Dotaz zda je možno zkrmovat a o co se jedná

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2011 15:45
mikyventer

XXX.XXX.76.16

Dobrý den chci se zeptat jestli se jedná o hlohyni a zda je pro papoušky vhodná ke zkrmení náhodou jsem ji objevil tak si nejsem jist. Prosím o solidní odpovědi a ne posměšky nikdy jsem tento druh nepodával tak nemám zkušenosti Díky Miky

7.8.2011 16:37
amazonik

XXX.XXX.49.182

Hlohyna to nie je ta je cervena a v sucasnosti su jej plody este zelenej farby podla mna je to aronia a tu vtaci velmi radi beru.

nikolas

7.8.2011 16:53
nikolas

XXX.XXX.204.8

Je to už několik let co jsem tady měl úplně stejný dotaz na tuto rostlinu ale nemůžu ho najít. Takže jen co si vzpomínám také tam někdo odepsal že se zkrmovat může. Zkusil jsem to, ale ptáci nijak velký zájem neprojevili.
Např. na černý bez se vrhnou skoro okamžitě.

7.8.2011 17:02
jurin

XXX.XXX.90.180

měla by to být aronie, mám na zahradě 3 malé stromky které zatím tolik neplodí a tak si na ně jezdím k nám k blízké cyklostezce kde je jich plno. Dávám ptákům červené jeřabiny, aronii i černý bez ale bezkonkurenčně u nich vede právě aronie:-)

7.8.2011 17:26
mikyventer

XXX.XXX.76.16

Moc děkuji za odpovědi ještě jsem se s tím nesetkal a roste mi to za pozemkem jeden keř a je obsypaný prostě nádhera Miky

7.8.2011 17:43
jurin

XXX.XXX.90.180

mikyventer napsal(a):
Moc děkuji za odpovědi ještě jsem se s tím nesetkal a roste mi to za pozemkem jeden keř a je obsypaný prostě nádhera Miky

otrhat a zamrazit. Na zimu výborný doplněk ke krmení.:-)

7.8.2011 17:52
mikyventer

XXX.XXX.76.16

jurin napsal(a):
otrhat a zamrazit. Na zimu výborný doplněk ke krmení.:-)

ještě se mi zdají trochu tvrde nedozrálé ale ted jsem si četl na netu nějaké informace a sklizet se mají v září tak se na to chystám jen nevím tím zamrazením nezničím nějaké vitamíny

nikolas

7.8.2011 18:53
nikolas

XXX.XXX.204.8

Zamrazením se určitě část vitamínů zničí, ale rozhodně ne tolik jako jakoukoli tepelnou úpravou. Ale i tak je jakékoliv zamrazené ovoce nebo plody výborným doplňkem v zimním období a ptákům jen prospějete.

7.8.2011 19:01
mikyventer

XXX.XXX.76.16

nikolas napsal(a):
Zamrazením se určitě část vitamínů zničí, ale rozhodně ne tolik jako jakoukoli tepelnou úpravou. Ale i tak je jakékoliv zamrazené ovoce nebo plody výborným doplňkem v zimním období a ptákům jen prospějete.

je pravdou že jeřabiny, rybíz i černý bez už mnoho let zamrazuji a papoušci to miluji takže proč ne aronii když je to pomalu to same díky Miky

7.8.2011 20:03
velpap

XXX.XXX.240.90

amazonik napsal(a):
Hlohyna to nie je ta je cervena a v sucasnosti su jej plody este zelenej farby podla mna je to aronia a tu vtaci velmi radi beru.

Jenom upravím, hlohyně je červená, žlutá a oranžová, dělám chytrého, ale do loňska jsem to taky nevědělsmajlík

9.8.2011 19:17
cervik

XXX.XXX.165.45

Je to černá jeřabina - aronie. Vynikající k jídlu - syrová je trošku trpká, ale plná vitamínů. Letos ji taky zkusím dát papouchům - loni na ně nezbylo. Zavařili jsme je a ke svíčkové to nemá chybu. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík