Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2010 16:30
narim

XXX.XXX.138.170

Dobrý den,

prosím o určení mutace andulky

20.1.2010 16:59
narim

XXX.XXX.138.170

narim napsal(a):
Dobrý den,

prosím o určení mutace andulky

Jen bych rad dodal, ze andulka je zeleno-zluta, na fotce to neni moc dobre videt :)

20.1.2010 18:05
eden

XXX.XXX.66.142

narim napsal(a):
Jen bych rad dodal, ze andulka je zeleno-zluta, na fotce to neni moc dobre videt :)

Bude to zelená perlová, pokud se na fotku dívám dobře.

20.1.2010 18:34
narim

XXX.XXX.60.236

eden napsal(a):

Pro jistotu přikládám ještě dvě fotky :)

20.1.2010 18:41
narim

XXX.XXX.60.236

eden napsal(a):

2

20.1.2010 20:06
eden

XXX.XXX.66.142

narim napsal(a):
2

Může to být taky straka. Přikládám foto zelené perlové, pro představu mutace.

20.1.2010 21:27
vabl

XXX.XXX.223.25

narim napsal(a):
2

podle barvy ocasu se jedná asi o 0,1 světlezelenou světlekřídlou, možná recesívní straku. Pro přesnější určení vložte lepší foto, případně i rodičů. O perlovou se asi nejedná, měla by nejspíš světlý ocas (i když dnes jsou i s tmavýmy pery v ocase) Nejspíše v tomto ptáku je několik mutačních kombinací.

21.1.2010 10:28
narim

XXX.XXX.60.236

vabl napsal(a):
podle barvy ocasu se jedná asi o 0,1 světlezelenou světlekřídlou, možná recesívní straku. Pro přesnější určení vložte lepší foto, případně i rodičů. O perlovou se asi nejedná, měla by nejspíš světlý ocas (i když dnes jsou i s tmavýmy pery v ocase) Nejspíše v tomto ptáku je několik mutačních kombinací.

Zkusím přiložit další dvě fotky

21.1.2010 10:29
narim

XXX.XXX.60.236

vabl napsal(a):

A druhá.

Fota rodičů nemám, kupoval jsem jí od kamaráda v prodejně se zvířaty. Pevný kroužek má, je 09, a hodně se mi líbila barva :)

21.1.2010 12:08
narim

XXX.XXX.60.236

narim napsal(a):
A druhá.

Fota rodičů nemám, kupoval jsem jí od kamaráda v prodejně se zvířaty. Pevný kroužek má, je 09, a hodně se mi líbila barva :)

Také jsem zepomněl zmínit, že ocasní pera má opravdu světlá, ale na těch nových fotkách by to mělo být vidět

vabl1

21.1.2010 14:24
vabl1

XXX.XXX.3.202

narim napsal(a):
Také jsem zepomněl zmínit, že ocasní pera má opravdu světlá, ale na těch nových fotkách by to mělo být vidět

foceno je to hodně z dálky, ale i tak dle posledních 2 fotek se mi to jeví na světle zelenou dominantní straku opalinovou, zda je navíc perlová, světlekřídlá či skořicová už z takových fotek neurčím.

21.1.2010 14:52
narim

XXX.XXX.60.236

vabl1 napsal(a):
foceno je to hodně z dálky, ale i tak dle posledních 2 fotek se mi to jeví na světle zelenou dominantní straku opalinovou, zda je navíc perlová, světlekřídlá či skořicová už z takových fotek neurčím.

Světle zelená dominantní opalinová straka... někam si to radši napíšu:) Máte můj velký dík :)

K fotkám - z dálky jsem to fotil protože jsem nechtěl choudě stresovat - mám ji dnes druhý den, takže zatím trénujeme "přibližování ke kleci"

Ještě jsem se chtěl ale zeptat - jaké zbarvení by měl mít samec, aby se alespoň u části mláďat zachovalo zbarvení této samice? S andulkami teprve začínám. Něco o genetice jsem si přečetl, ale mám v tom pekelný guláš. Takže kdyby tu byl někdo schopný poradit i v tomto, byl bych moc vděčný.

vabl1

22.1.2010 11:02
vabl1

XXX.XXX.3.202

narim napsal(a):
Světle zelená dominantní opalinová straka... někam si to radši napíšu:) Máte můj velký dík :)

K fotkám - z dálky jsem to fotil protože jsem nechtěl choudě stresovat - mám ji dnes druhý den, takže zatím trénujeme "přibližování ke kleci"

Ještě jsem se chtěl ale zeptat - jaké zbarvení by měl mít samec, aby se alespoň u části mláďat zachovalo zbarvení této samice? S andulkami teprve začínám. Něco o genetice jsem si přečetl, ale mám v tom pekelný guláš. Takže kdyby tu byl někdo schopný poradit i v tomto, byl bych moc vděčný.

