dobré poledne,o jakou mutaci,papoušků zpěvavích se prosím jedná?Samička navštěvuje asi týden budku,a jsou vidět,že se třeba 3x denně páří.Zajímalo by mne,jaká asi po nich budou mládata?Samička zasedá hned po snesení 1 vajíčka?Vím mám trapné otázky,ale teprve s nimi začínám,tak bych nerad něco zanedbal.V noci totiž mívají někdy ve voliéře i 1 pod nulou.Kolikrát mají za sezonu mladé 2x?
Dobrý den, tak především je určitě nenechávejte hnízdit už teď, tak jak tady píší ostatní, počkejte až tak na půlku dubna, o to lepší budou odchovy. Jinak můžou mít mladá max. 2x do roka, respektive vícekrát bych je hnízdit nenechával, až se Vám zadaří a budete mít mladé, tak po jejich osamotnění je za včasu odstavte, protože samec k nim bývá agresivní. Hodně úspěchů přeje Franta.
Zdravím,
jedná se o mutaci samec oranž, samice oranž opalina. Mladé by měli být samci oranž (stejní jako ten váš, ale budou štěpit do opalinu), a samice budou oranž. Ale je docela možné, že váš samec už na něco štěpí, takže se můžete dočkat i třeba nějakých pěkných oranž opalinů. Cose týče zasedání na vejce, mám asi 25 chov. párů zpěváků různých mutací a většina samic sedí už od prvního vejce. Odchovají za rok jednou až dvakrát, ale mám pár který odchová spolehlivě i 3x . Pří teto teplotě bych s hnízděním ještě raději počkal. Ať se daří.