Asi každý chovatel má chovatelská přání, která jsou tak na pomezí snů a reality. Já měl dva někdy chovat satyry caborovi a bažanty paví malajské. Druhy u nás takřka nechované a cenově náročné. Před 5 lety se mi podařilo spnit si první z nich a s přáteli jsme si dovezli první satyry cabotovi, následně se zadařilo i několik odchovů, takže se tito krásní bažanti začínají sice pomalu ale jistě vyskytovat ve voliérách chovatelů v ČR.
Koncem loňského roku se mi podařilo splnit si i druhý můj sen a dovezl jsem si první pár bažantů pavích malajských. A nyní netrpělivě čekám na konec zimy, až nastane doba toku ,kdy je možno pozorovat nevšední představení těchto bažantů. A když bude štěstí snad by se i nějaký odchov mohl podařit.
Dobrý den, opravdu nevšední a nádherní bažanti(hlavně ti paví).Přeji vám, aby se podařil odchov.Pokud mohu, tak bych rád vložil svůj sen.Také mám dva a to jeden reálnější a druhý méně, ale snad, protože kdo věří tak ten vítězí.Neofema Modrohlavá modrý opalín(Jeff van Esch).Nashledanou
Papy, vaše sny se zreální, ale za několik let. Inkové se dobře množí, jejich cena jde dolů, o mutacích nemluvě. Jinak abych se držel tématu o snech. Já mám sny malé, nějak měpadají stále do očí tokové a lednáci obrovští. Finančně nenároční ptáci, ale s krmením to nebude zas tak růžové. No, ale prvně aby byl ten nový dům a nebyl letos konec světa
tragopan
napsal(a):
Asi každý chovatel má chovatelská přání, která jsou tak na pomezí snů a reality. Já měl dva někdy chovat satyry caborovi a bažanty paví malajské. Druhy u nás takřka nechované a cenově náročné. Před 5 lety se mi podařilo spnit si první z nich a s přáteli jsme si dovezli první satyry cabotovi, následně se zadařilo i několik odchovů, takže se tito krásní bažanti začínají sice pomalu ale jistě vyskytovat ve voliérách chovatelů v ČR.
Je to práda, Nikdy neříkej nikdy.
tippler

XXX.XXX.101.162
S jednotlivou cenou souhlasím, ale s prodejem celého páru tu už byli: 160000 Kč
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.66
tragopan
napsal(a):
Koncem loňského roku se mi podařilo splnit si i druhý můj sen a dovezl jsem si první pár bažantů pavích malajských. A nyní netrpělivě čekám na konec zimy, až nastane doba toku ,kdy je možno pozorovat nevšední představení těchto bažantů. A když bude štěstí snad by se i nějaký odchov mohl podařit.
Ahoj Míla, gratulujem k splneniu sna a prajem Ti, aby bol aj nejaký odchov. Tie bažanty sú nádherné, možno že sa v budúcnosti niekedy stretneme. Veľa šťastia a úspechov praje Števo.
inka03
napsal(a):
Inkové taky byli mým snem a loni na podzim se mi v mých 22 letech tento sen splnil. Musím říct, že to jsou opravdu nádherní papoušci. Dokážu si představit, že bych jednou měl pouze tento druh papouška, samozřejmě ve více párech
Kupovali ste mlade alebo staršie a na kolko vas stala para?
Když jsme u toho plnění snů, tak můj sen se mi již splnil. Mým snem bylo pořídit si rodiný dům, abych vůbec mohl chovat ptáky jelikož jsem žil v panelovém bytě, takže sen se mi vyplnil a další můj sen je ten, abych vybudoval pěkné chovatelské zařízení, tak aby se u mě svěřencům líbilo a aby zde mohli spokojeně poletovat a žít. Třetí sen je pořídit větší druhy papoušků, ale to je hudba budoucnosti. Tiše závidím těm, kteří nemají na krku hypotéku, mají rodiče podnikatele, nebo sami podnikají. Tam ty sny jsou reálnější, ale o to více mě splnění mých snů bude těšit, že jsem si na vše našetřil s přítelkyní sám.
Všem přeji, aby se jejich snění vyplnilo.
hicks
napsal(a):
Když jsme u toho plnění snů, tak můj sen se mi již splnil. Mým snem bylo pořídit si rodiný dům, abych vůbec mohl chovat ptáky jelikož jsem žil v panelovém bytě, takže sen se mi vyplnil a další můj sen je ten, abych vybudoval pěkné chovatelské zařízení, tak aby se u mě svěřencům líbilo a aby zde mohli spokojeně poletovat a žít. Třetí sen je pořídit větší druhy papoušků, ale to je hudba budoucnosti. Tiše závidím těm, kteří nemají na krku hypotéku, mají rodiče podnikatele, nebo sami podnikají. Tam ty sny jsou reálnější, ale o to více mě splnění mých snů bude těšit, že jsem si na vše našetřil s přítelkyní sám.
Držím Vám palce. Môj sen je Kakadu molucký, dúfam že sa mi čoskoro vyplní.
romika
napsal(a):
Ale pane ještě jedno čtěte 80 - 100 tisíc za samici a nepotřebuji kupovat v ČR. Za par let budete rát že prodáte za 40 tisíc. Ekonomika v celé EU jde do pr... a to se bude týkat i exotiky nebuťe najivní.
No já nevím jak se cena pohybuje kde v ČR . Ale mně nabízel tříletý nepříbuzný pár kakadu inka, vloni v létě chovatel z plzenského kraje za 120 000 celý pár. Musím podotknout že ptáci byli ve skvělém stavu. Zatím je stále má a já se rozmíšlím jestli je vemu.Přece jen je to dost peněz.
kakaryk
napsal(a):
No já nevím jak se cena pohybuje kde v ČR . Ale mně nabízel tříletý nepříbuzný pár kakadu inka, vloni v létě chovatel z plzenského kraje za 120 000 celý pár. Musím podotknout že ptáci byli ve skvělém stavu. Zatím je stále má a já se rozmíšlím jestli je vemu.Přece jen je to dost peněz.
Dle mého názoru je tato částka velice nízká a já bych byl podezíraví, když mi někdo chce prodat starší inky takto levně
docid
napsal(a):
Papy, vaše sny se zreální, ale za několik let. Inkové se dobře množí, jejich cena jde dolů, o mutacích nemluvě. Jinak abych se držel tématu o snech. Já mám sny malé, nějak měpadají stále do očí tokové a lednáci obrovští. Finančně nenároční ptáci, ale s krmením to nebude zas tak růžové. No, ale prvně aby byl ten nový dům a nebyl letos konec světa
Nemyslím si, že se inkové zase tak dobře množí. U nás určitě ne, podívejte se do inzerce kolik se jich nabízí. Lépe se množí na západě např. Holandsko, ale i tak za ty peníze se jich tolik nedoveze a určitě taky každý dovezený pár neodchová
hicks
napsal(a):
Já sice již jeden sen splněný mám, a mám dá se říct trošku štěstí, protože chovu papoušků se věnuje děda a já mu již spoustu let pomáhám. Dneska se nám daří odchovávat větší druhy papoušků a proto jsme si mohli dovolit vysokou investici do výše zmíněných inků. Chtěli bychom si s přítelkyní taky postavit domek a víme, že to v dnešní době není jednoduché, ale souhlasím s Vámi, že když se nám podaří to zvládnout, bude nás vše těšit dvojnásob. Chovatelství je krásná věc a věřím, že se Vám podaří si Vaše sny splnit. Přeji hodně úspěchů
tragopan
napsal(a):
Krásné druhy Musím uznat, že se mi Váš cíl líbí. Vybral jste si druhy málo chované a náročnější. Já sice chovám papoušky, ale taky mně lákají druhy, které nejsou běžné. Velice se mi líbí i jiné ptactvo než papoušci, například satyr temnickův a exotické druhy holubů, tak třeba se mi jednou splní sen v podobě velké voliéry osázené zelení a vybudovanými skalkami a jezírkem, kde by výše zmíněné druhy mohli společně žít
Jsem student a chovu papoušků se věnuji od 5 let. Teď spíše chvám astrildovité a mým snem je páreček amad modrolících. Jsou přenádherné. Posuďte sami-viz foto. Cena páru se sice pohybuje jen okolo 7500Kč , ale na studenta je to celkem dost. A druhý sen, co se mi asi nesplní je pořídit si pár kakaduů černých.
Chovu zdar!
Robin H
Dobrý den,
tak mám radost když vidím, že se sny plní i Vám ostatním a přeji mnoho splněných snů. Mne to téma napadlo a musel jsem se o ně podělit, jsem tady mezi papouškáři trochu jako bílá vrána,ale ještě přidám jeden druh o kterém se nedá říci že to byl můj sen. Nevím jak to nazvat ale při návštěvě u jednoho chovatele jsem měl možnost poprvé vidět naživo turaka a specielně turako livingstoni mě učarovalo. Začal jsem se pídit po informacích a za rok jsem si pro turaka jel. Když jsem však uviděl turako schalowi byl jsem ztracen, nádherný a strašně komunikativní ptáci mne zcela omámili. Trvalo mi rok než se mi podařilo sehnat nepříbuzný pár a další dva roky než jsem přivezl druhý. Teď netrpělivě očekávám příchod jara abych se mohl kochat pohledem na ně. Jelikož foto plně nevystihuje jejich půvab podívejte se na :
http://www.youtube.com/watch?v=6AILjOHS9NI&list=UUhAm-b-_6ed_zbFj6u7WJwA&index=15&feature=plcp
Všechny podobně postiřené zdraví Míla tragopan
1.turako schalowi
kakaryk
napsal(a):
Za 120 000 tis.3 ročnú páru je dosť málo a zvláštne je že ju za tie peniaze ešte nepredal.
tanap
napsal(a):
Ja osobne by som na burze také drahé vtáky nekupoval.Nemusela by to byť pára atď.,a chovateľa čo vám ich predal už nikdy nevipátrate.
Jakto že ne. Mate přece kupní smlouvu kde je adresa prodávajícího. Jak by jste potom papoušky zaevidoval do knihy odchovu? Nebo su jen já te pitomec který tyhle věci dodržuje a vyžaduje? Osobně bych tak drahé ptáky bez kupní smlouvy nekupoval.
lucas53
napsal(a):
Madar predaval par na burze v Nitre za 5500 Eur ale nepredal
V tomto případě se spíš divím chovateli který ptáky za takovou cenu vůbec vezme na burzu a ještě více bych se divil, kdyby je někdo na té burze koupil. Při investici ve výši několika tisíc euro mám snad právo se podívat na ptáky přímo u chovatele ve voliéře, kde je můžu pozorovat z větší vzdálenosti ( ptáci se chovají přirozeně) a vidím, že mají v pořádku křídla atd...
kolja
napsal(a):
Já nepsal že ji prodával. Nabízel ji jenom mně že se známe,a stále ji má doma. Omlouvám se že používám kamaráduv login ale do mého se dnes nemohu přihlásit nevím proč.
V tom případě, samozřejmě pokud na ně máte těch 120tis. a ptáci se Vám líbí, bych neváhal, protože za tyhle peníze je budete těžko shánět někde jinde
Zdravim,
splnil se za ten rok nekomu sen?
Muj sen c. 1: pisila mexicka (karibska)
Foto: net
Dobrý den,
po čtyřech letech intenzivního shánění se mi podařilo pořídit 2 kmeny bažantů měděných syrmaticus soemmerringii ijimae. Takže paráda.
Zdraví tragopan.
Nie sú až taký hlučný ako amazonany ale čo je vážne zlé je to že že sa ozývajú hlavne v noci. Vidím že ten pán ich má hneď vedľa domu tak to si neviem vôbec predstaviť. Ja mám dva páry asi 50 metrov od domu a predeluje dom od nich aj stena ale večer na terase keď má biť kľud je ich stále počuť. Ďalej robia strašný bordel nakoľko sú veľmi aktívny a majú radi meke krmivo ale všetko človek obetuje pretože povaha nestorov je úžasná a je zážitok ich pozorovať.
atiasss
napsal(a):
Nie sú až taký hlučný ako amazonany ale čo je vážne zlé je to že že sa ozývajú hlavne v noci. Vidím že ten pán ich má hneď vedľa domu tak to si neviem vôbec predstaviť. Ja mám dva páry asi 50 metrov od domu a predeluje dom od nich aj stena ale večer na terase keď má biť kľud je ich stále počuť. Ďalej robia strašný bordel nakoľko sú veľmi aktívny a majú radi meke krmivo ale všetko človek obetuje pretože povaha nestorov je úžasná a je zážitok ich pozorovať.
Tak jak říkáte! Nestory je lépe mit co nejdále od domu! Jinak je to velice zajímavý a aktivní pták. Když jdete do voliéry uklízet, tak Vás nenechají na pokoji. Pořád něco vymýšlí.
Mým snem je mít hospodářství (takovou malou farmu) a několik voliér s papoušky ...hlavně Aru hyacintového teď mám doma kozy, slepice, králíky, želvy, rybičky, křečka a nějaké andulky, zebřičky a 1pár rosel pestrých,které tento týden už snesly 2vejce
je to jejich první hnízdění, ale na toho aru si budu muset ještě minimálně pár let počkat-je mi totiž 14let
Z takových těch dosažitelných snů bych chtěl pořídit ary horské a nobilisky cumanensis, inky, a z těch snů hůře realizovatelných nějaké černé kakaduy. Ale asi jako u všech snílků - není to o dostupnosti jednotlivých druhů, ale hlavně o financích.
sem skromnější mam přírodní a chtěl bych tydle, ale tak do podzimu se to snad podaří...... je to o penězích uff to bude přesčasů, ale tak prachy se na ulici neválej.... když si tak říkam co je člověk ochotnej udelat, pro svoje potěšení...
Mojim snom je spravit doma komletnu sadu papajov aj ich poddruhov z afriky moja srdcovka je papagaj konžsky a papagaj kapsky :
dumbass51
napsal(a):
Mojim snom je spravit doma komletnu sadu papajov aj ich poddruhov z afriky moja srdcovka je papagaj konžsky a papagaj kapsky :
a este kapsky:
tragopan
napsal(a):
krásné sny. Já vždycky chtěla mít ZOO nebo v ní aspoň dělat
No nesplnilo se mi to
Mít více času a místo, kde ptáky chovat, tak se mi hrozně líbí holubi bažantí, turakové a velcí papoušci, jenže u těch mám fobii z velkých zobáků
, takže asi zůstanou jenom v mých snech ...
dumbass51
napsal(a):
Myslím, že jste se vydal neřešitelnou cestou - poddruhy pap. majerova nedáte dohromady zcela určitě, o poddruzích pap. červenobřichého o tom také pochybuji, nemluvě o jednom podruhu pap. konžského tedy o problémech při jeho hledání a pořizení.
Do "kompletné sady" při velkém štěstí seženete pap. žlutočelého (flavifrons), ale u niama o jedince nikde ani nezavadíte. A robustuse??...... Ale což o to, představa či sen je to opravdu krásný. šiška ol.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem

bartrand
napsal(a):
Ti jsou vaši? Povedl se odchov? Měl bych zájem
Jsou to letošní ptáci 07/2013. Uvidíme na jaře.
jeden ze splněných snů dalším v pořadí je nejaky druh kakadu tak uvidíme časem
gazd
napsal(a):
Gratuluji, nádherní ptáci. Mohu se Vás zeptat, jakým způsobem jste tento druh arassariů získal.
Treba karanténu v tretej krajne potom karanténu v USA potom zaplatiť všetky testy a licenciu na vývoz potom dovozne papiere na SK potom letenku do USA potom letenku z USA zaplatít za prevoz to je cca ako za 4 člennú rodinu potom sa treba 4 hodky trápiť v Rakúsku na colnici a zase platiť a sú tu. Takže pohoda dá sa to ;)
Tak to je bomba!!Přidávám se ke Zdeńkovi a gratuluju!!Nádherní ptáci zatím jsem je v Evropě na vlastní oči neviděl.Přidám taky něco jen dodám,že nejsou v mém chovu ale určitě bych se jim nebránil
atiasss
napsal(a):
Treba karanténu v tretej krajne potom karanténu v USA potom zaplatiť všetky testy a licenciu na vývoz potom dovozne papiere na SK potom letenku do USA potom letenku z USA zaplatít za prevoz to je cca ako za 4 člennú rodinu potom sa treba 4 hodky trápiť v Rakúsku na colnici a zase platiť a sú tu. Takže pohoda dá sa to ;)
Dělal jste to přes nějakou společnost nebo sám za sebe? Ptáky převáželi v letadle v zavazadlovém prostoru?
Hezky řečenoOna ani jiná cesta k pořízení podobných špeků není tady v Evropě je jen několik málo druhů.. smím vědět jestli se jedná o ptáky přirozeně odchované nebo je to faremní odchov a ručně dokrmený a pokud můžu máte i jiné druhy arasariů nebo tukanů?Psal jsem Vám email pochopím pokud se zde z jednoduchých důvodů nebude chtít rozepisovat.děkuji Nesvačil
raduz
napsal(a):
Hezky řečenoOna ani jiná cesta k pořízení podobných špeků není tady v Evropě je jen několik málo druhů.. smím vědět jestli se jedná o ptáky přirozeně odchované nebo je to faremní odchov a ručně dokrmený a pokud můžu máte i jiné druhy arasariů nebo tukanů?Psal jsem Vám email pochopím pokud se zde z jednoduchých důvodů nebude chtít rozepisovat.děkuji Nesvačil
Píšte mi na turakoturako@gmail.com
atiasss
napsal(a):
A robil som to sám. Keby mám ešte niekoho ďalšieho platiť tak to už fakt by bola palica. Pomáhal mi kamoš.
Nejsem si jistý, jestli se nepletete, jsou agentury kterým zadáte údaje o zvířeti, oni vám vyběhají všechny papíry, ptáky převezou a přivezou vám je až do domu, a vy v podstatě jen zaplatíte. Ale to už je vedlejší. Gratuluju, moc pěkné kusy, všechno
otec_vojtika
napsal(a):
Laický dotaz. Mne není jasné jak s tím dále v genetice ? Není dost partnerů pro křížení v Československu a dojde k degeneraci rodu.
Jste borec, že jste něco takového dokázal sehnat.
Zatiaľ má 3 nepríbuzné aulacorhynchus haematopygus a po jednom páre riasnatych a azara. Keď bude dobrý Ježiško tak v máji doveziem ďalších riasnatych aj azara. Nebojte sa myslím na to aby to malo chovateľský význam.