K získání světle zelených dominantních strak opalínových z této samičky můžete použít normálního světle zeleného nebo světle modrého vždy štěpitelných na opalínovou kresbu, nebo přímo opalínového samečka. Pokud samička neštěpí na modrou, získáte 50% zelených dominantních strak obojího pohlaví.
Stále ale nemohu zodpovědět další možnosti - z fotky není jasné zda se jedná o perlu, skořici, světlekřídlou či jejich kombinaci.
Pro cílené získání různých barev je nutno znát genotyp jedinců, nebo alespoň rodičů.
Zelná vůči modré je dominantní, rovněž perla vůči normální, opalína a skořice jsou vázány na pohlaví.

23.1.2010 02:19
narim

XXX.XXX.60.236

vabl1 napsal(a):
K získání světle zelených dominantních strak opalínových z této samičky můžete použít normálního světle zeleného nebo světle modrého vždy štěpitelných na opalínovou kresbu, nebo přímo opalínového samečka. Pokud samička neštěpí na modrou, získáte 50% zelených dominantních strak obojího pohlaví.
Stále ale nemohu zodpovědět další možnosti - z fotky není jasné zda se jedná o perlu, skořici, světlekřídlou či jejich kombinaci.
Pro cílené získání různých barev je nutno znát genotyp jedinců, nebo alespoň rodičů.
Zelná vůči modré je dominantní, rovněž perla vůči normální, opalína a skořice jsou vázány na pohlaví.

Mnohokrát Vám děkuju :) Začal sem si shánět samečka, tak mi držte palce ať se vše podaří

23.1.2010 14:22
martanek16

XXX.XXX.123.74

vabl1 napsal(a):

Mně se letos podařila z chovu - myslím že je to obdobná mutace nebo ne?

23.1.2010 14:24
martanek16

XXX.XXX.123.74

martanek16 napsal(a):
Mně se letos podařila z chovu - myslím že je to obdobná mutace nebo ne?

a ještě fotečka ze strany... díky za názory ohledně mutace

23.1.2010 14:31
martanek16

XXX.XXX.123.74

martanek16 napsal(a):
a ještě fotečka ze strany... díky za názory ohledně mutace

a ještě jedno foto

24.1.2010 15:54
vabl

XXX.XXX.223.25

martanek16 napsal(a):
a ještě jedno foto

tento není ani opalín, ani dom. straka.

25.1.2010 08:05
martanek16

XXX.XXX.182.123

vabl napsal(a):
tento není ani opalín, ani dom. straka.

mohl byste mi tedy poradit ohledně mutace?díky

vabl1

25.1.2010 16:16
vabl1

XXX.XXX.3.202

martanek16 napsal(a):
mohl byste mi tedy poradit ohledně mutace?díky

vložte lepší foto - třeba v ruce záběr na křídla znaky

25.1.2010 18:31
1966

XXX.XXX.106.1

eden napsal(a):

JEDNÁ SE O SVĚTLE ZELENÁ PERLOVÁ

25.1.2010 18:40
vabl

XXX.XXX.223.25

1966 napsal(a):
JEDNÁ SE O SVĚTLE ZELENÁ PERLOVÁ

s perlovou souhlasím, ale je tam vidět zředěná základní barva asi skořicovou kresbou a na první fotce se mi zdá, že tam je hořčičně-šedozelený nádech, čistě zelená by měla být jasnější - proto jsem žádal o lepší foto

26.1.2010 07:51
martanek16

XXX.XXX.182.123

vabl napsal(a):
s perlovou souhlasím, ale je tam vidět zředěná základní barva asi skořicovou kresbou a na první fotce se mi zdá, že tam je hořčičně-šedozelený nádech, čistě zelená by měla být jasnější - proto jsem žádal o lepší foto

nafotím lépe co nejdříve zatím moc díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík