Ještě jednou . Jak jsou to staří ptáci? Když se dívám na ty spodní tři fotky, tak ten pták vpravo by samička být mohla. Takhle je to hodně těžké, nejlíp to pozna chovatel, u kterého se ptáci nalíhli. Pokud se mladí v budce kontrolují, je tam rozdíl mezi pohlavím dost patrný. Pokud jsou to alespoň dvouletí ptáci, zkuste ještě fotku zespodu u ocasu. Samec by tam měl být čistě žlutý.
na posledních dvou fotkách by to mohl být podle hlavy pár a pokud nekdo určuje pohlaví u senegaláků podle zbrarvení prominte mi ten výraz tak to není chovatel ale bohužel trouba kdyby si otom neco precetl tachřka v knížce od Vašíčka a jinných autorů ktří otom píší by se dozvěděl že samec a samice jsou uplně stejně zbravení a ne nejaká žlutá pera v ocase
zirafka323
napsal(a):
Protože mám zájem o tento pár a chci mít jistotu,že je to pár jestli to nechápete a ty fotografie jsou od majitele
Je pravda že podla farby peria je to len hadanie.Tiež mám samičku s úplne žltým chvostom.Skúste u predávajucého určit pohlavie vtákov obručkou. Tam su percenta určenia ovela vyššie .Jozef
zirafka323
napsal(a):
Děkuji za radu určitě to vyzkouším
Ešte by som dodal, neuponahlajte sa s kúpou. Ak sa ukáže neskor,že sú to dvaja samci, budete zhánat dve samičky,alebo predávat samca ,prip. vymienat. Jedno je tažké aj druhé. Neviem aké mate skúseností so senegálcami,ale odchytoví sú velmí pláchy a budú sa plašit zakaždým ked k nim prídete .Chce to mat s nimi trošku viac skúseností.Preto by som odporučil si zadovážit odchov s DNA ,od chovatela týchto vtákov. Prajem vám štastnú volbu. Jozef
zirafka323
napsal(a):
Protože mám zájem o tento pár a chci mít jistotu,že je to pár jestli to nechápete a ty fotografie jsou od majitele
V jednom má hulvát Panda pravdu, je to napsané špatně. Mělo by to být, pokud má v podocasí pták zelené pírka, je to samice. Třeba vám to jako jeden ze znaků pomůže . Možná s nimi majitel nemá dost trpělivosti a proto je prodává. Mě takhle zasedla jedna pára senegalců až po šesti letech a to byli odchytoví ptáci, takže kdoví jak byli staří, když jsem je kupoval. Do té doby jen hrabali a nikdy jsem u nich neviděl vajíčko. Po těch šesti letech odchovávají každý rok.