Dobrý den,
mohli byste mi prosím pomoci určit pohlaví u této 10týdenní andulky (bohužel, kvalitnější fotka se mi nepodařila)? Nebo je ještě na rozeznání brzy? Děkuji.
zandule
napsal(a):
Dobrý den,
mohli byste mi prosím pomoci určit pohlaví u této 10týdenní andulky (bohužel, kvalitnější fotka se mi nepodařila)? Nebo je ještě na rozeznání brzy? Děkuji.
Ještě tady:
mitraton
napsal(a):
Dobrý večer,
Máte samečka.
Záruba
Dobrý večer, pane Zárubo, děkuji! Můžu se zeptat, podle čeho jste to určil? Už jsem se také pomalu začínala přiklánět k samičce, zvláště potom, co jsem na internetu našla váš článek o andulkách, kde se píše:Trochu stěžejní je určení některých mláďat krátce po opuštění budky, kdy jsou barvy ozobí velmi podobné. Z pravidla platí, že je směrodatná barva v bezprostředním okolí nosních dírek, kdy bělavé zbarvení je typické pro samičku i přes to, že zbytek ozobí má náznak fialové nebo namodralé barvy. Děkuji za vysvětlení.
lutik
napsal(a):
Sameček
Zkouším jestli se mě podaří vložit fotku, aby byla zřetelná.
zandule
napsal(a):
Dobrý večer, pane Zárubo, děkuji! Můžu se zeptat, podle čeho jste to určil? Už jsem se také pomalu začínala přiklánět k samičce, zvláště potom, co jsem na internetu našla váš článek o andulkách, kde se píše:Trochu stěžejní je určení některých mláďat krátce po opuštění budky, kdy jsou barvy ozobí velmi podobné. Z pravidla platí, že je směrodatná barva v bezprostředním okolí nosních dírek, kdy bělavé zbarvení je typické pro samičku i přes to, že zbytek ozobí má náznak fialové nebo namodralé barvy. Děkuji za vysvětlení.
Dobrý večer,
Jak sleduji Vaše fotky, tak mi připadá, že vidím ozobí fialové bez bělavého zabarvení bezprostředního okolí nosních direk (povrchové zbarvení kožovitého ozobí-slabonká vrstva do běla zabarvená typická pro samičku). Možná, že špatně vidím, ale přijde mi, že povrch ozobí u nosních direk nemá bělavé zbarvení. Samička by měla celkově ozobí bělavé. Zde se jedná o jistého samečka.
Přeji Vám, aby dobře zesílil a byla po něm v roce 2011 hezká mláďata.
S pozdravem Záruba