Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2011 12:21
papy

XXX.XXX.14.22

Prosím chovatele droboti,aby mi poradili s problémem osazení nové voliery na droboť.Uvítám jakékoliv připomínky k mému nápadu ať s osazením rostlinami nebo ptáky.Loni jsem postavil nové voliery pro neofemy před kterými zůstal pěkný prostor na okrasnou volierku vedle pergoly.Nikdy před tím jsem astrildy nechoval, tak se chci poradit, abych neudělal moc chyb.Obrázek voliery je v půdorysu i s rozměry a potom v pohledu jsem se snažil nějak ho ztvárnit tužku alespoň přiblžně.Chtěl bych tam mít 1,1 neofemy tyrkysové 1,1 holoubky diamantové 1,1 rýžovníky 1,1 amadiny diamantové 1,1 amadiny červenohlavé 1,1 astrildy rákosní 1,1 amadiny gouldové 1,1 amadiny pruhované a 1,1 pásovníky buď dlouhoocasé nebo krátkoocasé a 1,1 křepelky čínské.Nevím zda to není přeplněné nebo prázdné, proto si chci nechat poradit.Napište mi prosím jaké osázení je vhodné pro tyto ptáky a jaké máte zkušenosti s těmito druhy, jestli nejsou příliš agresivní oproti ostatním nebo naopak.Nejde mi až tak o odchovy,protože je to brané jako okrasná voliera,ale rád uvítám vaše rady, aby se i nějaký ten odchov podařil.Děkuji moc za odpovědi

29.1.2011 12:22
papy

XXX.XXX.14.22

další obrázek je tužkou,omlouvám seza kvalitu,ale může za to skener

29.1.2011 12:24
papy

XXX.XXX.14.22

Ještě jsem zapoměl ,že voliera bude situovaná na jihovýchod a severní strana bude za plexisklem.Strana od západu je kryta stávajícími volierami.Je to a nejdelší.Na zimu půjdou všichni dovnitř.Díky všem za rady:-)

29.1.2011 19:21
papy

XXX.XXX.14.22

Jak je vidět asi si budu muset poradit sám.smajlík

30.1.2011 09:08
majna

XXX.XXX.133.170

Dobrý den,
nedával bych tam Guldy, které jsou docela choulostivé a mohly by i v létě uhynout. Nepíšete, zda je voliéra krytá či nikoliv. Jestli to berete jako okrasnou voliéru, tak ještě by se dalo uvažovat o APT,APČ, nějakém jiném druhu holoubků, nebo hrdliček (ale malé druhy). V tom případě byste tam musel mít rozhodně víc než 2páry jinka by to nedělalo dobrotu.:-)

30.1.2011 12:20
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den, děkuji že alespon někdo odpoví.Voliera je krytá palubkami ze západu,plexisklem ze severu,z jihu je část té tří metrové strany krytá makrolonem, a východní je otevřená.Nevím jestli ji celou zastřešit či nikoliv.Jestli se také rádi astrildi sprchují za deště jako papoušci?Omlouvám se, ale nevím co znamená zkratka APČ a APT,tak jestli by jste mi to mohl rozepsat.A prosím které ptáky jste myslel touhle větou?,,V tom případě byste tam musel mít rozhodně víc než 2 páry jinka by to nedělalo dobrotu.,,Jaké rostliny jsou vhodné?Díky moc za odpovědi.Pokud máte nějaké foto vašich volier tak bych ho uvítal. Nashledanou:-)

30.1.2011 15:06
majna

XXX.XXX.133.170

Tak z vrchu bych to určitě zakryl, drobotina je docela choulostivá a po nějakém lijáku byste mohl o všechny přijít. APT-amada papouščí tříbarvá APČ- amada papouščí červenohlavá. Co se týče těch 2 a více párů, tak to platí pro holoubky diamantové v kombinaci s jinými druhy holoubků, nebo i v případě, že byste chtěl více holoubků diamantových tak min 3páry. Zeleň no, doporučil bych tůje,černý bez, možná smrk,jedli......... Nějaké fotky mám, ale jsou takové obyčejné.

30.1.2011 16:20
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den, především děkuji za vaše odpovědi.Chci se zeptat jestli je reálné tohle osazení mé voliery? 2,2 Holoubek Diamantový 2,2 Rýžovník Šedý 1,1 Neofema Modrohlavá 1,1 A.Diamantová 1,1 A.Tříbarvá 1,1 A.Pruhovaná 1,1 A.Červenohlavá 1,1 Pásovník Dlouhoocasý 1,1 Astrild Rákosní 1,3 Křepelka Čínská ?Není to přehané?Voliera je braná více méně jako okrasná.Měl by jste ještě nějaký nápad s jinými ptáky?Nebo jaké by jste vysadil z tohoto hejna?Děkuji moc.Může odpovědět ještě někdo jiný nebo nikdo jiný droboť nechová???smajlík

31.1.2011 10:31
ilan

XXX.XXX.128.131

Dobrý den. Ono je opravdu těžké v tomto radit,protože ptáci jsou individuality a co u někoho funguje bez problémů,jinde nedělá dobrotu.Píšete,že by se jednalo hlavně o okrasnou voliéru,pak by to mohlo fungovat,ale pokud se chcete dočkat odchovů,tak i přes poměrně větší rozměry bych slevil z hustoty osazení. V loňském roce jsem měl ve voliéře 4x1,3x2 pár neofem tyrkysových a s nimi po páru amadiny diamantové,pásovníky,holoubky diamantové a křepelky čínské.Neofémy hnízdili bezproblémově,ale ostatní až po mém zásahu a rozdělění.Amadiny prolézaly hnízda jak pásovníkům,tak i "kradly"materiál holoubkům a ani ony nezasedly.Rok předtím to fungovalo dobře.V jiné voliéře jsem měl zase rýžovníky,neofemy a pásovníky,opět jsem je musel rozdělit.Takže tím chci říci,že nějaká univerzální rada není,zkuste to osadit a důležité je samozřejmě trpělivě pozorovat a případné" výtržníky " oddělit.Ať se Vám daří.

31.1.2011 13:51
hzp

XXX.XXX.80.2

Dobrý den,
ono je to jak se píše v ostatních příspěvcích silně individiální, protože u jednotlivých i údajně tolerantních druhů existují samozřejmě vyjímky, které budou dělat problémy, je to prostě živý tvor, co jde u jednoho chovatele, u druhého je vyloučeno, takže asi ze zkušeností, co se komu osvědčilo. U mě hnízdily ve venkovní voliéře bez větších problémů spolu tyto druhy : Amadina pruhovaná, rýžovník šedý, holoubek diamantový, panenka hnědoprsá, amadina gouldové, pásovník dlouhoocasý na zemi pak křepelka čínská. Toto složení mám osvědčeno již asi 5 let, kdy v prvním roce zde byl úspěch ještě se zebřičkou pestrou, v dalším roce s jiným párem již problémy, jsou strašně zvědavé a rušily ostatní. Dále jsem zkoušel amadinu diamantovou, tito dokázali obsadit hnízdní budku, avšak samec startoval po všem živém v okolí a hnízdění bylo neúspěšné. V jednom roce jsem úspěšně vyhnízdil astrilda rákosního, chov tohoto druhu jsem ale zrušil. Dále jsem v jednom roce zde úspěšně odchovával kanáry ve složení 1,2, chov jsem taktéž dočasně zrušil.Loni byl pokus s amadinou červenohlavou, po měsíci jsem je odebral, zdálo se mi, že než svého hnízda si všímají jiných. Letos chci zkusit přidat, ač se tento druh obecně nedoporučuje amadinu páskovanou, uvidíme, ptáky zimuji jinde, vypouštím je najednou, třeba to půjde. Takže mohu závěrem říci, zkoušejte to co se vám líbí, jestliže máte záložní prostory, tak vůbec o nic nejde, necháte páry které nebudou ladit s ostatními hnízdit jinde, jinak to budete muset řešit nákupem a případným prodejem, než se vám skladba ustálí v ideálním složení.

31.1.2011 15:01
ters

XXX.XXX.196.164

Místo Rákosáků bych dal nějaký Panenky. Mě hnízdily Pan. Hnědoprsý , Molucký , Bledý , Bělohlavý , Zebry , APT ,
Neoféma Modrohlavá Vše po jednom páru a pohoda Panenky jsou velký pohodářky .

31.1.2011 16:21
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den.Díky za odpovědi.Asi zkusím štěstí podle toho ce se mi líbí.Záložních prostorů mám celkem dost (16)takže není problém.Neofemy tam asi nedám,protože mám vedle 12 volier,tak to by mi mohlo stačit :-)) .Ještě se zeptám jestli je lepší dát amadinám gouldovým,amadinám diamantovým, amadinám pruhovaným,astrildům rákosním,pásovníkům,amadinám tříbarvým radši hnízda nebo budky?Dám samozřejmě obojí,ale jestli máte zkušenost který má co radši?Nebo je to také individuální jako s tím chováním?Děkuji moc!Nashledanou

31.1.2011 18:00
ters

XXX.XXX.196.164

Umě hnízdí a spí jen v budkách.

