Ručně dokrmený nebo odchovaný rodiči ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2010 12:12
amazonanoranzovokrid

XXX.XXX.100.219

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat , zda je zásadní při pořizování druhu amazoňan oranžovokřídlý dohlížet na to ,jestli
je jedinec dokrmený ručně nebo rodiči? Chtěl bych si amazoňana koupit od chovatele a to v každém případě.
Jistý chovatel tohoto druhu papouška mě ubezpečoval v tom, že není důležité mít ručně dokrmené jedince, aby se naučil např mluvit apod. a že mi garantuje , že si papoušek do měsíce zvykne a neměl by být plachý. Prý je tento druh velmi inteligentí a společenský.Ovšem prý každý z nich má odlišnou "osobnost".Jaký názor máte vy ?
Děkuji za odpověď

10.11.2010 17:49
loufan

XXX.XXX.155.190

Jelikož rozdíl v ceně ručně odchovaného a odchovaného pod rodiči je mizivý a nabídka ručně dokrmených je dosti široká, radím ručně dokrmeného, bude to pro vás oba snažší.Sedlák

10.11.2010 18:01
federer

XXX.XXX.73.74

loufan napsal(a):
Jelikož rozdíl v ceně ručně odchovaného a odchovaného pod rodiči je mizivý a nabídka ručně dokrmených je dosti široká, radím ručně dokrmeného, bude to pro vás oba snažší.Sedlák

Přesně tak..a ne každý má trpělivost s postupným ochočováním..Jo a nerad bych někomu kazil kšeft,ale spíš bych doporučil pár tisíc(tak do 5)připlatit,a pořídit moročelého..

10.11.2010 18:46
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry den,
nemluve o bolesti u poklovanych prstu. Jako domaciho mazlicka je jasna volba rucne dokrmeny.
S pozdravem Smidla.

11.11.2010 10:09
amazonanoranzovokrid

XXX.XXX.178.114

To chápu, ale není to všeobecně velký problém ochočit takového papouška?

11.11.2010 13:05
amazonanoranzovokrid

XXX.XXX.178.114

federer napsal(a):
Přesně tak..a ne každý má trpělivost s postupným ochočováním..Jo a nerad bych někomu kazil kšeft,ale spíš bych doporučil pár tisíc(tak do 5)připlatit,a pořídit moročelého..

Dobře , ale potom mi řekněte jaký je rozdím mezi modročelým a oranžovokřídlým? Skutečně jsem v tomto směru neznalý,
chci dobře poradit.
Díky Vám všem

11.11.2010 14:54
federer

XXX.XXX.73.74

amazonanoranzovokrid napsal(a):
Dobře , ale potom mi řekněte jaký je rozdím mezi modročelým a oranžovokřídlým? Skutečně jsem v tomto směru neznalý,
chci dobře poradit.
Díky Vám všem

Tak především z mého pohledu je modročelý atraktivnější,ale záleží na vkusu,dle literatury je inteligentnější,a pro Vás asi dost podstatné měřítko-oranžovokřídlý je asi nejhlučnější amík,ale možná mazel nebude až tak hlučný..A abych Vás ještě víc domotal,osobně každému doporučuji na mazla pap.konžského(jedno jakou formu)..ale radím vše dobře zvažte,at se tu za pár dní neobje ví další inzerát s větou:spěchá..

11.11.2010 16:50
amazonanoranzovokrid

XXX.XXX.178.114

federer napsal(a):
Tak především z mého pohledu je modročelý atraktivnější,ale záleží na vkusu,dle literatury je inteligentnější,a pro Vás asi dost podstatné měřítko-oranžovokřídlý je asi nejhlučnější amík,ale možná mazel nebude až tak hlučný..A abych Vás ještě víc domotal,osobně každému doporučuji na mazla pap.konžského(jedno jakou formu)..ale radím vše dobře zvažte,at se tu za pár dní neobje ví další inzerát s větou:spěchá..

No vidíte, mě přijde atraktivnější zase oranžovokřídlý,ale jak říkáte je to věc vkusu. Doporučujute mi papouška konžského....na kolik takovýto papoušek přijde? Vy sám jste jistě chovatel....
Díky

11.11.2010 18:14
federer

XXX.XXX.73.74

No vidíte, mě přijde atraktivnější zase oranžovokřídlý,ale jak říkáte je to věc vkusu. Doporučujute mi papouška konžského....na kolik takovýto papoušek přijde? Vy sám jste jistě chovatel....
Díky

Ano chovám konaky..Cena fantici cca 8-10 tis,gulielmi 9-11 za mladé,ale jak už jsem tady na foru psal,a nejen já,je to každého věc za kolik prodává,a vyšší cena nemusí vždy znamenat vyšši kvalitu..A Vy pokud chcete papouška na mazla,klidně si kupte i s nějakou mírnou vadou,a cena bude jistě nižší..

12.11.2010 09:34
amazonanoranzovokrid

XXX.XXX.178.114

federer napsal(a):
Ano chovám konaky..Cena fantici cca 8-10 tis,gulielmi 9-11 za mladé,ale jak už jsem tady na foru psal,a nejen já,je to každého věc za kolik prodává,a vyšší cena nemusí vždy znamenat vyšši kvalitu..A Vy pokud chcete papouška na mazla,klidně si kupte i s nějakou mírnou vadou,a cena bude jistě nižší..

Ještě bych se Vás rád zeptal na co se mám hlavně dívat,když si budu amazoňana vybírat.Jdu k chovateli, atk doufám , že mi dobře poradí a že nezneužije mojí neznalosti.Tupec nejsem , ale amazoňana jsem nikdy neměl.Je pravda,že se lépe komunikovat naučí samec?

Díky za odpověď

12.11.2010 17:42
panlee

XXX.XXX.44.253

Ja mam 1.1. ručně dokrmeny par modročelych a samice je hravější.Samec by si měl přivyknout na 1 osobu "to všude pišou" tak nevim

12.11.2010 17:43
panlee

XXX.XXX.44.253

Ještě bych se Vás rád zeptal na co se mám hlavně dívat,když si budu amazoňana vybírat.Jdu k chovateli, atk doufám , že mi dobře poradí a že nezneužije mojí neznalosti.Tupec nejsem , ale amazoňana jsem nikdy neměl.Je pravda,že se lépe komunikovat naučí samec?

Díky za odpověď

Hlavně misí umět létat a nesmí byt tlustej :-)

13.11.2010 00:50
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím,chovám také Am.oranžovokřídlé,a mohu-li radit,tak bych doporučil dokrmenou samičku!!!Jednak je podstatně hodnější,a milejší,protože nepřichází každý rok tak výrazně do toku,a tedy její agresivita po toto období je většinou slabá,je-li vůbec,a jednak se obecně nedoporučuje chovat jakéhokoli Amazoňana samce jako domácího mazlíčka,právě z důvodu zmiňované agresivity v dospělosti!V mém chovu jsou samičky opravdu hodné,bez ochočování polokrotké,žeroucí z ruky,naopak samci výrazně agresívní po celý rok,i přes to,že jsou také krotcí,a dokonce jeden docela slušně mluví,ale o to hůře,protože nemají přirozený respekt z člověka,a při každé příležitosti útočí!Ochočený,a mluvící samec byl dva roky chován jako domácí mazlíček,oblíbil si pouze manželku,a dokud nebyl dospělý,byl celkem,až na malé vyjímky,docela v pohodě!100% se mu však věřit nedalo!V okamžiku kdy záhy dospěl,byla jakákoli manipulace s ním provázena neustálým nebezpečím zranění,sice menších,ale o to bolestivějších,protože si neomylně vždy vybral taková místa útoku,a nezřídka tekla i krev!Z těchto důvodů dostal záhy samičku z odchytu a aklimatizaci starou odhadem cca,8-10let.3 měs.žili v sousedních klecích,než se zblížili,a mohli do společné voliéry,kde spolu bydlí již další 2.roky!Agresivita samce se ještě výrazně zvětšila,v období toku je takřka nemožné bez proutku vstoupit do voliéry,toho se bojí,a tedy se dá udržet v přijatelné vzdálenosti,ale s velkou pozorností!Naopak samička za tu dobu zkrotla tak,že bere z ruky,a i jinak je docela milá,a kontrolu budky snáší bez problémů a agresivity!Jedinou jakousi nevýhodou voliérového chovu tohoto krásného Amazoňana,je skutečně jeho velká hlučnost,zvláště pak samic,které dokážou křičet velmi hlasitě a dlouze,a na chvíli je umlčí pouze podání vlašského ořechu,nebo piškotu,které velmi milují!Někdy je podezřívám,že křičí schválně,aby dostaly oblíbenou pochoutku!Mám současně tři páry,a u všech je to podobné,a moji známí chovatelé,zvláště tohoto druhu,jsou na tom +/- stejně!Toť moje zkušenost,která Vám třeba trochu pomůže při rozhodování!Ještě dovětek,jako druh je Am.oranžovokřídlý jinak velmi chytrý, učenlivý, krásný a dnes již běžně dostupný,i cenově, papoušek,věřím,že dokrmená ochočená samička bude milým společníkem,pokud bude držena samostatně,avšak nejlepším domácím mazlíčkem druhu amazoňanů stejně zůstává vzácnější Am.pomoučený,který co do milé vstřícné povahy k člověku mezi ostatními amazoňany nemá konkurenci!Přeji dobrou volbu(nezapomeńte,že na velmi dlouhý čas,i 40.let)!Chovu zdar.K.

13.11.2010 00:51
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Přidejte reakci

Přidat smajlík