Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2012 20:28
lukas77

XXX.XXX.59.33

Koupil jsem amazonana stari 10let a vic v chovu nepouzity byl doma jak starou samici k nemu koupit mate stim nejake skusenosti? diky

20.1.2012 20:44
romika

XXX.XXX.116.252

lukas77 napsal(a):
Koupil jsem amazonana stari 10let a vic v chovu nepouzity byl doma jak starou samici k nemu koupit mate stim nejake skusenosti? diky

Aspoň čtyřletou.

20.1.2012 20:48
jeakil

XXX.XXX.56.90

Zdravím,podle mně je lepší koupit starší 5 let , protože samec se bude chtít pářit a s mladou to nepůjde a mohl by ji i ublížit.

20.1.2012 20:49
lukas77

XXX.XXX.59.33

romika napsal(a):
Aspoň čtyřletou.

dekuji

20.1.2012 21:24
romika

XXX.XXX.116.252

jeakil napsal(a):
Zdravím,podle mně je lepší koupit starší 5 let , protože samec se bude chtít pářit a s mladou to nepůjde a mohl by ji i ublížit.

To může ublížit i desetileté. Pokud se chce samec pářit a samice není k páření ještě připravená je lepší samci vystřihnout pár letek. Samice má větší šanci úniku. Většinou se do čtrnácti dnů začnou pářit.

20.1.2012 21:41
cone

XXX.XXX.67.3

Dobrý večre, mám jedenactiletého samce amaz. kubánského a dal jsem mu 4 letou samici, on se chtěl pářit ale samice vždy utíkala, výsledek loni byl 4 neoplozená vejce. Doufám, že letos se to již povede a sladí se v toku.

21.1.2012 13:36
eden

XXX.XXX.118.14

Já raději kupuji mláďata. Sice si člověk musí na odchov nějaký ten rok počkat, ale ptáci se dají jako mladí lépe dohromady a nejsou žádné problémy. Pravda je že mně z těhle dlouhověkých papoušků nikdy žádný v páru neuhynul, takže jsem neřešila problém jak dál. Zatím mně to vychází 17 let. Jak to bude dál uvidíme. Člověk nemůže říkat nikdy. Ale víc se přikláním k nákupu mláďat.

21.1.2012 13:48
romika

XXX.XXX.116.252

eden napsal(a):
Já raději kupuji mláďata. Sice si člověk musí na odchov nějaký ten rok počkat, ale ptáci se dají jako mladí lépe dohromady a nejsou žádné problémy. Pravda je že mně z těhle dlouhověkých papoušků nikdy žádný v páru neuhynul, takže jsem neřešila problém jak dál. Zatím mně to vychází 17 let. Jak to bude dál uvidíme. Člověk nemůže říkat nikdy. Ale víc se přikláním k nákupu mláďat.

Nevím jaké máte zkušenosti s amazoňany ale co pták to jiná povaha. Můžete mít pár složený od mláďat a přesto samec může samici v toku napadat. Chovám několik párů amazoňanů rozdílného stáří a můžu říst co pár to odlišné chování jak v toku tak i u odchovu máďat. Někteří samci samicím pomáhají při krmení mladých a někteří jsou vyloženě jen na semeno.

21.1.2012 15:47
ok312157

XXX.XXX.55.142

Dobrý den, toto téma mě velice zaujalo a chci se zeptat na Váš názor. Stalo se mi něco podobného, ale jedná se o žaky dostal jsem do chovu samce 7 roků starého, byl chován doma v kleci u starší paní. Moc jej nepouštěla jen si s ním povídala tak je vcelku ukecaný. Viděla náš chov a rozhodla se nám jej darovat s tím, že mu pořídíme samici. Tu jsem sehnal 4 letou. Po seznamování jsme je dali spolščně do voliéry, ze začátku se nemuseli, dnes už aspoň vedle sebe sedí a občas si i probírají peří. Samec je však dominantní tak se jej samice trochu bojí, ale stíha mu utéct když má špatnou náladu. Myslíte, že by mohli společně snad i zahnízdit? Probíral jsem už to se spoustou chovatelů, ale zajímá mě názor i jiných díky za odpovědi.

21.1.2012 15:53
romika

XXX.XXX.116.252

ok312157 napsal(a):
Dobrý den, toto téma mě velice zaujalo a chci se zeptat na Váš názor. Stalo se mi něco podobného, ale jedná se o žaky dostal jsem do chovu samce 7 roků starého, byl chován doma v kleci u starší paní. Moc jej nepouštěla jen si s ním povídala tak je vcelku ukecaný. Viděla náš chov a rozhodla se nám jej darovat s tím, že mu pořídíme samici. Tu jsem sehnal 4 letou. Po seznamování jsme je dali spolščně do voliéry, ze začátku se nemuseli, dnes už aspoň vedle sebe sedí a občas si i probírají peří. Samec je však dominantní tak se jej samice trochu bojí, ale stíha mu utéct když má špatnou náladu. Myslíte, že by mohli společně snad i zahnízdit? Probíral jsem už to se spoustou chovatelů, ale zajímá mě názor i jiných díky za odpovědi.

Ano hnízdit určitě mohou. Je běžné že dominantnějí pták bývá občas agresivní. Větinou ho to po chvíli přejde a je zase jak mílius.

21.1.2012 17:39
cone

XXX.XXX.67.3

U žaků mám pár složený ze samce z odchytu r. 99, velký plašan a samici mám z odchovu, klidnou, nyní má sedm let a již třikrát odchovali - nyní mají tři mladé v budce. Ale tatáž samice / odchov pod rodiči / si vůbec nesedla s 5ti letým samcem,který byl také odchov, mluvil a dost špatně lítal. Sestavování chovuschopných párů bude o více o kombinaci vzájemných sympatií a vhodných podmínek k chovu. cone

21.1.2012 17:56
ok312157

XXX.XXX.55.142

Díky všem za odpověď.
Je mi jasné, že pokud to nepůjde budu muset zkusit nové partnery, s touhle variantou počítám. Chováme papoušky delší dobu, ale rád znám názory jiných. Chci však dát samci šanci i když byl chovaný jako mazlíček, létat umí, jen jsem ho musel donutit, jelikož je naučený být jen v kleci. Teď je vždy pustím i se samicí a nechám je létat po místnosti. Samice bez problémů, samec už začíná taky dobře manévrovat. Čas ukáže jak to s nimi bude, zatím mi stačí, že už se začínají probírat a dělají mi radost, teda pokud samec nemá svůj den což znamená kecat a kecat a kecat a zase jen kecat:-)) odhcov bude jen ta třešnička na dortu, díky všem :-)

21.1.2012 18:19
cone

XXX.XXX.67.3

ok312157 napsal(a):
Díky všem za odpověď.
Je mi jasné, že pokud to nepůjde budu muset zkusit nové partnery, s touhle variantou počítám. Chováme papoušky delší dobu, ale rád znám názory jiných. Chci však dát samci šanci i když byl chovaný jako mazlíček, létat umí, jen jsem ho musel donutit, jelikož je naučený být jen v kleci. Teď je vždy pustím i se samicí a nechám je létat po místnosti. Samice bez problémů, samec už začíná taky dobře manévrovat. Čas ukáže jak to s nimi bude, zatím mi stačí, že už se začínají probírat a dělají mi radost, teda pokud samec nemá svůj den což znamená kecat a kecat a kecat a zase jen kecat:-)) odhcov bude jen ta třešnička na dortu, díky všem :-)

Já na sestavení harmonického páru žaků vyzkoušel tři samce a dvě samice, závidím všem, co dají dva jedince opačného pohlaví je to hotovo. Sám jsem ale takto složený pár papoušků konžských fantiensis, odchoval cca 35 mláďat, po úhynu samce jsem složil tři další páry a po dva roky NIC.

21.1.2012 19:09
ok312157

XXX.XXX.40.193

To známe, bylo by krásné složit páru hned na poprvé, ale to ví jen oni dva jak to bude a to je to jediné co mi samec neřekne a to zobbák moc nezavře:-), ale to je to chovtelství co nás baví. Fantíci se mi velice líbí a chci je pořídit snad časem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík