dobry den od navstevy vystavy exota olomouc ktera se konala v lonskem roce snim o spolecne voliere kterou jsem zde videl. papousky chovam o normalnich radovych volierach a odchovy mam vynikajici ale tato spolecna voliera je muj sen ktery bych chtel pristi rok na jare uskutecnit volieru jsem si naplanova delka 450cm sirka 260cm vyska 200cm + zalet ten jeste vyreseny nemam tento prostor kde chci pristi rok volieru vybudoval jsem si ohranicil a vysazel na husto ruznymy stromky aby mela vzhled prirody vysadil jsem zde smrky, vrby lisku cerny bez jalovce javory a ted uz je otazka jake bude osazenstvo???? a jake pletivo
z osazenstva jsem premyslel rozely zlutolici, papousky zpevave, korely, kakariky, neofemy, papousky nadherne, andulky, zebricky, holoubky diamantove, chuvicky, krepelky cinske, par krepelu horskych. bude se jedna o volieru huste osazenou vzrostlymi stromy a osazenstvo chci vypustit naraz a v mladem veku! myslite ze je moznost aby se toto spolecenstvi snaselo?
Jake zde muzu dat pletivo muzu na tuto voliru dat kralici pletivo?? nerozkousou ho papousci nadherni?
muzete zde vlozit fotky podobne fungujicich spolecenstev dekuji moc za odpovedi
dobry den
Nechci Vam kazit radost, ale hned na zacatek musim napsat, ze je velky rozdil videt papousky na vystave , kdyz nejsou v toku a neco jineho je , je mit takhle v dobe hnizdeni. Nepsala jste , jestli byste je chtela mit po parech nebo jen jednotlivce. Urcite by nektere druhy mohli byt spolu napr. korely, nadherny, chuvicky , neofemy. Rozely a zpevaci bych radeji do jedne voliery s nima nedaval. Samozrejme zalezi na kazdem jedinci a urcite nekdo napise, ze to tak ma, ale ja bych radsi neriskoval. Kralici pletivo ( to silnejsi ) by stacilo. Pokud budou mit papousci dost vetvi na okus, tak si pletiva nevsimaji.
Zdravím,přihřeju si polívčičku v založeném vlákně!?Jaké má kdo zkušenosti se společným chovem Pyrhur a jiných ptáků?!Dosud jsem je choval ve voliérách po páru,a samostatně,ale protože jsou to ptáci kteří tráví většinu života schovaní v budce,i mimo chovnou sezonu,napadlo mě zkusit k nim někoho nastěhovat,aby tam alespoň něco létalo,jen nechci riskovat případné ataky z obou stran!?Děkuji za postřehy,uvítám cokoli podnětného!Ještě k předešlému dotazu,na takovéto množství ptáků se mi zdá 4m voliéra malá!Jako "společenskou voliéru"má můj známý chovatel 10x5x2,5m,a s jistými výhradami souvisejícími s různou povahou jednotlivých druhů,i jedinců stejného druhu,má seskupení drobnějších druhů ptactva docela pestré,a až na vyjímky vcelku klidné!Je však třeba ptáky pravidelně pozorovat,a případné i začínající konflikty hned řešit,jinak se nelze vyvarovat zranění,či dokonce zabití vybraných jedinců!Přeci jen úniková vzdálenost je proti přírodním podmínkám nepatrná!!!Chovu zdar.K.
kukuk
napsal(a):
dobry den
Nechci Vam kazit radost, ale hned na zacatek musim napsat, ze je velky rozdil videt papousky na vystave , kdyz nejsou v toku a neco jineho je , je mit takhle v dobe hnizdeni. Nepsala jste , jestli byste je chtela mit po parech nebo jen jednotlivce. Urcite by nektere druhy mohli byt spolu napr. korely, nadherny, chuvicky , neofemy. Rozely a zpevaci bych radeji do jedne voliery s nima nedaval. Samozrejme zalezi na kazdem jedinci a urcite nekdo napise, ze to tak ma, ale ja bych radsi neriskoval. Kralici pletivo ( to silnejsi ) by stacilo. Pokud budou mit papousci dost vetvi na okus, tak si pletiva nevsimaji.
a jaci jsou podle vas papousci mnohobarvi?? ti jsou jak snasenlivi?
Mnohobarví jsou vpohodě. Já je mám s Královákama Jinak já mám i penanty s zpěvákama a vpohodě odchovávají, ale nejspíš jsem jen trefil na dva dobré páry, musel by jste si to hlídat. Jinak snášenliví jsou i horští a princezky. V Hejnu se dají taky dobře chovat Latami vlaštovčí nebo mníšci, ale to jenom v hejnu stejného druhu, jak to je s chovém v hejnu s něčím jiným nevím.
Pěkný článek o společných voliérach je zde: http://kpep.cz/index.php/lanky-chovatel/134-chov-ve-spolecnych-volierach.html