Po roce kompletně dokončeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2011 10:00
papy

XXX.XXX.224.8

Dobrý den od loňského jara jsem dělal nové voliery na Neofemy.Udělal jsem dvanáct chovných boxů 150x80x60 cm.A letos jsem dokončil i volieru na odchov(který se také naštěstí podařil).Voliera má rozměry dlouhých stran 3,6 x 3 a šikmé 3 m.Včera jsem vypustil první odchov, ale jen část.Hned pobíhali po zemi a švitořily.Jsem se svým dílem opravdu spokojený a tak jsem založil toto téma.Třeba někdo chytne nějako inspiraci :-)Jak se líbí vám?

2.8.2011 10:04
papy

XXX.XXX.224.8

2.8.2011 11:22
daktari

XXX.XXX.45.57

Ahoj Martine,
je to moc pěkné dílo. Je vidět, že to děláš s láskou k ptákům. Moc Ti fandím, máš můj obdiv a podporu.:-)

2.8.2011 13:04
vasutmarty

XXX.XXX.155.59

Ahoj Martine, je fakt pěkná práce. Pro mnohé to bude jistě inspirací. Ať se ti s chovem daří.

2.8.2011 13:58
cone

XXX.XXX.67.3

Mohu říct jen to co Marty - pěkná práce.

2.8.2011 16:21
federer

XXX.XXX.73.74

papy napsal(a):
Dobrý den od loňského jara jsem dělal nové voliery na Neofemy.Udělal jsem dvanáct chovných boxů 150x80x60 cm.A letos jsem dokončil i volieru na odchov(který se také naštěstí podařil).Voliera má rozměry dlouhých stran 3,6 x 3 a šikmé 3 m.Včera jsem vypustil první odchov, ale jen část.Hned pobíhali po zemi a švitořily.Jsem se svým dílem opravdu spokojený a tak jsem založil toto téma.Třeba někdo chytne nějako inspiraci :-)Jak se líbí vám?

Hodně skvělá prácička..Opravdu smekám před Vámi,už jsem navštívil spoustu chovatelu a bez urážky s mnohonásobně dražšími chovanci,ale to v čem je měli-děs..samozřejmě ne všichni..No a abych byl upřímný já bych taky měl co vylepšovat..Ještě jednou fakt super-to je přímo na reportáž pro Přemka Podlahu!!!

2.8.2011 16:47
dejvikaspy

XXX.XXX.252.121

Dobrý den,je to velice pěkné a zvlášť se mi líbí ta voliéra na odchovy,ale zajímalo by mě,právě pro inspiraci k čemu jsou tam ty 3 skleněné nebo plastové nádoby pod hnízdními budkami ve vnitřní části.Předem děkuji za odpověď.smajlík

2.8.2011 16:48
dejvikaspy

XXX.XXX.252.121

dejvikaspy napsal(a):
Dobrý den,je to velice pěkné a zvlášť se mi líbí ta voliéra na odchovy,ale zajímalo by mě,právě pro inspiraci k čemu jsou tam ty 3 skleněné nebo plastové nádoby pod hnízdními budkami ve vnitřní části.Předem děkuji za odpověď.smajlík

Nějak mi to nedocvaklo,že je to asi na krmení.

2.8.2011 16:53
svobodapetr

XXX.XXX.179.110

Taky se přidávám,jen tak dál-moc pěkná práce.

2.8.2011 21:48
papy

XXX.XXX.224.8

Dobrý den, děkuji za pochvalu, ta vždy potěší.Ve vnitřní části jsou tři koupelny.Jedna je větší ta je na vodu a dvě po stranách menší ty jsou na krmení a grit.Bukové prkénko na pletivu je za háčky pověšeno a na něm je našroubovaná sepiovka.Budka je na poličce.Budku můžu sundat dolů a otevřít ji můžu vyšoupnutím střední palubky a střecha je taky sundavatelná.Ještě v budce je dvojité dno a d§lek, ale ten byl nevyužitý.Venkovní voliera je z rámů které jsou k sobě přišroubované.Kryt mají průhledný sklo-laminát 1 metr široký od stávající boudy.Křepelky pobíhají v trávě a Neofemy taky.Mám radost .Nashle Ať se dařísmajlík

3.8.2011 09:59
atka

XXX.XXX.98.18

Strašlivě závidím!:) Je to opravdu nádhera a je ve Vašem "díle" vidět,že z toho máte radost.
Na Vašich stránkách jsem našla mnohé odpovědi na mé-ještě nevyřčené -otázky jako: Lexan mezi jednotlivými boxy se dá vysunout?Celá přední stěna je oddělávací? Dno je pevné,nebo šuplík?
Snad jsem vše pochopila správně,ale jednu otázku mám- -jak jste vyřešil větve,nebo bidla ve vnitřních voliérkách?
Zajímalo by mě také,zda pouštíte chovné páry do nějaké voliery na pořádný prolet-třeba po chovné sezoně?
Moc Vám držím palce,aby Vám tento koníček vydržel co nejdéle.
Ať se Vám daří! Aťka

3.8.2011 13:27
papy

XXX.XXX.224.8

atka napsal(a):
Strašlivě závidím!:) Je to opravdu nádhera a je ve Vašem "díle" vidět,že z toho máte radost.
Na Vašich stránkách jsem našla mnohé odpovědi na mé-ještě nevyřčené -otázky jako: Lexan mezi jednotlivými boxy se dá vysunout?Celá přední stěna je oddělávací? Dno je pevné,nebo šuplík?
Snad jsem vše pochopila správně,ale jednu otázku mám- -jak jste vyřešil větve,nebo bidla ve vnitřních voliérkách?
Zajímalo by mě také,zda pouštíte chovné páry do nějaké voliery na pořádný prolet-třeba po chovné sezoně?
Moc Vám držím palce,aby Vám tento koníček vydržel co nejdéle.
Ať se Vám daří! Aťka

Dobrý den, děkuji.Je to každodenní šetření, protože mi je 18 let a nevydělávám si ještě, tak šetřím každou korunu.Ptáky mám od 6 let a myslím si, že toho vím už dost, ale učíme se celý život.Ta bouda vyšla na 23 000 Kč a ta venkovní na 5200 Kč, ale stálo to za to.Podařil se i odchov a myslím si, že ještě sednou ti chovní, tak uvidíme.Mezi stěny jsou z dutinky a dají se vyšoupnout, takže můžu udělat z celého patra jednu velkou volieru!Celá přední stěna je sundavací, ja podstrčená za laťku zevnitř a zajištěno 4 obrtlíky.Budka je zajištěna také dvěma obrtlíky a je sundavací.Pod budkou ja otvor překrytý plexi a ten slouží na vymetání a chytání.Na podlaze je prozatím lino, ale jsou v plánu pozink šuplata.Ale to lino plně postačí když se pokryje pískem.Bidla jsou položená v držácích z e sololitu, který je nastřelený sponkovačkou na stěnu.Myslím si, že ptáci jsou tu spokojení.Od září mi nepadl jediný chovný pták, tak snad to nezakřiknu, ale asi se jim tu opravdu daří.Nashledanou

michalv

3.8.2011 14:32
michalv

XXX.XXX.137.89

papy napsal(a):
Dobrý den, děkuji.Je to každodenní šetření, protože mi je 18 let a nevydělávám si ještě, tak šetřím každou korunu.Ptáky mám od 6 let a myslím si, že toho vím už dost, ale učíme se celý život.Ta bouda vyšla na 23 000 Kč a ta venkovní na 5200 Kč, ale stálo to za to.Podařil se i odchov a myslím si, že ještě sednou ti chovní, tak uvidíme.Mezi stěny jsou z dutinky a dají se vyšoupnout, takže můžu udělat z celého patra jednu velkou volieru!Celá přední stěna je sundavací, ja podstrčená za laťku zevnitř a zajištěno 4 obrtlíky.Budka je zajištěna také dvěma obrtlíky a je sundavací.Pod budkou ja otvor překrytý plexi a ten slouží na vymetání a chytání.Na podlaze je prozatím lino, ale jsou v plánu pozink šuplata.Ale to lino plně postačí když se pokryje pískem.Bidla jsou položená v držácích z e sololitu, který je nastřelený sponkovačkou na stěnu.Myslím si, že ptáci jsou tu spokojení.Od září mi nepadl jediný chovný pták, tak snad to nezakřiknu, ale asi se jim tu opravdu daří.Nashledanou

Tak toto keby urobil môj syn v 18-nástich rokoch bol by som nesmierne šťastný. Bol síce majstrom Slovenska v duatlone, ale bohužiaľ, moje deti nezdedili po mne chovateľského koníčka. Snáď na vnukov sa to prilepí. Je to veľmi pekné, ba čo viac praktické. Vidieť, že staviteľ mal všetko predom premyslené. I vtáky sú nádherné, je potrebné ich oboslať na výstavu EXOTA Olomouc. Prajem veľa chovateľských úspechov a hlavne elánu do ďalších chovateľských rokov, v tejto dobe, kde veľká väčšina mládeže trávy svoj voľný čas pasívne. Ešte raz pozdravujem a všetko dobre.:-)
Mgr. Michal Vojník
www.kanariky-09.eu

6.8.2011 21:04
mikyventer

XXX.XXX.76.16

Není co dodat nádherná práce a musím říct že voliéra tím jak je zasazena do prostoru je skvělá blahopřeji

6.8.2011 21:29
docid

XXX.XXX.172.5

já si teda taky něco dovolím přispět. Po měsíci dokončeno. Táhlo se to no. Dělal jsem si vše sám, od řezání, sváření, až po obklady. Je to moje první práce s obklady, a celkem se to vydařilo, nebojim se vlka nic. Akorát když se ptáci prolétnou tak de vápno ze zdi, práší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2011 22:16

Zdravím, máte to supr, ale měl bych jeden dotaz...Jak to řešíte v zimě?máte tu boudu nějak zateplenou?nebo nějak přitápíte?nebo stěhujete neofémy někam d tepla?
Díky za odpověď
:-)

9.8.2011 18:43
papy

XXX.XXX.224.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím, máte to supr, ale měl bych jeden dotaz...Jak to řešíte v zimě?máte tu boudu nějak zateplenou?nebo nějak přitápíte?nebo stěhujete neofémy někam d tepla?
Díky za odpověď
:-)

Dobrý den, musím také pochválit zařízení nejspíš na korely.Pěkné šedivé korely.Je třeba se do nich v čas dát dokud jsou.K dotazu směrovanému na mě:Neofemy jsem měl loni doma a teplota okolo 16 až 20 °C a všecko dobré i pěkný odchov se podařil.Bouda zateplená není.Nepřitápím, jelikož tam nic nemám.Snad jsem odpověděl dobře.Nashledanou

10.8.2011 07:38

Díky za odpověď,
ptal jsem se jen, protože jsem začátečník, v nejbližší době budu taky stavět chovatelské zařízení, a všude jsem se zatím dočel že neofémy špatně snáší zimu, tak proto ten dotaz :-)
Jinak to máte opravdu supr...:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík