Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2010 15:30
Radovan 1975

XXX.XXX.34.130

Tady je fotka nástroje,kterým dělám důlky.Je k tomu potřeba stojanová vrtačka,mělo by to mít šestihran,aby se zamezilo protočení.

25.8.2010 15:32
Radovan 1975

XXX.XXX.34.130

Zvládne to každý zručnější zámečník.

25.8.2010 21:22
redpoll

XXX.XXX.71.99

Dobrý den,

většina dotazů se zde s odstupem času objevuje znovu a znovu. Tímhle nástrojem do vrtačky z obrázků to jde udělat také, pokud by Vám však šlo o to udělat důlků více a pak i v odpovídající kvalitě, lze určitě vymyslet i řemeslnější způsoby než dlátko a kladívko, flexka apod. I tenhle nástroj po cca třiceti důlcích Vám zničí vrtačku tak, že ji nadále budete moci používat tak snad ještě na míchání malty nebo lepidla. Před více než rokem jsem tu postup (vhodný ovšem pro trochu zručného stolaře, pozor nechtěl bych někomu pro zbrklost způsobit újmu nějakým úrazem. Já mám zatím stále všech deset prstů :-)). Trochu mne mrzí, že nikdo z těch, jimž jsem postup včetně obrázků tehdy poslal na jejich e-mailové adresy asi najednou už iFaunu nečtou a že to má být pořád na mně, abych takové služby nabízel. Ale pokud kdo budete mít zájem, ozvěte se.

25.8.2010 21:32
redpoll

XXX.XXX.71.99

Omouvám se, v předchozím příspěvku jsem nedokončil řádně větu o tom, že popis technologického postupu jsem tu tehdy nabízel. Pro neanonymní zájemce to v případě zájmu tedy platí i nyní. mojmir.brazdil@quick.cz . Prosím nemazat adresu, nejde o reklamu podnikání, motivem nabídky je přetrvávající altruismus směrovaný podobným kutilům.

25.8.2010 21:29
Radovan 1975

XXX.XXX.34.130

Zdravím Vás pane Brázdil,mohl bych poprosit o návod na Váš způsob,děkuji Radek

30.8.2010 06:36
sharon

XXX.XXX.193.193

Dobrý den, ja som dúlky nerobil, ale podla mňa treba sledovat počínanie samičky pred znáškou, ja som dal stružliny z mäkkého dreva do búdky a sledoval som samičku, niektoré vyhadzovali stružliny z hniezda, a niektoré skôr vytláčali do bokov stružliny, mal som búdky 200x200 mm a mal som cca 40 párov anduliek a každý den treba sledovat pap.a nikdy som nemal rozbité alebo rozkotúlané vajíčka, choval som ich jednu sezonu, potom som si za utŕžené peniaze kúpil 1.1 pap. královský a zlikvidoval som andulky rok 1993, a odvtedy chovám len papagáje. a pre tieto netreba dúlek - mám výšku stružlín cca 20cm a búdku 400x400x900mm
Prajem vela úspechov :-)

20.2.2011 17:40
arnny

XXX.XXX.143.42

Dobry den,dneska sem si delal vykruzovak na dulek a jaksi me to nefunguje malem sem se omotal:Dnevite v cem delam chybu???Dekuji za vase cene rady.-)

20.2.2011 17:41
arnny

XXX.XXX.143.42

20.2.2011 17:42
arnny

XXX.XXX.143.42

ostri mam z obou stran nema byt treba z jedne???

20.2.2011 22:18
agac

XXX.XXX.118.74

Veledůležitý je hrot ( trn ) stačí třímilimetrový ,který vám bude ten aparát držet na ose důlku ! Celá ,, fréza ´´ funguje jako větší plochý vrták do dřeva , jinak dobrý nápad ! :-) ( taky je potřeba trochu přesnosti při výrobě frézy ! ) J.

20.2.2011 23:04
arnny

XXX.XXX.143.42

Dekuju za radu,uchopeni roksoru mam na stredu,aby to nehazelo,ale s tim hrotem to me nenapadlo dekuji,a co kdybych udelal spicku, z jedne strany ostri do prava, z druhe do leva, jako u vrtaku nebo to mam nechat ostri z obou stran a dodelat hrot???At se dari Arnny..

21.2.2011 08:51
army

XXX.XXX.70.150

agac napsal(a):
Veledůležitý je hrot ( trn ) stačí třímilimetrový ,který vám bude ten aparát držet na ose důlku ! Celá ,, fréza ´´ funguje jako větší plochý vrták do dřeva , jinak dobrý nápad ! :-) ( taky je potřeba trochu přesnosti při výrobě frézy ! ) J.

Dobrý den, samozřejmě s Vámi souhlasím, že hrot bude důležitý. Nicméně potom nerozumím tomu, že uživatel kanarius má krásné důlky i když na jeho fotografiích tento výtvor žádný hrot nemá (nebo jsem si ho alespoň nevšiml) smajlík Včem bude zakopaný pes??

Army

21.2.2011 12:14
Radovan 1975

XXX.XXX.34.130

Ahoj,pokud dobře vidím,tak to děláš ručně.Já jsem to dělal na sloupové vrtačce.K tomu ostří-je to nabroušené vždy proti směru otáčení,tzn.jedna strana doleva a druhá opačně.hlavně bacha na úraz.Radek

21.2.2011 12:17
pilot

XXX.XXX.200.131

army napsal(a):
Dobrý den, samozřejmě s Vámi souhlasím, že hrot bude důležitý. Nicméně potom nerozumím tomu, že uživatel kanarius má krásné důlky i když na jeho fotografiích tento výtvor žádný hrot nemá (nebo jsem si ho alespoň nevšiml) smajlík Včem bude zakopaný pes??

Army

Dobrý den. Podívejte se přádně na první příspěvek od kanáriuse!!! Je nutná stojanová vrtačka a šestihran!!! Ruční vrtačkou to nezvládnete nebo se ještě zraníte.

21.2.2011 16:53
arnny

XXX.XXX.143.42

Dobry den,dockvaklo mi to az ted v ruce to neudrzim,skusim to vzit do prace na stojanovku a uvidim co a jak, dekuji za info..At se dari..Arnny

21.2.2011 20:31
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

Zdravím.Jestli máte malou karbinu,kupte lamelový brusný kotouč,jsou různé hrubosti zrna a máte za chvíli hotovo.Joža.

22.2.2011 13:10
army

XXX.XXX.70.150

pilot napsal(a):
Dobrý den. Podívejte se přádně na první příspěvek od kanáriuse!!! Je nutná stojanová vrtačka a šestihran!!! Ruční vrtačkou to nezvládnete nebo se ještě zraníte.

Dobrý den, to jsem samozřejmě na obrázku viděl. Jen mě zajíma zda je nutný ten hrot nebo ne. Jelikož na snímcích od kanariuse není a důlky má krásné.
A ještě doplním, já jsem se o nic nepokoušel. Máme podobný nik s pánem co se o to pokoušel. On má nick Arnny a já Army.. mě jen zajímala věc ohledně trnu. Chovám drobotinu a důlky nepotřebuji řešit:)

Army

24.1.2012 11:25
jardadc

XXX.XXX.242.128

Radovan 1975 napsal(a):
Nástroj

dobrý den , můžu vědět jaký máte pruměr a hloubku důlku?, nechal jsem si udělat vrták přímo u výrobce, kteří vyrábějí přímo nástroje na obrábění dřeva, ale není to co jsem od toho očekával.

Přidejte reakci

Přidat smajlík