Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2011 16:48
mirči

XXX.XXX.104.244

Dobrý deň, mám taký problém, že horský samec je ku samici agresívny a zaháňa ju do búdy,ale len vtedy, keď vidí červenokrídlu samicu, ktorá je so samcom o 2 voliéry ďalej, po ktorej stále pokukuje..Keď červenokrídle odchytím a dám do zimoviska, tak je kľud.Inde ich nemôžem premiestniť, lebo je to blok 5-tich voliér a sú tam ešte 2 páry penantov a 1 pára límcových.Čo mi poradíte? Ako to vyriešiť?Za odpovede predom ďakujem.

24.11.2011 17:43
kukuk

XXX.XXX.16.80

co udelat nejakou napr. matnou stenu v podobe polykarbonatu nebo neceho podobneho, aby ptaci na sebe nevideli ?

24.11.2011 20:24
mirči

XXX.XXX.104.244

kukuk napsal(a):
co udelat nejakou napr. matnou stenu v podobe polykarbonatu nebo neceho podobneho, aby ptaci na sebe nevideli ?

Už som nad tým uvažoval a asi to bude jediné riešenie. Len som chcel vyskúšať či niekoho niečo nenapadne.

25.11.2011 17:35
stefanp

XXX.XXX.224.44

Prečo nervačíte a prečo dalšie náklady,ved tu nie je jar.Mám zhruba 20 párov červenokrídlych,tiež posebe pokukuju občas sa cez pletivo i krmia medzi sebov,ale ked príde do tuhého,tak si každý samček napárí tu svoju.Takže vyčkajte.S pozdravom Štefan.smajlík

26.11.2011 07:47
mirči

XXX.XXX.38.141

stefanp napsal(a):
Prečo nervačíte a prečo dalšie náklady,ved tu nie je jar.Mám zhruba 20 párov červenokrídlych,tiež posebe pokukuju občas sa cez pletivo i krmia medzi sebov,ale ked príde do tuhého,tak si každý samček napárí tu svoju.Takže vyčkajte.S pozdravom Štefan.smajlík

Tento problém je od r.2010, takže fáza čakania už vypršala. ožno vymením samca,ktorému sa nebudú páčiť cudzie samice. smajlík

26.11.2011 11:10
stefanp

XXX.XXX.224.39

To nie tak dlhá doba,ako sú staré?A mala samička už vajíčka?Raz ked u mna krmil samec v susednej voliere samičku tak som mu ju prehodil,mal som čo robit aby som ju zachránil.Rýchlo som ju dal naspeť a v pohode obidve párky odchovali.To chce trochu i počkať,alebo i pošpekulovat,skúste mu jú na chvílu prehodit ako zareaguje on.Nech to dobre dopadne.smajlík

26.11.2011 12:14
mirči

XXX.XXX.38.141

Sú spolu dva roky, vajíčka ešte nemala. Proste ju zaženie do búdky a tam trávi skoro celý deň. A toto trvá v podstate viac ako rok. Keď dám červenokrídle do zimoviska,agresivita horského v priebehu jedného dňa zmizne samica vylezie von a je kľud.Proste o ňu nejaví záujem ak vidí červenokrídlu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2011 14:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

možná je Vaše samička neplodná a samec to cítí, ve dvou letech mají normálně mladé, někteří i jako roční.

26.11.2011 15:35
mirči

XXX.XXX.38.141

Alebo neznáša pre tu agresivitu? Keby bola neplodná tak to by asi znášala aspom čisté vajcia,hoci všetko je možné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík