Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2011 18:43
walker

XXX.XXX.215.11

Po třech letech jsem do Kasselu vrátil a minimálně týden před jsem se těšil na tuto akci. Můj zájem byl hlavně na drobotinu. Prvně jsme zamířili na burzu, zebřičky, chůvy, 1,0 amarant malý, dva páry fobesek a to bylo všechno. V části haly pro expozici drobotiny amarant malý, několik astrildů rubínových /pouze samci/ za amady jediná colorka, pár fižijských, jeden zastupce modrolících, forbesky, červenohlavé. tříbarevné /proti tomu co lze vidět na burze větší/ Za panenky čenohlavé, bledé, bornézske, molucké, muškátky, hnědoprsé, běloprsé.
Když to porovnám s paletou vystavených druhů z roku 2008 tak jsem výstaviště opouštěch minimálně s rozpačitým dojmem. Pro vlastní hloupost jsem vynechal Exotu a Exotiku. Podle vyprávění a obrázků a "recenzí" už vím, že to byla chyba. Jak se líbil letošní Kasel vám?

23.11.2011 07:18
canar

XXX.XXX.246.115

Tak dle Vašeho popisu usuzuji, že vynechání letošního Kasselu bylo správným rozhodnutím!? Jelikož se zaměřuji především na postavová plemena kanárů, volil jsem tentokráte raději výstavu a burzu v italském Reggio Emilia... no a dojmy? Stručně jde o kanárkářský ráj... všechna plemena na která si dokážete vzpomenout a mutace barevných kanárů a evropského ptactva -stehlíci, čížci, čečetky, hýlové, křivky, kosi..., které u nás většina chovatelů ani nezná, byli nabízeny v běžně nadprůměrné kvalitě a takovém množství, které ani neumím odhadnout! Z drobotiny bych si jistě uměl vybrat hezké skořicové černoprsé zebry - hlavně co do typu a kresby, dále silné a velké kusy bílých chcocholatých a isabelové samice, též bylo k mání spousta překrásných a silných kusů modrých a žlutých guld, našly se pěkné APČ, rýžovníci..
Papoušky jsem moc neprohlížel..je pravda, že je jich podstatně méně..viděl jsem krásné samice červenobřichých lutin n.modrohlavé...kolega koupil nádherného modrého bourka...

Přidejte reakci

Přidat smajlík