Dobrý den chci se zeptat jestli se jedná o hlohyni a zda je pro papoušky vhodná ke zkrmení náhodou jsem ji objevil tak si nejsem jist. Prosím o solidní odpovědi a ne posměšky nikdy jsem tento druh nepodával tak nemám zkušenosti Díky Miky
nikolas

XXX.XXX.204.8
Je to už několik let co jsem tady měl úplně stejný dotaz na tuto rostlinu ale nemůžu ho najít. Takže jen co si vzpomínám také tam někdo odepsal že se zkrmovat může. Zkusil jsem to, ale ptáci nijak velký zájem neprojevili.
Např. na černý bez se vrhnou skoro okamžitě.
nikolas

XXX.XXX.204.8
Zamrazením se určitě část vitamínů zničí, ale rozhodně ne tolik jako jakoukoli tepelnou úpravou. Ale i tak je jakékoliv zamrazené ovoce nebo plody výborným doplňkem v zimním období a ptákům jen prospějete.
nikolas
napsal(a):
Zamrazením se určitě část vitamínů zničí, ale rozhodně ne tolik jako jakoukoli tepelnou úpravou. Ale i tak je jakékoliv zamrazené ovoce nebo plody výborným doplňkem v zimním období a ptákům jen prospějete.
je pravdou že jeřabiny, rybíz i černý bez už mnoho let zamrazuji a papoušci to miluji takže proč ne aronii když je to pomalu to same díky Miky