lutik
napsal(a):
V tomto věku vám samec při toku zpívá,takže asi spolu páříte 2 samičky nejvíce jsem letos viděl 10 mládat ujedné páry coš u korel považuji za raritu.
no jo ale dneska rá no jsem ho viděla spívat.po strašně dlouhé době.Vždy jsem ho pozorovala anic až dneska volal na druhého samce v jiné voliéře.Byl my prodán jako samec tak jsme pořád na vážkách.Možná že nebude nic po té samici.Jestlái mu mám koupit novou nevím.Tuhle samici jsem mu koupila tak před 3 měsíci je možné že by se nespárovali .A samice by snesla vajíčka i tak.Děkuji za odpověd
Ano souhlasím s předešlým příspěvkem. Bělohlavé nechovám, jen řeknu postřeh od korel klasicky červenolících-pokud je zamíchaná do perlového samce něco ze straky (i min.)své perlování neztrácí-perlostraky. Ikdyž toto opravdu vypadá na perlovou-tedy nejspíše samice.
Zkuste na něj jemně popiskovat, pokud nebude reagovat a chocholku stahovat k týlu, máte naprostou jistotu, že je to samice. Mladí samci mi začínají pískat již po 2měsích co jsou venku z budky.
Dobrý den,
Domnívám se, že se jedná o samičku. Perlová skořicová bělohlavá. Sameček by již přepeřil do skořice a pokud nejde o perlostraku, je to samička. Jinak platí stejné metody rozlišení pohlaví jako u běžných korel.
Sežeňte si k ní pěkného bělohlavého samečka.
Přeji Vám mnoho úspěchů.
S chov. pozdravem
Martin Záruba, Suchdol nad Lužnicí
Dobrý večer děkuji všem za radu.Toho samečka už sháním dlouho chtěli jsme si udělat ještě jednu páru tak jsme hledali ,ale nenašli jsme ani samičku už takovou.Protože nám to bylo prodáno od jednoho známého jako samec.On si ji koupil na burze jako samici.Přivezl ji domů a syn mu tvrdil že hvízda tak nám ji prodal.Teď jsem sehnala taky perlového samce ale né bělohlavého tak spoň něco na tuto sezónu a budu schánit dál.Všem ještě jednou moc děkuji.
Dobrý večer,
Rád bych opětovně zmínil, že perlové korely jsou vždy samičky. Mohou se vyskytovat perloví i samečci, ale jejich perlová kresba zmizí po přepeření a změní se na základní(přírodní) s ohledem na barvy(skořice, bělohlavé ap.). Samečkům pak může po perlovém opeření mláděte zůstat náznak perlových zbytků kresby v oblasti křídel a zad. Někdy tito samečci přepeří později, ve druhém, až třetím přepeření. Perlový základ však na zbytku těla zmizí. Pouze perlostraky mohou být obou pohlaví. Pohlaví lze pak poznat podle dalších znaků, jako je proužkování spodku ocasu u samičky po plném přepeření z šatu mláděte(zpravidla stáří kolem jednoho roku).
Pozor tedy na zdánlivě "perlové" samce, ať nemáte spoustu vajec a žádné oplozené(dvě samičky v páru).
S chov. pozdravem
Martin Záruba
mitraton
napsal(a):
Dobrý večer,
Rád bych opětovně zmínil, že perlové korely jsou vždy samičky. Mohou se vyskytovat perloví i samečci, ale jejich perlová kresba zmizí po přepeření a změní se na základní(přírodní) s ohledem na barvy(skořice, bělohlavé ap.). Samečkům pak může po perlovém opeření mláděte zůstat náznak perlových zbytků kresby v oblasti křídel a zad. Někdy tito samečci přepeří později, ve druhém, až třetím přepeření. Perlový základ však na zbytku těla zmizí. Pouze perlostraky mohou být obou pohlaví. Pohlaví lze pak poznat podle dalších znaků, jako je proužkování spodku ocasu u samičky po plném přepeření z šatu mláděte(zpravidla stáří kolem jednoho roku).
Pozor tedy na zdánlivě "perlové" samce, ať nemáte spoustu vajec a žádné oplozené(dvě samičky v páru).
S chov. pozdravem
Martin Záruba
Děkuji za radu ,už jsme se dívali po téhle samičce než jsme zjistili ,že máme samici (koupili jsme ji jak popisuji výše jako samce).To už na burze nebyli k vidění ani samice tohoto druhu.Pro zatím to nevadí už jsem si zajistila samce rok starého aspoň na tuto sezónu aby aspoň jednou zasedla.Momentálně jsem koupila na burze páru čistě bílých je to 100% pára.Pán ji prodával protože mu letos nezasedla a minulý rok mu zase nic nevyvedla za 4 vajíček plných.Tak jsme to s otcem zkusily,ale problém je v tom že pán jim nedával asi míchanici ani zelené protože to první týden ani nechtěli(ani máčené obilí).Momentálně je to už lepší.Tak uvidíme jestli zasednou.
S chov. pozdravem
Monika Dušková Litovel