Dobrý den,
chtěla bych poradit jak se stříháním drápků a od kdy. Mám mladého samečka, 8.měsíců. Nemám pocit, že by měl drápky dlouhé, ale když mi chodí po ruce, mám ji celou dodrápanou. Moc si ani do toho ani netroufám, mám strach, abych nestříhla více než je třeba. Nebo nějaká rada proti škrábání?
Děkuji
já měl taky takový problem , ale s amazonanem. Ostré drápky jsou jak jehly a doslova se zarejí do kůže. Dvakrát jse mu je střihal, stačila ucvaknout jen špička drápku, ani ne milimetr. Trvalo to moc dlouho, měl jsem ho na ruce a snažil sem se mu to ucvaknout aniž bych mo musel nějak chytat. Sice se podařilo, ale vymyslel jsem lepší způlob. Má v kleci placatý kamen přes který často leze a ostré špičky drápků se obrušují, problem je vyřešen. Vám doporučuji bydlo na broušení drápků. Viděl jsem malé do malách klecí, a dokonce jsem slyšel od kolegy, že viděl asi metrové. Určitě si jej pořídim. Je důležitá věc když máte mazla.
Dobrý den, ty brusné návleky na bidla bych nedoporučovala, korelky si o ně sice drápky opravdu obrousí, ale ničí si i chodidla. Nejlepší je dávat do klece silnější větve, které prsty neobejmou a tak si drápky o kůru obrousí a další plus je, že se korelka okusováním kůry zabaví a je v ní i mnoho vitamínů.
Větve to můžou být z ovocných stromů(bez postřiku), vrb, bezu. Hlavně NÉ z jehličnanů, těm teče smůla, slepí jim to peří, zobáček a můžou mít i zánět volete. Nebo i ten kámen na dno klece je dobrý, ale né každá korela chodí na dno klece.
rensin
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poradit jak se stříháním drápků a od kdy. Mám mladého samečka, 8.měsíců. Nemám pocit, že by měl drápky dlouhé, ale když mi chodí po ruce, mám ji celou dodrápanou. Moc si ani do toho ani netroufám, mám strach, abych nestříhla více než je třeba. Nebo nějaká rada proti škrábání?
Děkuji
ja jsem mel doma ochoceni par a ten kdyz chodil po koberci tak se porad chytali pak sem si vsiml zekdyz se chytla tak si ty drapi okusovala nez se prestala chytat ted uz je nemam protoze semi narodila dcera tak museli
helikbybu
napsal(a):
Dobrý den, ty brusné návleky na bidla bych nedoporučovala, korelky si o ně sice drápky opravdu obrousí, ale ničí si i chodidla. Nejlepší je dávat do klece silnější větve, které prsty neobejmou a tak si drápky o kůru obrousí a další plus je, že se korelka okusováním kůry zabaví a je v ní i mnoho vitamínů.
Větve to můžou být z ovocných stromů(bez postřiku), vrb, bezu. Hlavně NÉ z jehličnanů, těm teče smůla, slepí jim to peří, zobáček a můžou mít i zánět volete. Nebo i ten kámen na dno klece je dobrý, ale né každá korela chodí na dno klece.
O bydla, at silá, či slabá, si drápky neobrousí.
Lyquon

XXX.XXX.40.81
Dobry den,
chtel bych Vas zkusenejsi poprosit o radu.
Mam samecka korely, jsou mu ctyri roky a mam dva problemy:
1. Jakoukoliv mu koupim hracku, boji se ji...... koupil jsem pestrobarevny tvarovaci provaz, myslel sem, ze je to na nej treba moc barev pohromade ? ......tak sem koupil zebricek s bilym provazem a z toho ma taky hruzu :( Kovovou mysticku na zrni prijmul hned bez problemu.
2. DRAPKY - dvakrat se mi uz povedlo mu je ostrihat (jenom spicicky), ale prijde mi, ze mu rostou cim dal tim ostrejsi :D
chtel bych podotknout, ze bydla sem mu udelal dost tlusty, uz kdyz byl malickej tak, ze je neobejme a presto ......
zkusim mu tam dat nejakej ten kamen, aby po nem lezl a uvidime.
A jeste v souvislosti s fotkou ktera sem byla pridana, bych se chtel zeptat....nekali si ta korelka do jidla, kdyz jej ma takhle na dne klece?
predem dekuji za odpovedi a nazory ;)