ozobí velmi podobné. Z pravidla platí, že je směrodatná barva v bezprostředním okolí nosních dírek, kdy bělavé zbarvení je typické pro samičku i přes to, že zbytek ozobí má náznak fialové nebo namodralé barvy. Děkuji za vysvětlení.

Dobrý večer,

Jak sleduji Vaše fotky, tak mi připadá, že vidím ozobí fialové bez bělavého zabarvení bezprostředního okolí nosních direk (povrchové zbarvení kožovitého ozobí-slabonká vrstva do běla zabarvená typická pro samičku). Možná, že špatně vidím, ale přijde mi, že povrch ozobí u nosních direk nemá bělavé zbarvení. Samička by měla celkově ozobí bělavé. Zde se jedná o jistého samečka.

Přeji Vám, aby dobře zesílil a byla po něm v roce 2011 hezká mláďata.

S pozdravem Záruba

Přidejte reakci

Přidat smajlík