milek
napsal(a):
dalsi fotky cinanu rok stary jsou dekuji za odpovedi Mila
Nie je to sice priamo odpoveď na Váš dotaz ale v starších číslach slovenského časopisu chovatel bola reportáž z chovu nebohého pána Pichlíka. Tam bola zmienka o určovaní pohlavia podla ručných letiek, ich tvar má byť rozdielny u 0:1 a 1:0. Dúfam že sa nemýlim a ak ano nech ma niekto opraví. V spomínanom čísle sú dva články- al.čínsky a al.fúzatý.
zbosace
napsal(a):
Nie je to sice priamo odpoveď na Váš dotaz ale v starších číslach slovenského časopisu chovatel bola reportáž z chovu nebohého pána Pichlíka. Tam bola zmienka o určovaní pohlavia podla ručných letiek, ich tvar má byť rozdielny u 0:1 a 1:0. Dúfam že sa nemýlim a ak ano nech ma niekto opraví. V spomínanom čísle sú dva články- al.čínsky a al.fúzatý.
Dobry den jeste jsem se chtel zeptat proc maj konce letek nazloutle a zboku kridla diky za odpved naschle Mila
mě jeden chovatel od kterého mám samici vysvětloval, že mladá samice nemá mezi vousy a zelenou barvou v místě, kde jsem označil, modrou barvu , pokud tam je v těchto místech proužek modré barvy je to vždy samec, zpočátku jsem tomu nevěřil, ale ted' už tomu věřím
wolfik
napsal(a):
mě jeden chovatel od kterého mám samici vysvětloval, že mladá samice nemá mezi vousy a zelenou barvou v místě, kde jsem označil, modrou barvu , pokud tam je v těchto místech proužek modré barvy je to vždy samec, zpočátku jsem tomu nevěřil, ale ted' už tomu věřím
Dekuji za odpoved
Jestliže jim je již rok, tak by samec měl mít alespoň náznak červené barvy u kořene zobáku (viz foto). Zpočátku 0,25 mm proužek. Podle mně jsou to dvě samice. Počkejte do 13. měsíce, ten rozhodne.
jitka ou
napsal(a):
Jestliže jim je již rok, tak by samec měl mít alespoň náznak červené barvy u kořene zobáku (viz foto). Zpočátku 0,25 mm proužek. Podle mně jsou to dvě samice. Počkejte do 13. měsíce, ten rozhodne.
Dekuji za odpovedi.Taky jsem slysel ze samci maj cerveny zobaky a samice cerny.Tyhle maj oba 2 cerny zobaky.Tak si budu muset sehnat 2samci jeste knim.Tak uvidim.Naschle
nikolas

XXX.XXX.142.65
S těmi zobáky máte pravdu, ale mladí mají zobáky černé všichni a po nějaké době samcům zčervená a samicím zůstane černý.
liborbrtev
napsal(a):
Souhlasím s předchozím příspěvkem, sám mám 15 párů číňanů a 100% poznáte pohlaví na 16 měsících, někdy dříve. U těchto bych řekl , že je to pár a ruku do ohně nedám. Je třeba ještě vyčkat. Ať se daří. Libor
Dekuji za vase odpovedi.To musi byt pekne chovat 15paru cinanu.Mate je pohromade nebo po parech.Slo by se nekde na ne podivat na fotky od vas nebo nemate zalozenou web stranku diky za odpoved naschle Mila muj mejl je mila830@seznam.cz
luck
napsal(a):
Dobré ráno. Libore také chovám více párů alexandrů čínských a rád bych se s vámi spojil ohledně jejich chovu. Kdyby jste se mi mohl ozvat na: Luculus@seznam.cz Děkuji Luk.
Chovate vic nekdo paru alexandru cinskych.Slo by vkladat fotky jsou moc pekny alexandri cinsky.Diky za odpovedi a za fotky
kriar
napsal(a):
Zdravim Vas.Prosim o vysvetlenie ako je mozne ze mlady cinsky maju cervenej alebo ciernej farby zobak.Narazam na fotky na inzercii.JA ked som kupoval mlade mali ciernej farby.
Dobry den ja se tady od chovatelu dozvedel ze se mladym cinanum vybarvi zobak na 13mesici samci ho pry maj cerveny a samice cerny.A kdyz sem jinde koukal na fotky paru alexandru cinskych tak to bylo u starsich vybarveny.Dekuji vsem za vsechny odpovedi a rady.
Dobré ráno. S tím zabarvením zobáku je to tak že nikde není psané že se zobák zbarvuje ve 13-ti měsících. Každý jedinec to má jiné. Všechna mláďata mají zobáky černé a postupně se samečkům začnou zbarvovat do červena některým okolo jednoho roku jiným později. U samečků je to jasné když se začne zbarvovat do červena třeba okolo roku je to samec u samiček je to horší. Znal jsem případy kdy v 15-ti měsících mělo mládě zobák černý jako úhel a majitel ho prodal jako 100% samičku a během měsíce zčervenal a bylo jasno.Ale starší případ jak 16 měsíců neznám tak se dá říci že okolo toho 16-tého měsíce to končí. Ale u jedinců přes rok už bývají patrné hlavně u samiček i jiné znaky které napoví ještě před zbarvením zobáku o jaké pohlaví asi půjde. Krásný den Luk.
luck
napsal(a):
Dobré ráno. S tím zabarvením zobáku je to tak že nikde není psané že se zobák zbarvuje ve 13-ti měsících. Každý jedinec to má jiné. Všechna mláďata mají zobáky černé a postupně se samečkům začnou zbarvovat do červena některým okolo jednoho roku jiným později. U samečků je to jasné když se začne zbarvovat do červena třeba okolo roku je to samec u samiček je to horší. Znal jsem případy kdy v 15-ti měsících mělo mládě zobák černý jako úhel a majitel ho prodal jako 100% samičku a během měsíce zčervenal a bylo jasno.Ale starší případ jak 16 měsíců neznám tak se dá říci že okolo toho 16-tého měsíce to končí. Ale u jedinců přes rok už bývají patrné hlavně u samiček i jiné znaky které napoví ještě před zbarvením zobáku o jaké pohlaví asi půjde. Krásný den Luk.
Tak sem dneska koukal na zobaky porad jsou cerny tak jsem zjerav vypadata to ze to budou samicky.Uvidime na podzim jeste pockam do zari jynac bych pak dokoupil 2 samce.....