dobry den mohli by jste mi určit pohlaví kakariki červenočelý a mohu dát kakariki rudočelý s červenočelým budou mýt snůšku
vložím fotografie
Samec. Objavili ste nový druh v rode kakariky- Cyanoramphus. Nezaškodilo by trochu štúdia odbornej literatúry. V ČR je možbé zohnať len dva druhy - Kakariky červenočelý- Cyanoramphus novaezeelandiae a Kakariky žltočelý- Cyanoramphus auriceps. Pardon a ešte ich krížence. A niekolko ich mutácii.
Těžko říct-řekla bych na všech fotkách samec,ale zjevně máte žluté ptáky dva-bylo by dobré je vyfotit vedle sebe,aby byly vidět oběma zobáky. Jinak jak je psáno výše-kakariky RUDOČELÝ a ČERVENOČELÝ je totéž(kkčč).Přírodní jsou tmavě zelení,mutace je světle zelená(skořice),žlutá,straky aj.
Pak je kakariky žlutočelý(kkžč)-opět přírodní tmavě zelený a mutace viz.kakariky červenočelý.
V křížení nic pozitivního nevidím,spíše mám zkušenost,že je dost velký problém sehnat ptáky přírodní,kteří nijak neštěpí.
Ať se daří!
Na fotu 0,1 skořice.
Na tuto fotku jsem Vám již psala v jiném tématu-to je jasná holka,ale u žlutého si opravdu jistá nejsem,proto jsem chtěla ,abyste toho žlutého vyfotil,třeba i s tou přírodní ,nebo skořicovou vedle sebe.
Z fotky kde je žlutý sám,bych tipla samce-ale to je jen tip.Docela jste mě zaskočil,že píšete"už jsem JI koupil".
U svých odchovů jsem se zatím nikdy nespletla,ale vždy je jich víc spolu pohromadě a ten rozdíl mezi samicí a samcem je do očí bíjící.
Třeba nějaký zkušenější chovatel Vám poradí i u jednotlivce.
Zdravím.Aťka
Ahoj,
mám problém s určením pohlaví u kakarikiho červenočelého, abych dokoupil ten správný pár. Fotky nejsou moc kvalitní, fotil jsem je přes voliéru, ale doufám, že mi někdo pomůže.
1
4
A také bych se chtěl zeptat, jestli bych mu měl dokupovat jen žlutého kakarikiho, nebo i zeleného.
dobry den taky bych se chtel zeptat na pohlaví kakkariků
...jedna se o pár??
...mela by být samice
dados
napsal(a):
dobry den taky bych se chtel zeptat na pohlaví kakkariků
...jedna se o pár??
...mela by být samice
a tohle by mel být samec
Dobrý den, mohl bych poprosit o rozpoznání pohlaví? osobně si myslím, že se jedná o dva samce, ale jeden mi byl prodán jako samice, tak se chci přesvědčit.
Děkuji.
Bechty
napsal(a):
Dobrý den, mohl bych poprosit o rozpoznání pohlaví? osobně si myslím, že se jedná o dva samce, ale jeden mi byl prodán jako samice, tak se chci přesvědčit.
Děkuji.
Také bych to viděl jako dva samce.
sabca

XXX.XXX.163.54
Dobrý den, nejsem si úplně jistá pohlavím, přijde mi spíše jako samička. Co myslíte? Děkuji.
Tomas808

XXX.XXX.81.173
Dobrý den mám stejný problém jako většina lidi zde :) předem děkuji za určení pohlaví