Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2012 13:09
tragopan

XXX.XXX.31.214

Asi každý chovatel má chovatelská přání, která jsou tak na pomezí snů a reality. Já měl dva někdy chovat satyry caborovi a bažanty paví malajské. Druhy u nás takřka nechované a cenově náročné. Před 5 lety se mi podařilo spnit si první z nich a s přáteli jsme si dovezli první satyry cabotovi, následně se zadařilo i několik odchovů, takže se tito krásní bažanti začínají sice pomalu ale jistě vyskytovat ve voliérách chovatelů v ČR.

8.1.2012 13:27
tragopan

XXX.XXX.31.214

Koncem loňského roku se mi podařilo splnit si i druhý můj sen a dovezl jsem si první pár bažantů pavích malajských. A nyní netrpělivě čekám na konec zimy, až nastane doba toku ,kdy je možno pozorovat nevšední představení těchto bažantů. A když bude štěstí snad by se i nějaký odchov mohl podařit.

8.1.2012 13:29
tragopan

XXX.XXX.31.214

4.

8.1.2012 13:56
andel

XXX.XXX.176.161

Přeji Vám hodně úspěchů,jsou krásný.

8.1.2012 17:38
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, opravdu nevšední a nádherní bažanti(hlavně ti paví).Přeji vám, aby se podařil odchov.Pokud mohu, tak bych rád vložil svůj sen.Také mám dva a to jeden reálnější a druhý méně, ale snad, protože kdo věří tak ten vítězí.Neofema Modrohlavá modrý opalín(Jeff van Esch).Nashledanou

8.1.2012 17:41
papy

XXX.XXX.168.40

A druhý sen, který už je méně reálný, ale snad jednou.Kakadu Inka

8.1.2012 17:48
docid

XXX.XXX.155.67

Papy, vaše sny se zreální, ale za několik let. Inkové se dobře množí, jejich cena jde dolů, o mutacích nemluvě. Jinak abych se držel tématu o snech. Já mám sny malé, nějak měpadají stále do očí tokové a lednáci obrovští. Finančně nenároční ptáci, ale s krmením to nebude zas tak růžové. No, ale prvně aby byl ten nový dům a nebyl letos konec světa :-))

8.1.2012 18:25
davidm

XXX.XXX.92.50

Dobrý večer a jaká je cena inků

8.1.2012 18:25
davidm

XXX.XXX.92.50

8.1.2012 19:47
romika

XXX.XXX.116.252

tragopan napsal(a):
Asi každý chovatel má chovatelská přání, která jsou tak na pomezí snů a reality. Já měl dva někdy chovat satyry caborovi a bažanty paví malajské. Druhy u nás takřka nechované a cenově náročné. Před 5 lety se mi podařilo spnit si první z nich a s přáteli jsme si dovezli první satyry cabotovi, následně se zadařilo i několik odchovů, takže se tito krásní bažanti začínají sice pomalu ale jistě vyskytovat ve voliérách chovatelů v ČR.

Je to práda, Nikdy neříkej nikdy.:-)

8.1.2012 19:54
romika

XXX.XXX.116.252

davidm napsal(a):

Dobrý večer, cena inků je 50 - 60 tisíc samec, 80 - 100 tisíc samice. Chovný pár vám nikdo neprodá.

tippler

8.1.2012 20:08
tippler

XXX.XXX.101.162

S jednotlivou cenou souhlasím, ale s prodejem celého páru tu už byli: 160000 Kč

8.1.2012 20:18
petikk

XXX.XXX.178.245

romika napsal(a):
Dobrý večer, cena inků je 50 - 60 tisíc samec, 80 - 100 tisíc samice. Chovný pár vám nikdo neprodá.

80 za pěknou zdravou samici smajlík to nebude pravda

8.1.2012 20:29
romika

XXX.XXX.116.252

petikk napsal(a):
80 za pěknou zdravou samici smajlík to nebude pravda

Ale pane ještě jedno čtěte 80 - 100 tisíc za samici a nepotřebuji kupovat v ČR. Za par let budete rát že prodáte za 40 tisíc. Ekonomika v celé EU jde do pr... a to se bude týkat i exotiky nebuťe najivní.

8.1.2012 20:44
petikk

XXX.XXX.178.245

OK nebudu najivní a k páru ještě 40 přidám aby si je vůbec někdo vzal :-))

Neregistrovaný uživatel

8.1.2012 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.66

tragopan napsal(a):
Koncem loňského roku se mi podařilo splnit si i druhý můj sen a dovezl jsem si první pár bažantů pavích malajských. A nyní netrpělivě čekám na konec zimy, až nastane doba toku ,kdy je možno pozorovat nevšední představení těchto bažantů. A když bude štěstí snad by se i nějaký odchov mohl podařit.

Ahoj Míla, gratulujem k splneniu sna a prajem Ti, aby bol aj nejaký odchov. Tie bažanty sú nádherné, možno že sa v budúcnosti niekedy stretneme. Veľa šťastia a úspechov praje Števo.

9.1.2012 14:40
inka03

XXX.XXX.1.30

Inkové taky byli mým snem a loni na podzim se mi v mých 22 letech tento sen splnil. Musím říct, že to jsou opravdu nádherní papoušci. Dokážu si představit, že bych jednou měl pouze tento druh papouška, samozřejmě ve více párech:-)

9.1.2012 16:09
zbirka

XXX.XXX.250.205

inka03 napsal(a):
Inkové taky byli mým snem a loni na podzim se mi v mých 22 letech tento sen splnil. Musím říct, že to jsou opravdu nádherní papoušci. Dokážu si představit, že bych jednou měl pouze tento druh papouška, samozřejmě ve více párech:-)

Kupovali ste mlade alebo staršie a na kolko vas stala para?

9.1.2012 16:12
vocucbat

XXX.XXX.241.38

Já mám mimo jiné i tyto sny:
1. Rýžovník hnědý smajlík

9.1.2012 16:25
vocucbat

XXX.XXX.241.38

2. Papoušek rudobřichý jižní smajlík
Snad se mi to někdy podaří.
vocucbat

9.1.2012 16:42
hicks

XXX.XXX.183.35

Když jsme u toho plnění snů, tak můj sen se mi již splnil. Mým snem bylo pořídit si rodiný dům, abych vůbec mohl chovat ptáky jelikož jsem žil v panelovém bytě, takže sen se mi vyplnil a další můj sen je ten, abych vybudoval pěkné chovatelské zařízení, tak aby se u mě svěřencům líbilo a aby zde mohli spokojeně poletovat a žít. Třetí sen je pořídit větší druhy papoušků, ale to je hudba budoucnosti. Tiše závidím těm, kteří nemají na krku hypotéku, mají rodiče podnikatele, nebo sami podnikají. Tam ty sny jsou reálnější, ale o to více mě splnění mých snů bude těšit, že jsem si na vše našetřil s přítelkyní sám.

Všem přeji, aby se jejich snění vyplnilo.

9.1.2012 16:49
vojto

XXX.XXX.74.6

hicks napsal(a):
Když jsme u toho plnění snů, tak můj sen se mi již splnil. Mým snem bylo pořídit si rodiný dům, abych vůbec mohl chovat ptáky jelikož jsem žil v panelovém bytě, takže sen se mi vyplnil a další můj sen je ten, abych vybudoval pěkné chovatelské zařízení, tak aby se u mě svěřencům líbilo a aby zde mohli spokojeně poletovat a žít. Třetí sen je pořídit větší druhy papoušků, ale to je hudba budoucnosti. Tiše závidím těm, kteří nemají na krku hypotéku, mají rodiče podnikatele, nebo sami podnikají. Tam ty sny jsou reálnější, ale o to více mě splnění mých snů bude těšit, že jsem si na vše našetřil s přítelkyní sám.

Držím Vám palce. Môj sen je Kakadu molucký, dúfam že sa mi čoskoro vyplní.:-)

9.1.2012 16:54
kakaryk

XXX.XXX.3.4

romika napsal(a):
Ale pane ještě jedno čtěte 80 - 100 tisíc za samici a nepotřebuji kupovat v ČR. Za par let budete rát že prodáte za 40 tisíc. Ekonomika v celé EU jde do pr... a to se bude týkat i exotiky nebuťe najivní.

No já nevím jak se cena pohybuje kde v ČR . Ale mně nabízel tříletý nepříbuzný pár kakadu inka, vloni v létě chovatel z plzenského kraje za 120 000 celý pár. Musím podotknout že ptáci byli ve skvělém stavu. Zatím je stále má a já se rozmíšlím jestli je vemu.Přece jen je to dost peněz.

9.1.2012 18:03
inka03

XXX.XXX.1.30

Kupoval jsem mladý pár za 7000tis. euro. Je to cena vyšší,ale za kvalitu (růžová barva) se u inků platí. Jinak za tyto peníze koupíte v Holandsku dvou až tříleté ptáky

9.1.2012 18:05
inka03

XXX.XXX.1.30

kakaryk napsal(a):
No já nevím jak se cena pohybuje kde v ČR . Ale mně nabízel tříletý nepříbuzný pár kakadu inka, vloni v létě chovatel z plzenského kraje za 120 000 celý pár. Musím podotknout že ptáci byli ve skvělém stavu. Zatím je stále má a já se rozmíšlím jestli je vemu.Přece jen je to dost peněz.

Dle mého názoru je tato částka velice nízká a já bych byl podezíraví, když mi někdo chce prodat starší inky takto levně

9.1.2012 18:13
inka03

XXX.XXX.1.30

docid napsal(a):
Papy, vaše sny se zreální, ale za několik let. Inkové se dobře množí, jejich cena jde dolů, o mutacích nemluvě. Jinak abych se držel tématu o snech. Já mám sny malé, nějak měpadají stále do očí tokové a lednáci obrovští. Finančně nenároční ptáci, ale s krmením to nebude zas tak růžové. No, ale prvně aby byl ten nový dům a nebyl letos konec světa :-))

Nemyslím si, že se inkové zase tak dobře množí. U nás určitě ne, podívejte se do inzerce kolik se jich nabízí. Lépe se množí na západě např. Holandsko, ale i tak za ty peníze se jich tolik nedoveze a určitě taky každý dovezený pár neodchová

9.1.2012 18:29
ghumi

XXX.XXX.161.211

Můj chovatelský sen je prostý - prozatím odchovat mláďata senegalců. Letos mají svoje první vajíčka, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. A pokud bych rozšiřovala chov, tak bych se asi ubírala směrem k papouškům konžským :-)

9.1.2012 18:52
inka03

XXX.XXX.1.30

hicks napsal(a):

Já sice již jeden sen splněný mám, a mám dá se říct trošku štěstí, protože chovu papoušků se věnuje děda a já mu již spoustu let pomáhám. Dneska se nám daří odchovávat větší druhy papoušků a proto jsme si mohli dovolit vysokou investici do výše zmíněných inků. Chtěli bychom si s přítelkyní taky postavit domek a víme, že to v dnešní době není jednoduché, ale souhlasím s Vámi, že když se nám podaří to zvládnout, bude nás vše těšit dvojnásob. Chovatelství je krásná věc a věřím, že se Vám podaří si Vaše sny splnit. Přeji hodně úspěchů:-)

9.1.2012 18:56
inka03

XXX.XXX.1.30

tragopan napsal(a):

Krásné druhy:-) Musím uznat, že se mi Váš cíl líbí. Vybral jste si druhy málo chované a náročnější. Já sice chovám papoušky, ale taky mně lákají druhy, které nejsou běžné. Velice se mi líbí i jiné ptactvo než papoušci, například satyr temnickův a exotické druhy holubů, tak třeba se mi jednou splní sen v podobě velké voliéry osázené zelení a vybudovanými skalkami a jezírkem, kde by výše zmíněné druhy mohli společně žít:-)

9.1.2012 20:02
kanula95

XXX.XXX.174.221

Jsem student a chovu papoušků se věnuji od 5 let. Teď spíše chvám astrildovité a mým snem je páreček amad modrolících. Jsou přenádherné. Posuďte sami-viz foto. Cena páru se sice pohybuje jen okolo 7500Kč , ale na studenta je to celkem dost. A druhý sen, co se mi asi nesplní je pořídit si pár kakaduů černých.
Chovu zdar!

Robin H:-)

9.1.2012 22:08
tragopan

XXX.XXX.31.214

Dobrý den,
tak mám radost když vidím, že se sny plní i Vám ostatním a přeji mnoho splněných snů. Mne to téma napadlo a musel jsem se o ně podělit, jsem tady mezi papouškáři trochu jako bílá vrána,ale ještě přidám jeden druh o kterém se nedá říci že to byl můj sen. Nevím jak to nazvat ale při návštěvě u jednoho chovatele jsem měl možnost poprvé vidět naživo turaka a specielně turako livingstoni mě učarovalo. Začal jsem se pídit po informacích a za rok jsem si pro turaka jel. Když jsem však uviděl turako schalowi byl jsem ztracen, nádherný a strašně komunikativní ptáci mne zcela omámili. Trvalo mi rok než se mi podařilo sehnat nepříbuzný pár a další dva roky než jsem přivezl druhý. Teď netrpělivě očekávám příchod jara abych se mohl kochat pohledem na ně. Jelikož foto plně nevystihuje jejich půvab podívejte se na :
http://www.youtube.com/watch?v=6AILjOHS9NI&list=UUhAm-b-_6ed_zbFj6u7WJwA&index=15&feature=plcp

Všechny podobně postiřené zdraví Míla tragopan

1.turako schalowi

9.1.2012 22:12
kanula95

XXX.XXX.174.221

tragopan napsal(a):
3.

To jsou nádherní ptáci. Moc vám gratuluji ke splnění snů!! Třeba si je také jednou pořídím!
Chovu zdar!
Robin H:-)

10.1.2012 15:42
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, gratuluji !Jsou nádherní, ale co mě teda dostalo, tak ty bažanti myslím, že Satyrův?Jak toká, tak to je úžasné!!!Tiše závidím.Nashledanou a ať se daří

10.1.2012 16:50
tanap

XXX.XXX.33.194

kakaryk napsal(a):

Za 120 000 tis.3 ročnú páru je dosť málo a zvláštne je že ju za tie peniaze ešte nepredal.

10.1.2012 17:36
lucas53

XXX.XXX.196.158

tanap napsal(a):
Za 120 000 tis.3 ročnú páru je dosť málo a zvláštne je že ju za tie peniaze ešte nepredal.

Madar predaval par na burze v Nitre za 5500 Eur ale nepredal

10.1.2012 17:48
tanap

XXX.XXX.33.194

lucas53 napsal(a):

Ja osobne by som na burze také drahé vtáky nekupoval.Nemusela by to byť pára atď.,a chovateľa čo vám ich predal už nikdy nevipátrate.

10.1.2012 18:02
romika

XXX.XXX.116.252

tanap napsal(a):
Ja osobne by som na burze také drahé vtáky nekupoval.Nemusela by to byť pára atď.,a chovateľa čo vám ich predal už nikdy nevipátrate.

Jakto že ne. Mate přece kupní smlouvu kde je adresa prodávajícího. Jak by jste potom papoušky zaevidoval do knihy odchovu? Nebo su jen já te pitomec který tyhle věci dodržuje a vyžaduje? Osobně bych tak drahé ptáky bez kupní smlouvy nekupoval.

10.1.2012 18:42
kolja

XXX.XXX.3.4

tanap napsal(a):

Já nepsal že ji prodával. Nabízel ji jenom mně že se známe,a stále ji má doma. Omlouvám se že používám kamaráduv login ale do mého se dnes nemohu přihlásit nevím proč.smajlík

11.1.2012 09:49
inka03

XXX.XXX.1.30

lucas53 napsal(a):

V tomto případě se spíš divím chovateli který ptáky za takovou cenu vůbec vezme na burzu a ještě více bych se divil, kdyby je někdo na té burze koupil. Při investici ve výši několika tisíc euro mám snad právo se podívat na ptáky přímo u chovatele ve voliéře, kde je můžu pozorovat z větší vzdálenosti ( ptáci se chovají přirozeně) a vidím, že mají v pořádku křídla atd...

11.1.2012 09:53
inka03

XXX.XXX.1.30

kolja napsal(a):
Já nepsal že ji prodával. Nabízel ji jenom mně že se známe,a stále ji má doma. Omlouvám se že používám kamaráduv login ale do mého se dnes nemohu přihlásit nevím proč.smajlík

V tom případě, samozřejmě pokud na ně máte těch 120tis. a ptáci se Vám líbí, bych neváhal, protože za tyhle peníze je budete těžko shánět někde jinde

12.1.2012 08:28
Ondra.b

XXX.XXX.223.116

to souhlasím 3 letý pár za 120 000kč, neváhal bych! To je velmi dobrá cena!

18.4.2013 08:27
davii

XXX.XXX.89.14

Zdravim,

splnil se za ten rok nekomu sen?
Muj sen c. 1: pisila mexicka (karibska)

Foto: net

18.4.2013 08:28
davii

XXX.XXX.89.14

22.4.2013 18:28
tragopan

XXX.XXX.214.227

Dobrý den,
po čtyřech letech intenzivního shánění se mi podařilo pořídit 2 kmeny bažantů měděných syrmaticus soemmerringii ijimae. Takže paráda.
Zdraví tragopan.

22.4.2013 21:35
j.barvik

XXX.XXX.166.138

Můj splněný sen: Nestoři keové a dokončení ubykace pro ně.

22.4.2013 21:59
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Paráda. smajlík

Stále hovorím, chovateľ je v klietke z jednej strany vtáci/zverenci z druhej strany. Kto to pochopil je pán chovateľ.

24.4.2013 21:15
peco480

XXX.XXX.194.61

j.barvik napsal(a):

Prosim Vas kolko stoji takovi Nestor kea ?

25.4.2013 12:42
j.barvik

XXX.XXX.166.138

peco480 napsal(a):
Prosim Vas kolko stoji takovi Nestor kea ?

cca 3000,-EUR/ks.

26.4.2013 09:17
otec_vojtika

XXX.XXX.53.210

j.barvik napsal(a):
Poslední.

Díval sjem se na vaše stránky, nádherné voliery a pastva pro oči.smajlík

27.4.2013 09:44
cone

XXX.XXX.156.5

j.barvik napsal(a):

Dobrý den, keové jsou také jedním z mých snů. Můžete mi prosím napsat jak jsou na tom s hlučností? Prozatím jsou mými nejhlučnějšími, ještě únosnými papoušky am. kubánští.
Děkuji šiška ol.

27.4.2013 10:21
atiasss

XXX.XXX.70.146

Nie sú až taký hlučný ako amazonany ale čo je vážne zlé je to že že sa ozývajú hlavne v noci. Vidím že ten pán ich má hneď vedľa domu tak to si neviem vôbec predstaviť. Ja mám dva páry asi 50 metrov od domu a predeluje dom od nich aj stena ale večer na terase keď má biť kľud je ich stále počuť. Ďalej robia strašný bordel nakoľko sú veľmi aktívny a majú radi meke krmivo ale všetko človek obetuje pretože povaha nestorov je úžasná a je zážitok ich pozorovať.

27.4.2013 12:15
j.barvik

XXX.XXX.166.138

atiasss napsal(a):
Nie sú až taký hlučný ako amazonany ale čo je vážne zlé je to že že sa ozývajú hlavne v noci. Vidím že ten pán ich má hneď vedľa domu tak to si neviem vôbec predstaviť. Ja mám dva páry asi 50 metrov od domu a predeluje dom od nich aj stena ale večer na terase keď má biť kľud je ich stále počuť. Ďalej robia strašný bordel nakoľko sú veľmi aktívny a majú radi meke krmivo ale všetko človek obetuje pretože povaha nestorov je úžasná a je zážitok ich pozorovať.

Tak jak říkáte! Nestory je lépe mit co nejdále od domu! Jinak je to velice zajímavý a aktivní pták. Když jdete do voliéry uklízet, tak Vás nenechají na pokoji. Pořád něco vymýšlí.

3.5.2013 17:12
polly265

XXX.XXX.70.178

Mým snem je mít hospodářství (takovou malou farmu) a několik voliér s papoušky ...hlavně Aru hyacintového smajlík teď mám doma kozy, slepice, králíky, želvy, rybičky, křečka a nějaké andulky, zebřičky a 1pár rosel pestrých,které tento týden už snesly 2vejce smajlík je to jejich první hnízdění, ale na toho aru si budu muset ještě minimálně pár let počkat-je mi totiž 14let smajlík

4.5.2013 09:49
cone

XXX.XXX.156.5

Z takových těch dosažitelných snů bych chtěl pořídit ary horské a nobilisky cumanensis, inky, a z těch snů hůře realizovatelných nějaké černé kakaduy. Ale asi jako u všech snílků - není to o dostupnosti jednotlivých druhů, ale hlavně o financích.

4.5.2013 12:52
mik3002

XXX.XXX.81.172

smajlík sem skromnější mam přírodní a chtěl bych tydle, ale tak do podzimu se to snad podaří...... je to o penězích uff to bude přesčasů, ale tak prachy se na ulici neválej.... když si tak říkam co je člověk ochotnej udelat, pro svoje potěšení...smajlík

7.11.2013 18:23
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak moji nový obyvatelé volier smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

7.11.2013 18:24
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Ještě jedna smajlíksmajlík jedná se o 3 letý chovný pár smajlíksmajlík

13.11.2013 20:34
dumbass51

XXX.XXX.17.50

Mojim snom je spravit doma komletnu sadu papajov aj ich poddruhov z afriky moja srdcovka je papagaj konžsky a papagaj kapsky :

13.11.2013 20:35
dumbass51

XXX.XXX.17.50

dumbass51 napsal(a):
Mojim snom je spravit doma komletnu sadu papajov aj ich poddruhov z afriky moja srdcovka je papagaj konžsky a papagaj kapsky :

a este kapsky:

14.11.2013 06:44
bathory

XXX.XXX.98.57

tragopan napsal(a):

krásné sny. smajlíksmajlík Já vždycky chtěla mít ZOO nebo v ní aspoň dělat smajlík No nesplnilo se mi to smajlík Mít více času a místo, kde ptáky chovat, tak se mi hrozně líbí holubi bažantí, turakové a velcí papoušci, jenže u těch mám fobii z velkých zobáků smajlík, takže asi zůstanou jenom v mých snech ...smajlík

14.11.2013 12:16
cone

XXX.XXX.156.224

dumbass51 napsal(a):

Myslím, že jste se vydal neřešitelnou cestou - poddruhy pap. majerova nedáte dohromady zcela určitě, o poddruzích pap. červenobřichého o tom také pochybuji, nemluvě o jednom podruhu pap. konžského tedy o problémech při jeho hledání a pořizení.
Do "kompletné sady" při velkém štěstí seženete pap. žlutočelého (flavifrons), ale u niama o jedince nikde ani nezavadíte. A robustuse??...... Ale což o to, představa či sen je to opravdu krásný. šiška ol.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2013 21:02
27.11.2013 21:39
bartrand

XXX.XXX.203.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
modrá skořicová

Ti jsou vaši? Povedl se odchov? Měl bych zájem

27.11.2013 23:16

bartrand napsal(a):
Ti jsou vaši? Povedl se odchov? Měl bych zájem

Jsou to letošní ptáci 07/2013. Uvidíme na jaře.

