Prosím o určení pohlaví penantu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2011 10:40
ryby

XXX.XXX.217.74

Dobrý den. Mám pár penantů 1.0 modrá skořice -0.1 oranž skořice, podle gen.cal by mláďata měly být oranžmodráskořice,
skutečnost modrá skořice a oranž skořice, prosím o určení pohlaví,jsem nezkušený, typ mám, ale nejsem si jistý dík lad

1.8.2011 12:05
pavon

XXX.XXX.23.97

Ta modrá vlevo je 100% samice,ten vpravo vypadá na samce:-)

1.8.2011 13:12
velpap

XXX.XXX.240.90

pavon napsal(a):
Ta modrá vlevo je 100% samice,ten vpravo vypadá na samce:-)

Souhlassmajlík

1.8.2011 13:43
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Ta modrá vlevo je 100% samec,ta vpravo vypadá na samici!smajlík Stále stejný problém určování pohlaví u ptáků bez výrazné pohlavní dimorfizace,neboli barevného rozlišení!Nečekejte na šarlatánské"rady",a nechte udělat DNA,nebo alespoň endoskopii!!!Chovu zdar.K.

1.8.2011 16:53
ryby

XXX.XXX.217.74

Dík za odpovědi, myslel jsem taky modrá samice , oranž semec.při dnešních cenách rosel se dna navyplatí.

1.8.2011 19:23
svobodapetr

XXX.XXX.179.110

Dobrý den,pan kubrt11 se bohužel plete.Na levo(modrá skořice) je samice a na pravé straně(oranž skořice) je samec.S pozdravem Svoboda Petr

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2011 21:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky souhlasím modrá skořice je samička a oranž skořice je samec.Pavel Jůzko

1.8.2011 22:49
kubrt11

XXX.XXX.53.50

svobodapetr napsal(a):
Dobrý den,pan kubrt11 se bohužel plete.Na levo(modrá skořice) je samice a na pravé straně(oranž skořice) je samec.S pozdravem Svoboda Petr

Zdravím,pan Kubrt11 se bohužel neplete,špatně jste to pochopil,byla to totiž nadsázka!O určování pohlaví u ptáků bez pohlavního dimorfizmu,a ještě k tomu ze špatných fotografií, si myslím své!!!Pokud zadavateli je líto vynaložené částky za endoskopický test takovýchto "levných" papoušků,pak mu nezbývá než počkat třeba několik let,jestli se ptáci nezačnou pářit,a neodchovají potomstvo!!!K.

2.8.2011 13:58
ryby

XXX.XXX.217.74

V žádném případě mi není líto peněz investovaných do ptáků, přestal jsem kouřit a místo toho mám ptáky, takže je mám vlastně místo cigaret a ještě ušetřím. Páry mám poskládané ale chtěl jsem poradit u jejich odchovů, kdyby někdo chtěl, abych mu mohl říct co to je.Jemi jasné že z fotek to není nijak přesné, ale měl jsem svůj typ a chtěl jsem se vněm trochu ujistit. Přeji pěkný den a dík lad.smajlík

2.8.2011 17:00
svobodapetr

XXX.XXX.179.110

kubrt11 napsal(a):
Zdravím,pan Kubrt11 se bohužel neplete,špatně jste to pochopil,byla to totiž nadsázka!O určování pohlaví u ptáků bez pohlavního dimorfizmu,a ještě k tomu ze špatných fotografií, si myslím své!!!Pokud zadavateli je líto vynaložené částky za endoskopický test takovýchto "levných" papoušků,pak mu nezbývá než počkat třeba několik let,jestli se ptáci nezačnou pářit,a neodchovají potomstvo!!!K.

Dobrý den,nezlobte se na mě,ale jak má zadavatel nebo já poznat že to byla nadsázka????Tet si vemte že by dal na vaši radu a prodal kus,který si třeba chtěl ponechat.A navic z vlastní zkušenosti s penantama vím,že DNA je zbytečná věc.U penantu neni težké určit pohlavý at už podle postavy,tvaru hlavy nebo chováni.Netvrdím že jsem se někdy nespletl.Svoboda Petr

3.8.2011 06:37
arnold

XXX.XXX.25.28

Zdravím, podle čeho jste poznal, že vpravo je samec? Vlevo souhlasím se samicí. Děkuji za odpověď.

3.8.2011 17:10
ryby

XXX.XXX.217.74

Dobrý den. Myslím, že oranž skořice má větší hlavu. Přiložím ještě fotky, zdraví.lad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík