Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2011 13:08
tyg.rice

XXX.XXX.224.76

Dobrý den,

mám doma už 5 měsíců korelku, koupila jsem ji jako 2 měsíční mládě. Korelka je perlová, foto v příloze, vůbec jsem prvně nevěděla, jakého je pohlaví, ale pak jsem si tu přečetla pár diskusí ohledně pohlaví perlových korelek a myslím, že ta má je samička, asi už přepeřila, protože pustila už hodně per, občas ještě nějaké najdu, ale ocásek má pořád mramorovaný a zbarvení stále perlové.

Plánuji pořídit samečka do páru, buď brzy, nebo spíše až na jaro, chci se však zeptat, jaká je vhodná k perlové strace barevná mutace samečka, kdybych přeci jen chtěla eventuélně někdy mít chovný pár? A také, jak starého samečka pořídit?

A teď ještě poslední dotaz, jak nejlépe ptáky sblížit, aby ho samečka neodmítala zvykli si na sebe a byli kamarádi?

Mockrát děkuju za odpověď, jsem začínající chovatelka.

14.11.2011 17:25
horooo

XXX.XXX.119.90

Nejidealnější je stejně starý sameček,máte větší šanci že se dají dohromady,já osobně bych k ní dal lutino samečkasmajlík

14.11.2011 17:57
docid

XXX.XXX.172.5

Máte lepší fotku toho lutino samečka?

14.11.2011 20:35
papy

XXX.XXX.168.40

tyg.rice napsal(a):
Dobrý den,

mám doma už 5 měsíců korelku, koupila jsem ji jako 2 měsíční mládě. Korelka je perlová, foto v příloze, vůbec jsem prvně nevěděla, jakého je pohlaví, ale pak jsem si tu přečetla pár diskusí ohledně pohlaví perlových korelek a myslím, že ta má je samička, asi už přepeřila, protože pustila už hodně per, občas ještě nějaké najdu, ale ocásek má pořád mramorovaný a zbarvení stále perlové.

Plánuji pořídit samečka do páru, buď brzy, nebo spíše až na jaro, chci se však zeptat, jaká je vhodná k perlové strace barevná mutace samečka, kdybych přeci jen chtěla eventuélně někdy mít chovný pár? A také, jak starého samečka pořídit?

A teď ještě poslední dotaz, jak nejlépe ptáky sblížit, aby ho samečka neodmítala zvykli si na sebe a byli kamarádi?

Mockrát děkuju za odpověď, jsem začínající chovatelka.

Dobrý den, takže máte samičku.Je to skořicová perlová straka.Když dáte samce lutino, tak budou samičky lutino štěpitelné na straky a samci šedí/lutino ,skořicové straky a perlové.Já osobně bych dal samce zase perlo-straku, ale to je můj názor.Ať se daří

14.11.2011 23:08
tyg.rice

XXX.XXX.224.76

Moc všem děkuji za odpovědi. Popřemýšlím o barvě samečka :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík