Chovám zhruba 30 rokov červenokrýdle,s takým niečím som sa ešte nestretol! Čo je na tejto fotke?
Dakujem pekne.Prepáčte trochu zle som zadal otázku,mna by skôr zaujímalo prečo tá samička je na90% vybarvená ako samec.Inak tá pára má niečo spoločné so škoricama a pastelami.Pred časom boli napredaj ako neitý štepáci(asi za 3násobok obyčjných)začo som bol ped rokom na tomto fore(červenokrýli škorice)kritizovaný.čo ma trápi,ale som rád,že si ich pomlúvači nevzali.
Dobrý den, jestli je to opravdu samice jak píšete, tak nejspíš máte štěstí!Měl jste od ní alespoň vejce?Kamarád takhle koupil 2 ptáky údajně samičky, kroužkované vše perfektní cena:3500 kus a po dvou letech se mu oba ptáci vybarvili na samce!Koupil ptáky schválně okroužkované starými kroužky!Moc smutné jak někteří lidé získávají peníze!Nechci aby mě tady zase někdo kamenoval,ale troufám si říct, že pták na poslední fotce je opravdu skořicový pastel!!Gratuluji!Mám také červenokřídlé a jsou krásní, blahopřeji k úspěchu!!Nashledanou
Dobrý večer,pane papy dakujem za povzbudenie.Ako som už písal tá pára je asi štepená na škorice atiež pasteli.Ale mna zaujima prečo tá samička preperila ako samec,či má na to vplyv mutácia,alebo je to náhoda.Mal už niekto niečo podobné.Ďakujem. Prikladám ešte jedno foto.
Dobrý den to na poslední fotce uprostřed je ta samice?Jestli ano a opravdu jste od ní ochoval vy mladé,tak to nechápu.To vypadá jako samec který přepeřuje.Nemáte foto z větší blízkosti?Zeptám se vás, když tedy chováte už dýl červenokřídlé.Mám pár rok 09, v létě se krmili a pářili, ikdyž neměli budku.Samec se rozčiloval když byl v toku atd.Spí vedle sebe od doby co jsem je přivezl.Mám je od chovatele, který mi je nechal ať se vyberou sami z 11 mladých, takže to bude asi příčina jejich skvělého souladu.Prý mu takový ptáci vedou už ve dvou letech.Chci jim dát poprvé budku.Mám ji z dutiny o průměru vnitřku 30 cm a výška asi 70-80 cm.Kdy tak mám dát budku?Jestli je lepší hned nebo dýl?Prý jdou brzo do toku na jaře.Nebo máte nějaký datum, který by jste mi mohl doporučit?Děkuji moc za odpověď
Dobrý večer.Nie na poslednej fotke je akože jej teta(pastelová).Fotku som dal na porovnanie po čom asi pochadza tá samička.Áno u mna tiež 2.ročáci na 90%nasadajú.U kamaráta dokonca roční naniesli ibaže nesadli ale mali i1. zárod.Nakolko som už postarší a telesne postihnutý,tak im búdky neodoberám to nechávam na osud oni už si to naplánujú sami.Mám hodne párov,rozdie laž 5.týždnov vznáškach vajec.Na búdky nie sú tak náročný(ako králováci)u mna už chovali v búde 25x25x30 najviac ich mám 35x35x50.Mám jednu párku ktorá už roky chová v prírodnej 80x40 otvor 20x15 kde počas hniezdenia samec drží stráž.Vaša´búdka je dobrá.Nech sa Vám darí.Śtefan.
Děkuji za odpovědi, ať se vám též daří.Červenokřídlí jsou opravdu krásní ptáci.Myslíte, že by se s nimi snesl pár neofem modrohlavých?Mám je ve volieře:výlet 300x100x200 cm(délka x šířka x výška) a zálet 150x100x230 cm (délka x šířka x výška).Loni jsem u nich měl 5 párů zebřiček, ale samec červenokřídlý jim vyhazoval výka budek na zem.Měl to jako ukrutnou zábavu.Chtěl bych tedy zkusit, když budou hnízdit dát k nim nějaký méně rušivý druh.Jelikož mám neofem 11 párů, tak je co nabídnout. Nebo to není vhodné je mít dohromady?Ten chovatel od kterého mám červenokřídlé má s nimi ve volieře rosely pestré nebo kakariky a má totožné voliery jako já.Rosely se mi u nich neosvědčily,protože na jaře loni když šli do toku tak ve vedlejší volieře se mohli penanti s prominutím posrat.Mám takového penanta,, magora,, on se ničeho nebojí, on se stavěl i poštolce když mi přilétla na volieru.Je hodný akorát ke své samici.Co by jste dělal vy?Děkuju za odpověď nashledanou