Horko a mláďata korel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2011 09:05
baloujos

XXX.XXX.77.141

Dobrý den, tímto odkazem jsem přispíval i do vlákana "Mutace korel". Píše tam přispivatel, že korelačata padali v horkách jedno po druhém, já jsem také minulý týden při těch horkách přišel o 4 korelčátka ještě ve žlutém chmíří, plná volátka bez zjevné příčiny. Takže jsem po tom pátral a to horko mě taky napadlo...takže máte ještě někdo podobnou zkušenost? Teď už se rodičové chystají na další snůšku, mají za sebou letos jen jeden odchov, tak je ještě necham.

31.8.2011 11:44
sahulalukas

XXX.XXX.197.146

Dobrý den. Me zase z veder vyskakovali kakarici z budky, odnesla to naštěstí jen jedna zlomenina. Ale stačil uděla jen balkonek k vletovému otvoru a mladí se šli schladit na balkón a neskákali na zem.

31.8.2011 13:52
docid

XXX.XXX.172.126

Josefe, jednu snůšku klidně ještě zvládnou. Už jsem přestal dávat míchanici a k hnízdění je už nehoním. Několik párů mi zrovna sedí, ale zvládnou to, nebudu jim odebírat vajička nebo něco podobného. Před několika lety se mi vyklubali, soudě dle pípání, korely při -2°C a byli to nejlepší ptáci které jsem kdy měl. Neexistovalo aby někdy seděli přikřčeni v zimě na bydle, nebo aby pospávali. Ale spátky k horku. Vzpoměl jsem si, že jsem také vyhazoval jedno holátko, mělo do 5ti dní, neli méně. Jinak některým mládatům rašili letky, některým ne. Velká teplota vadila jen těm po vylíhnutí, ostatní, at malé, či odrostlenší mládata, to zvládali. Akorát jsem častěji měnil hobliny, pootevřel strop budky.

31.8.2011 21:25
lucka.k

XXX.XXX.32.95

Dobrý den, já v tom horku taky přišla o dvě holátka. Nevím sice jestli to bylo horkem, protože to třetí žije a daří se mu výborně, kdežto ta dvě byla o hodně menší a sotva udržela hlavičku. Druhý den byla mrtvá. Volátka byla plná. Ale bylo to první hnízdění samice, tak nedokážu posoudit, čím to bylo. Jestli horkem nebo nezkušeností samice (navíc před 2 týdny přišla o samce) nebo něčím jiným.

1.9.2011 12:36
baloujos

XXX.XXX.77.140

díky za názory. Moje mláďata byla fakt slepá se žlutým chmýřím, prostě čerstvě vylíhnutá, takže si opravdu teď myslím, že to bylo tim vedrem. V prvním hnízdě odchovali 3 ze 4 mladých, jako tradičně jsem přišel o to nejmladší a nejmenší, i když ostatní kolegové chovatelé umí odchovat i klidně 6 mladých, tak mně se to zatím nedaří, ale ono to přijde :-).
V příloze můj pár, samice mi přilítávala ke klecím, tak jsem si jí v noci sebral, když spala...

1.9.2011 15:36
docid

XXX.XXX.172.5

Já měl letos ve třech budkách po šesti mladých a žádný problem nebyl. Nejmenší od nějvětšího byl velký rozdil, ale nestalo se mi, že by je ty větší mládata ušlapali. Napadlo mě trochu zaexperimentovat, odebirat vajička, davat nevylíhlé které mám schované a pak dát všechny vyjička spátky aby se vylíhly všechny mládata stejně. Ještě jsem to neudělal. Nevim ale jak bych to prováděl. Celý den u klece stát nemůžu až vyleze samice a vyhánět z budky ji nechci. Vždy sedí pevně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík