Zdravím přátelé máte ve svém chovu zajímavě zbarvené zebřičky? Pochlubte se.Tyhle jsou moje. Jarda
Dobrý den odkud jste?Máte nějaké odchovy od těch rudoprsých phaeo?Sháním fousaté rudoprsé černolícé phaeo(nevm jestli jsem to napsal správně).Chci koupit něco ve Straubingu nevíte jestli se tam objevují.Fotky mých zeber.Chci je zkusit vystavovat.at se daří
Barevné zebřičky mě určitě zajímají Máte moc hezké kousky. Já chovám převážně černolící a sháním vousaté.
Dobrý den, také se přimlouvám za popis jednotlivých mutací. Drobotinu sice chovám a zebřičky jsem v chovu měl též, ale pouze přírodní či skořicové. Takovéto zbarvení vidím poprvé v životě. Ptáčci jsou to krásní ale pro ty kdo se v mutacích u zebřiček nevyznají, jsou to jen fotografie krásných ptáků, co nám nic neřeknou. Takže pokud by bylo možné doplnit popisy mutací, byli bychom vděční. Děkuji.
Army
Na obrázku výše je Šedá černovousá.
Nevím jak je to u našich slovenských kolegů, ale u nás obecně platí, že lidé mnohdy přebírají cizojazyčné názvosloví, aniž by se snažili respektovat názvosloví vlatní, v našem případě české. Totéž platí i pro mnohé české překladatele chovatelských knih. A kolikrát to ještě nakombinují - sice správně u skořicové uvedou název hnědá a u bývalé stříbrné dominantně pastelová, ale jinak pak dále uvádí Black face, Maska, atd.
Takže když to vezmeme hezky česky, tak na fotkách od kolegy Frigo jsou to mutace (brané od shora) 1) vlevo skořicová černoprsá rudoprsá (i černolící?) černovousá, vpravo skořicová rudoprsá. 2) vlevo šedá černoprsá, vpravo opět skořicová černoprsá rudoprsá (snad je v tom i černovousá, ale není to jasně vidět). 3) buď se jedná o mramorovou černoprsou dominantně pastelovou, nebo o dominantně pastelovou černoprsou světlehřbetou. A 4), tak to je nějaký vořech. Je v tom sice vidět černovousá a podle rozsahu bílých lící i černoprsá, opět možná buď mramorová dominantně pastelová, nebo dominantně pastelová světlehřbetá. Přesně nevím. Ale na tuto otázku by asi nejlíp odpověděl znalec světlehřbetých zebřiček.
Já přidávám svého skořicového černoprsého. Je to z dlouhé deseti generační linie, a u samců se předává takovéto perlování v křídlech. Pohlaví mláďat se u této "linie" navíc dá poznat už v budce, protoža samci mají "oranžové" líce už v tak mladém věku (na druhou stranu se tak občas někdy děje i u jiných černoprsých u jiných chovatelů). Teď tam mám jedno vylétlé hnízdo od bratra tohodle samce, a zase se to objevilo.
0,1 skořicová isabelová žlutozobá.
(pro případné zájemce předem uvádím, že je již nechovám)
Neviem či sa oplatí oživiť toto vlákno ale možno poteší pána guttata. Zebricky ako odchoval on, z bodkovanou kresbou a i ja som tu niekoľko krát spomínal svoj odchov, sa vyskytli v Australi a aj tam boli preslachtene. Na moje mi zostali len spomienky, nemal som ani fotak ani mobil v tej dobe a tak som rád že on urobil fotodokumentáciu. Možno sa u nás vyskytli skôr ako u nich, prvoodchov by potešil. Na obr.je samec z austrálskeho chovu. Mutácia sa prezentuje pod názvom, "George".
sauri

XXX.XXX.245.158
frigo
napsal(a):
Její matka je oranžovoprsá skořicová a otec černoprsí štěpící na vousaté,mramorové,červenoprsé.
Pozn. Černoprsá nemůže nikdy štěpit na vousatou!
Černoprsá je kresba.Vousatá(Black Face) je mutace.Takové poznámky jsou zavádějící.Na snímku je samec štěp.na vousaté a oranžovoprsé a na černoprsou kresbu, samice černoprsá štěp. na oranžvoprsé.Ostatní jsou jejich mláďata.Návod na červené zebřičky(zdarma).
sauri

XXX.XXX.245.158
vlad
napsal(a):
Černoprsá je kresba.Vousatá(Black Face) je mutace.Takové poznámky jsou zavádějící.Na snímku je samec štěp.na vousaté a oranžovoprsé a na černoprsou kresbu, samice černoprsá štěp. na oranžvoprsé.Ostatní jsou jejich mláďata.Návod na červené zebřičky(zdarma).
Vaše citace je nejen zavádějící, ale i navíc nepřesná!
Černoprsá je recesivní autosomální mutace pozměňující kresbu.
Vousatá, neboli černovousá je mutace autosomální dominantní...takže nemůže existovat jedinec štěpící na vousatou..
Sesil

XXX.XXX.44.13