Ahoj všem,
mám doma pravděpodobně samečka korely, brala jsem si ho ve dvou měsících, je to žlutá straka. Někdy docela řve, ale jinak je hodný. Jde o jeho ochočení, ze začátku prskal a syčel, což někdy dělá dodnes, když se mu něco nelíbí, ale zkouším mu dávát ruku. Z ruky si vezme jen salát, jakmile je to něco menšího, a mělo by to být blíž prstům, tak se bojí a nevezme si. Když ho chci pohladit, tak je náhodou, když se podaří na ocase, či křídle, jinak kolem sebe klove. Není zlý, nebojí se přes klec, ani když dávám ruku dovnitř, vše bedlivě sleduje, dokonce si kolikrát nechá dát ruku až k bříšku, ale běda se ho dotknout.
Jak si myslíte, že mám dál pokračovat? Ochočí se? Nějaké tipy a rady jak ochočit? Četla jsem, že když se nenechají ochočit, má se to dělat i násilně - chytnout a hladit, aby věděl, že nehrozí nebezpečí. Co si o tom myslíte? A co když se nenechá ochočit? Mám ho doma 14 dní, stáří tedy 2,5 měsíce. Brala jsem si ho v den, kdy ho odloučili od rodičů, ale byl ve společné voliéře se sourozenci. A byl dost plachý, každý den je lepší a lepší. Ale hladit se sám od sebe zatím nenechá.
Také ho nenechávám prolítnout, protože mi nejde na prst. Nevím, jak bych ho pak naháněla do klece a myslím, že by ani sám do pokoje z klece nevyšel.
Díky za rady.
Hulenová

XXX.XXX.61.154
Dobrý den,
násilně určitě ne, 14 dní na ochočení je málo, buďte trpělivá děláte to správně, počítejte tak 2 měsíce a cca. 2 - 3 h denně na ní mluvte a zkoušejte jí dávat mlsky z ruky. Pusťte jí až bude ochočená, protože jí pak do klece nedostanete a budete jí pak honit po bytě.
Dobry den
Skuste ho trocha vyhladovet a potom si na ruku nasipte krmeni a davajte mu zrat alebo strapec senegalskeho prosa . Pred nej dajte prst a pomaly ten strapec oddalujte takze je nuteni ist naprst . Ze zacatku ho nehladte nech si zvykne na vase ruky ze vzdy nieco dostane . Vela zdaru .
Dobrý den souhlasím s předchozími odpovědmi. Toho že by se do klece nevrátil se nebojte, hlad ho tam dožene, ale záleží na vás jestli ho chcete pustit nebo ne. Chce to hlavně trpělivost a neztrácet nervy. Já sem například měl papouška, který neznal nic jiného než zrní ovoce, zeleniny i senegalského klasu se bál. Časem s hodně trpělivosti sem ho naučil jíst vše a to ještě měl už 3 roky takže to bylo dost dlouhé než mi sedl na prst, ale ven sem ho pouštěl a vždycky ho hlad dohnal zpátky do klece ke krmítku.
Korela11222333

XXX.XXX.104.214
Dobrý deň. Mám korelu a nejde mi ju ochočiť. Má 2 mesiace. Krásne si zvykla na ruky ale stále to nieje ono. Sičí na mňa. Hneď keď sme ju kúpili, tak mi skočila na prst, pretože bola hladná, a ja som mala krmivo na ruke. Preto mi skočila na ruku. Je veľmi zlatá, ale na ruku nepôjde, kým na ruke nemám nejakú maškrtu alebo krmivo. Akonáhle strčím do klietky ruku bez krmiva, začne sičať.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Korela11222333
napsal(a):
Dobrý deň. Mám korelu a nejde mi ju ochočiť. Má 2 mesiace. Krásne si zvykla na ruky ale stále to nieje ono. Sičí na mňa. Hneď keď sme ju kúpili, tak mi skočila na prst, pretože bola hladná, a ja som mala krmivo na ruke. Preto mi skočila na ruku. Je veľmi zlatá, ale na ruku nepôjde, kým na ruke nemám nejakú maškrtu alebo krmivo. Akonáhle strčím do klietky ruku bez krmiva, začne sičať.
A jak dlouho ji máte?
Ochočování přes krmení je úplně normální. Musí si na vás zvyknout. Nejlepší je dát ruku ke dvířkům, ať si sama vyleze. Klec bere jako své teritorium, takže si ho brání.