Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2011 20:41
soukupjirka

XXX.XXX.159.11

Obracím se s prosbou o radu od zkušenějších, zda je to tyrkysový žlutý rudoprsý, (i když slabě) nebo ten zelený nádech na zádech je určující k nějaké jiné mutaci. Snad je to na té fotce dobře vidět. Je to pták 09.

5.2.2011 20:45
soukupjirka

XXX.XXX.159.11

A co tenhle? Je zelený rudoprsý, Přijdou mi na něm ty barvy hodně tmavé... Taky 09. Předem díky za názory.

5.2.2011 20:53
soukupjirka

XXX.XXX.159.11

A tady dotaz na droboťáře, jeden pár zeber mi dává takováto mláďata, co je to za barvu??? Je to stříbrná? Co to hnědavé bříško? Bohužel, je obrovský problém ji vyfotit z boku, proto jen tato momentka. Děkuji všem za odpovědi... Ten sameček s ní samozřejmě je cizí do páru.

6.2.2011 12:09
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, nejspíš ano, ale ruku na srdce, nebylo by dobré vidět ptáku na prsa, aby bylo možno posuzovat jeho rudoprsost?

6.2.2011 15:06
soukupjirka

XXX.XXX.159.11

To určitě ano, ale já vím, že barva na prsou je slabá. Mě zajímá tem zelený odstín na zádech prvního samečka, zda je to u žlutých běžné, protože mám další 3 a žádný něco podobného nemá. Nejedná se o nějakou jinou mutaci (pastel), nebo jestli by neštěpil třeba do skořic, bohužel rodiče jak vypadali nevím. Spíš mě jde o to, co mu dát do páru... A druhý sameček, ten zelený, je to běžně zelený, nebo ty barvy jsoi tmavší než normálně? Kdyby dostal šedozelenou samici, byla by větší ptavděpodobnost této mutaci??

6.2.2011 18:58
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den, trefil jste se do mého šálku čaje, chovám neofemy a výstavní zebry.Neofema je podle mě žlutá skořicová rudoprsá, rozhodně to není jen žlutá!Možná je to jen skořice, ale na fotce je těžké to posoudit.Druhá neofema je zelená rudoprsá.Zebřička je černoprsá skořicová, pokud myslíte tu samici.Samec je černoprsá rudoprsá skořicová,možná phaeo pokud má lemované letky tmavší barvou a pruhy na ocase podélné a né přes jako u normálních zeber.Ať se daří nashlednousmajlík

6.2.2011 20:20
guttata

XXX.XXX.6.154

papy napsal(a):
Dobrý den, trefil jste se do mého šálku čaje, chovám neofemy a výstavní zebry.Neofema je podle mě žlutá skořicová rudoprsá, rozhodně to není jen žlutá!Možná je to jen skořice, ale na fotce je těžké to posoudit.Druhá neofema je zelená rudoprsá.Zebřička je černoprsá skořicová, pokud myslíte tu samici.Samec je černoprsá rudoprsá skořicová,možná phaeo pokud má lemované letky tmavší barvou a pruhy na ocase podélné a né přes jako u normálních zeber.Ať se daří nashlednousmajlík

Dobrý večer,
ono je to Martine s tou zebrou asi jinak. Vzpomínám si, že jsem jednu odchoval stejně zbarvenou samici. Tehdy sem si myslel, jaká je to perfektní samice phaeo a hurá s ní na výstavu, a ejhle, ono NU! Na bodovacím lístku, který mám zrovna před sebou, mi pak Hans Harting, posuzovatel, nechal důrazný vzkaz, že se o phaeo nejedná, ale že jde o phaeo straku. Vyřazení proběhlo tedy ze dvou důvodů - za prvé se se sice jednalo o straku, ale naprosto nestandardního fenotypu, a za druhý došlo na nesprávné zařazení mutace (což jsem tehdy ani netušil). Takže by dostala NU už hned v prním případě, ať už bych jí zařadil dobře nebo ne.
Klasická zebřička skořicová černoprsá to určitě není. Nemá klasické homogenní hnědé zbarvení, a chybí jí typická černá zobáková čárka.
Ale jestli je to zároveň případ phaeo straky z roku 2004, který sem popsal výše, to samozřejmě stoprocentně nevím. Osobně si myslím, že nejvíc má ta samice společnýho s phaeo.

Samec je buď skořicová rudoprsá, nebo skořicová isabelová rudoprsá. Není ale na něj lépe vidět, takže se to z týhle fotky nepozná. Skořicová černoprsá rudoprsá by byl v případě že by měl podélně čárkovaný ocas, rozšířené rozpité líce (oboje taky neni vidět) a hruď by byla si víc slitá. Phaeo je synonymum pro skořicovou isabelovou černoprsou.

Honza

6.2.2011 23:11
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, nehledejte rarity, jedná se o normálního žlutého a zeleného samce s tím, že mají částečně prokvetlou hruď . U žluté mutace je zcela běžné, že jsou ptáci téměř zelení . Jedná se recesivní zesvětlení, kde variabilita je naprosto běžná. Se skořicovou je kombinace výrazně světlejší, navíc by se projevil částečný úbytek melaninu. Především na zobáku a nohou.

7.2.2011 18:38
frigo

XXX.XXX.184.39

Podle mého názoru se také jedná jen o obyčejné neofemy-žlutá a zelená.Hodně slabě rudoprsé.smajlík

7.2.2011 20:47
soukupjirka

XXX.XXX.159.11

Nejde o rarity, přemýšlím co k nim do páru, ne je prodat a vytřískat na nich balík. Kdybych to dělal pro prachy, tak to nedělám. Chovám druhým rokem, co jsem si koupil RD, v bytě to nešlo, tak nemůžu vysypat do brabců balík, platím taky splátky a mám rodinu. Raději bych se k něčemu dochoval sám. Jinak děkuji za odpovědi.
Třeba se tito budou líbit víc.

8.2.2011 00:24
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, omlouvám se, že jsem vás zklamal. Protože jste použil slovo rarity, ta předpokládám, že to je reakce na moji odpověď. Mimochodem, nebojte se přiznat, že to děláte i pro peníze. Lidé obvykle za odvedenou práci požadují peníze. Všichni, kdo prodávají ptáky na burze nebo kdekoliv jinde, za ně požadují peníze a tedy to dělají i pro peníze. Za to se není potřeba stydět, tím méně se proto rozčilovat. K té šedozelené. Když na jednoho z nich napáříte šedozelenou samici, tak v odchovu budete mít i šedozelená mláďata.

8.2.2011 16:08
soukupjirka

XXX.XXX.90.204

Děkuji za rady. Sám víte, jak to s těmi penězi je. Mám pro ptáky místnost 3 x 3 m, takže se jich tam moc nevydá, mám je druhým rokem a nečekám, že z toho zbydou peníze, natož vydělávat, je to koníček, stačí, když je nebudu muset pořád dotovat, vždyť víte jaké jsou náklady na zařízení a ostatní. Přírodní jsou krásní, ale lákají mě mutace, člověk nikdy neví, co z budky vykoukne...

8.2.2011 23:41
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, místnost 3 x 3 m je slušný základ. Pokud je ale jen místnost, tak bych s tyrkysáky počkal na zahradní voliérku.Jinak, pokud vás lákají mutace, tak bych na vašem místě okamžitě nastudoval základní principy genetiky, aby vám okamžitě naskočilo, co to znamená, když slyšíte termíny jako šedozelená nebo pastelová a výsledky možných kombinací páření. Podle máho názoru to bez toho prostě nejde dělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík