Dobrý den,
nádhera a super chovat. zařízení, mám na vás dotaz, odchoval jsem pod křepelkou dvě mladé, letos jsem je začal teprve chovat, hned první hnízdění se zadařilo, měl jsem obrovskou radost, když jsem viděl ty malé čmeláčky, nyní jim jsou dva měsíce a začaly padat na nohy obě dvě mladé, nevíte čím to může být?? A pak ještě samička občas nemůže snést vajíčko, jednou jsem ji musel masírovat bříško a podruhé jsem musel opatrně dokonce vajíčko vytlačit, to bylo bez skořápky, jen kožovitý vak, davam skořápky, grit, vitaminy do vody. Poraďte, nevím stáří slepičky, koupil jsem ji ve zverimexu. Děkuji
Dobrý den.Omlouvám se,že píši tak pozdě,ale mám dovolenou a byl jsem na chalupě.Co se týče křepelky,která má problém snést vajíčko,myslím si,že je problém v nedostatku vápníku.Já používám Calcium chloratum-IVAX.K dostání v každé lékárně,cena cca 34Kč.Dávkuji 14 dní před předpokládanou snůškou a po dobu celé snůšky.1 ml na 1l vody.Krmení podávám taktéž po tuto dobu,a to klíčené zrní pro drobné exoty smíchané s průmyslovou vaječnou míchanicí CD premium a do toho nasekaný ptačinec žabinec,pampelišku nebo mrkev.Dále podávám plesnivce,pinky a mravenčí kukly.Takto krmím i mladé.A ohledně křepelek padajících na nožky.Pokud je chováte na rovné hladké ploše,po vylíhnutí se jim okamžitě začnou rozjíždět nožky.Tato chyba už zřejmě nelze napravit.Také by to mohlo být tím,ale to je pouze můj názor,že je to přešlechtěná mutace nebo příbuzenská plemenitba.Nevím,co bych vám víc poradil.Přeji vám mnoho úspěchů v chovu.
Dobrý den,
děkuji za rady a názory, padat začaly až po odstavu ve stáří 2 měsíců, do té doby se zdály v pořádku, na dně je karton posypaný pískem a drobným senem, napište ještě co kdo dáváte na dno voliéry, chci budovat nové zařízení, tak ať ho mohu k tomu uzpůsobit a můžete poslat více foto ze svých chovů, pořídil jsem si druhý pár, tak je zkusím přepárovat, abych se vyhnul příbuzenské plemenitbě, kohoutek je dle mého názoru přírodně zbarvený a slepička přírodní nebo zlatá, překvapila mne pak barva jedné mladé - bílá, tak uvidím jaké budou odchovy příští rok po přepárování, letos už asi nebude nic, necháváte páry spolu i v zimě, nebo nějak izolujete kohoutky od slepiček, ja když jsem si ten první pár přřivezl, tak slepička byla na zádech skoro holá, jak ji kohooutek pořád honil, tak jsem je musel na pár dní oddělit, a až když opeřila dal jsem je k sobě.
mamo

XXX.XXX.82.213
Dobrý den.Přikládám k nahlédnutí další fota mého odchovu křepelek čínských dnes již 14-ti denních.Při dnešním pokusu je okroužkovat jsem neuspěl,kroužky o průměru 0,4 jim ještě padají.Myslím si,že ve třech týdnech jim budou akorát.
Na fotkách jsem si všiml, že chováte i amadiny, mam jeden pár v bednové kleci 1x0,5x0,5m, myslite si že je dostačujicí a jak v době hnízdění s teplotou a světlem? Pár jsem pořídil na jaře nechal je pohromadě, kdy asi začíná snůška.Na strop klece jsem přidal topnou folii(vrchni klec na fotce), mam je totiž v suter.místnosti, kde v zimě moc světla není jsou zde jen okna 60x90. Děkuji.
Klece jsou dostačující.Já chovám amadiny jak ve skleníku,tak doma v místnosti v klecích 70x40x40.Ve skleníku dávám hnízdit amadiny začátkem června až do začátku října a to 2x,pak je nechám půl roku odpočívat.Zde se teploty pohybují ve dne okolo 18 stupňů až 35 stupňů.V noci někdy klesají i na 12.Amadiny mi za těchto podmínek velmi dobře hnizdí a jsou ve stoprocentní kondici.Klece mám vybavené malými obyčejnými 8w zářivkami.Přisvěcuji od 17:00 do 21:00.Když je zataženo,tak i celý den.Taktéž hnízdí bez jakýchkoliv problémů.Teplota je stabilní v noci 19 stupňů a ve dne 21-22 stupňů.Doma nechávám amadiny hnízdit od října do března a to 2x za sezonu.Pak je nechám půl roku odpočinout.Samozřejmě,že ve skleníku mám jiné páry a doma v klecích mám také jiné páry.Po hnizdění musíte odstranit budky pryč z klecí a upravit potravu na suchou a ne klíčenou.Vaječnou míchanici puze tak jednou za 14 dní.Ale to nejspíš víte.Toť ode mne vše a přeji vám mnoho chovatelských úspěchů.Zde je ještě odkaz na velice dobré stránky,kde najdete mnohem více informací o amadinách: http://www.amadina-gouldove.com
Dobrý den, děkuji za radu, pochopil jsem tedy dobře, že stačí po snůškách odstranit budku? U zebřiček jsem rozdělil i páry a dal samičky samostatně a stejně pořád nesou do misek s krmenim atd., nerad bych něco zanedbal. Amadinkam jsem dal polootevřenou budku, ale zatím nějak o hnízdění nejeví zájem.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat. Dnes ráno jsem při kontrole křepelek zjistil, že samička, která sedí na vejcích,je mimo hnízdo, nemůže běhat, pohybuje se jen po břiše a "tahá" nožičky za sebou. Mohl by mi někdo poradit, čím to může být způsobeno a na možnou léčbu? děkuji předem Tomeš Jiří