28.11.2013 15:08
david1984

XXX.XXX.128.66

jeden ze splněných snů dalším v pořadí je nejaky druh kakadu tak uvidíme časem

1.12.2013 18:12
gazd

XXX.XXX.230.5

atiasss napsal(a):
Konečne na Slovensku

Gratuluji, nádherní ptáci. Mohu se Vás zeptat, jakým způsobem jste tento druh arassariů získal.

1.12.2013 18:22
atiasss

XXX.XXX.70.146

gazd napsal(a):
Gratuluji, nádherní ptáci. Mohu se Vás zeptat, jakým způsobem jste tento druh arassariů získal.

Treba karanténu v tretej krajne potom karanténu v USA potom zaplatiť všetky testy a licenciu na vývoz potom dovozne papiere na SK potom letenku do USA potom letenku z USA zaplatít za prevoz to je cca ako za 4 člennú rodinu potom sa treba 4 hodky trápiť v Rakúsku na colnici a zase platiť a sú tu. Takže pohoda dá sa to ;)

1.12.2013 18:29
raduz

XXX.XXX.117.39

Tak to je bomba!!Přidávám se ke Zdeńkovi a gratuluju!!Nádherní ptáci zatím jsem je v Evropě na vlastní oči neviděl.Přidám taky něco jen dodám,že nejsou v mém chovu ale určitě bych se jim nebránilsmajlík

1.12.2013 18:35
bartrand

XXX.XXX.203.180

atiasss napsal(a):
Treba karanténu v tretej krajne potom karanténu v USA potom zaplatiť všetky testy a licenciu na vývoz potom dovozne papiere na SK potom letenku do USA potom letenku z USA zaplatít za prevoz to je cca ako za 4 člennú rodinu potom sa treba 4 hodky trápiť v Rakúsku na colnici a zase platiť a sú tu. Takže pohoda dá sa to ;)

Dělal jste to přes nějakou společnost nebo sám za sebe? Ptáky převáželi v letadle v zavazadlovém prostoru?

1.12.2013 18:35
gazd

XXX.XXX.230.5

Tímto to jsou zřejmě první arassariové rudokostřencoví v evropě. Sakra chlape, vždyť ty jsi mně tímto úplně rozhodil. To jsem si myslel, že se mnou jen tak něco nezacloumá. Držím palce a přeji úspěšný chov a brzký odchov.

1.12.2013 18:41
atiasss

XXX.XXX.70.146

1.12.2013 18:43
atiasss

XXX.XXX.70.146

A robil som to sám. Keby mám ešte niekoho ďalšieho platiť tak to už fakt by bola palica. Pomáhal mi kamoš.

1.12.2013 18:43
raduz

XXX.XXX.117.39

No tak to už nemám co dodat ted´jste mě dostalsmajlík

1.12.2013 18:44
gazd

XXX.XXX.230.5

Kudrnatých ?? U nás Arassari řásnatý

1.12.2013 18:48
atiasss

XXX.XXX.70.146

Pán Drozdek mi vravel "neserte se a dovezte to" tak som ich doviezol.

1.12.2013 18:52
atiasss

XXX.XXX.70.146

A posledný z trojky ktorých som doviezol.

1.12.2013 18:55
raduz

XXX.XXX.117.39

Hezky řečenosmajlíkOna ani jiná cesta k pořízení podobných špeků není tady v Evropě je jen několik málo druhů.. smím vědět jestli se jedná o ptáky přirozeně odchované nebo je to faremní odchov a ručně dokrmený a pokud můžu máte i jiné druhy arasariů nebo tukanů?Psal jsem Vám email pochopím pokud se zde z jednoduchých důvodů nebude chtít rozepisovat.děkuji Nesvačil

1.12.2013 18:59
atiasss

XXX.XXX.70.146

raduz napsal(a):
Hezky řečenosmajlíkOna ani jiná cesta k pořízení podobných špeků není tady v Evropě je jen několik málo druhů.. smím vědět jestli se jedná o ptáky přirozeně odchované nebo je to faremní odchov a ručně dokrmený a pokud můžu máte i jiné druhy arasariů nebo tukanů?Psal jsem Vám email pochopím pokud se zde z jednoduchých důvodů nebude chtít rozepisovat.děkuji Nesvačil

Píšte mi na turakoturako@gmail.com

1.12.2013 22:02
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Tak to je príjemné prekvapenie, že na Slovensku sa chová Arasari lužný, Arasari kučeravý a aj Tukaník malachitový.

1.12.2013 22:31
bartrand

XXX.XXX.203.180

atiasss napsal(a):
A robil som to sám. Keby mám ešte niekoho ďalšieho platiť tak to už fakt by bola palica. Pomáhal mi kamoš.

Nejsem si jistý, jestli se nepletete, jsou agentury kterým zadáte údaje o zvířeti, oni vám vyběhají všechny papíry, ptáky převezou a přivezou vám je až do domu, a vy v podstatě jen zaplatíte. Ale to už je vedlejší. Gratuluju, moc pěkné kusy, všechno smajlík

2.12.2013 07:41
tanap

XXX.XXX.192.202

atiasss napsal(a):

smajlík , prosím vás dá sa niektorý s týchto nádherných vtákov chovať celoročne vonku???

2.12.2013 08:45
atiasss

XXX.XXX.70.146

tanap napsal(a):
smajlík , prosím vás dá sa niektorý s týchto nádherných vtákov chovať celoročne vonku???

Bohužiaľ nie krátkodobo znášajú teplotu v noci okolo nuly ale k prezimovaniu treba vykurované zimovisko.

2.12.2013 15:51
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

atiasss napsal(a):

Laický dotaz. Mne není jasné jak s tím dále v genetice ? Není dost partnerů pro křížení v Československu a dojde k degeneraci rodu.

Jste borec, že jste něco takového dokázal sehnat.smajlík

2.12.2013 20:18
atiasss

XXX.XXX.70.146

otec_vojtika napsal(a):
Laický dotaz. Mne není jasné jak s tím dále v genetice ? Není dost partnerů pro křížení v Československu a dojde k degeneraci rodu.

Jste borec, že jste něco takového dokázal sehnat.smajlík

Zatiaľ má 3 nepríbuzné aulacorhynchus haematopygus a po jednom páre riasnatych a azara. Keď bude dobrý Ježiško tak v máji doveziem ďalších riasnatych aj azara. Nebojte sa myslím na to aby to malo chovateľský význam.

2.12.2013 20:31
atiasss

XXX.XXX.70.146

atiasss napsal(a):
Zatiaľ má 3 nepríbuzné aulacorhynchus haematopygus a po jednom páre riasnatych a azara. Keď bude dobrý Ježiško tak v máji doveziem ďalších riasnatych aj azara. Nebojte sa myslím na to aby to malo chovateľský význam.

Myslel som 3 nepríbuzné páry.

23.12.2013 11:11
emill

XXX.XXX.176.224

Splněný sen. Ještě mírně rozčepýření z přepravky, ale jinak 100%smajlík

23.12.2013 12:28
cone

XXX.XXX.156.224

Gratuluji Emile, jsou to krasavci!

23.12.2013 14:02
svetopicek

XXX.XXX.71.106