31.1.2011 19:14
hzp

XXX.XXX.80.2

Tak koukám, že tam máte rákosí a thuji, takže některé druhy toto určitě využijí, u mě například v rákosu pravidelně hnízdí amadiny pruhované, dále mi v rákosu zahnízdili i hnědoprsky a rákosáci. V thuji jeden rok hnízdili pásovníci, mám ve voliéře vrbu na korunce kdy na předložené podložce hnízdili holoubci. Zbytek využívá různé budky, drátěné hnízda atd.

31.1.2011 19:45
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den, kolegovi také hnízdily A.rákosní v rákosí a moc pěkně to vypadalo!Tu vrbu vám neničí?Myslím jestli neožírají listy?Co myslíte bříza?Ta přeci roste i na skále a pěkně vypadá tak by to nemuselo být špatné,že?Určitě to chci nějak pěkně osázet,ale měl sem obavy z té tůje, jestli není jedovatá, kdyby si zobli.Mohli by jste mi poradit nějaký vhodný druh tůje?Děkuju.Ať se daří.smajlíkNashledanou

1.2.2011 06:09
svindlhulka

XXX.XXX.224.77

Moje okrasná , místo televize .:-)

1.2.2011 18:29
ilan

XXX.XXX.116.218

svindlhulka napsal(a):
Moje okrasná , místo televize .:-)

Bezvadný program,nenudí a nikdy nezevšední.A rozhodně nenaštve a nepohorší.Všem doporučuji,také mám.

1.2.2011 18:50
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den každopádně pěkné!Koukám, že máte více páru A.rákosních neperou se vám?Máte také nějaké odchovy nebo je to výhradně okrasná voliera bez hnízdění?Jak velkou ji máte a jaké je její osazenstvo?Koukal jsem, že jich máte mrak, takže asi moc pěkná podívaná!Už se té svojí nemohu dočkat!Ať se daří.Nashledanousmajlík

2.2.2011 08:33
hzp

XXX.XXX.80.2

Thuje bych se nebál, používám ji i do vnitřních voliér, kde dochází i k ozobávání větviček a zatím jsem neměl úhyn. Pokud jsem si všiml ve venkovní volieře si thuje vůbec nevšímají, mají možnost se realizovat na jiných rostlinách, mimo jiné i na té vrbě. Ozobávají čerstvé lístky a pupeny, vrba to celkem zvládala, nakonec jsem oni přišel spíše vlastní hloupostí, že jsem v létě v pařácích málo zaléval, ale byla tam 3 sezony a rozhodně ji osazenstvo nedokázalo vlastními silami udolat. Mimochodem mám tam i jeden kus břízy, naprosto v pohodě, mám pocit, že letos nahradí co se hnízdních příležitostí týká právě tu vrbu.

2.2.2011 18:44
svindlhulka

XXX.XXX.224.77

Odchovavam u všech .Je důležité mít hodně druhů hnízd a borových větví,tam hnízdí hlavně rákosáci a amandiny pruhované .Na krmení si vydělají a to stačí.Je to podivaná,když krmí mladé a na zemi křepelka vyvádí mladé křepelky.Už se nemohu dočkat , až budeme stěhovat ven. :-)

2.2.2011 21:02
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den,Krásné!Asi se té kombinace druhů mě líbivých bát nebudu a zkusím to.Maximálně ty rušivce oddělím,ale když bude dost krmení a možností k hnízdění, tak se to snad nějak povede.Nashledanou

2.2.2011 22:46
peco480

XXX.XXX.205.122

svindlhulka napsal(a):
Odchovavam u všech .Je důležité mít hodně druhů hnízd a borových větví,tam hnízdí hlavně rákosáci a amandiny pruhované .Na krmení si vydělají a to stačí.Je to podivaná,když krmí mladé a na zemi křepelka vyvádí mladé křepelky.Už se nemohu dočkat , až budeme stěhovat ven. :-)

Prosim Vas na tej fotke mate nejakeho holubka aky je to druh ale nemislim toho diamantoveho dakujem

2.2.2011 22:58
ketupa

XXX.XXX.191.139

Myslím že to bude Holoubek žlutozobý (Columbina cruziana).

3.2.2011 05:59
svindlhulka

XXX.XXX.224.77

Mám tam párek holoubků žlutozobých .Jsou moc krásní .Chovu zdar.:-)

3.2.2011 22:48
peco480

XXX.XXX.142.78

svindlhulka napsal(a):
Mám tam párek holoubků žlutozobých .Jsou moc krásní .Chovu zdar.:-)

kolko stoja taki holubkovia a znašaju sa s astridami

4.2.2011 19:29
svindlhulka

XXX.XXX.224.77

Holoubci žlutozobí - 900-1000 Kč - ks. S astrildmi se snáší .

Přidejte reakci

Přidat smajlík