zelená straka - zajmavé je, že má červené oči, poradí někdo, zda je to straka nebo nebo něco jiného
nádherná zelená straka, kobalt straka, oliva straka a poslední straka ještě není poznat, můj letošní nejzajímavější odchov, loni jsem složil pár TMZ straka x lutino, dvakrát zahnízdili , ale neodchovali ani jedno mládě, první hnízdo čisté, druhé zase, tak jsem jim podložil vejce od jiného páru a perfektně odchovali krásná mláďata, pak začali hned snášet vlastní vejce, která byla plná, ale všechna mláďata krátce po vylíhnutí uhynula (je pravda, že už to bylo dost pozdě na podzim - říjen). Letos 8 vajíček všechna oplozena, všechna vylíhlá a odchována,všechna straky, nechal jsem jim jen čtyři, ostatní jsem podložil. Vím, že se nedoporučuje párovat straky s lutino a albinem, ale chtěl jsem to vyzkoušet, protože mi kamarád radil, že v tomto spojení odchovávají více strak a lépe vybarvených a zatím to vypadá, že je to pravda. Ještě to asi v té genetice nebude všechno vyjasněné. Napište jaké máte zkušenosti s tímto párováním.