Voliera 17m s papagájmi a bažantami? Prosím o radu.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2012 08:00
miro1970

XXX.XXX.52.63

Zdravím chovateľov,prosím o odbornú radu,rozmýšľam dať na jar do voliery 1pár,max 2 páry bažantov zlatý alebo diamantový.Je to možné?Nie sú problémy ,hlavne keď bude čas hniezdenia medzi papagálmi(austrália a alexandre malé,rúžové) a bažanti? Alebo mám od toho upustiť. A ak to ide ,ako znášajú bažanti zimu v nevykurovanom zateplenom zálete.Ďakujem za rady.Miro

podskocova

12.2.2012 08:53
podskocova

XXX.XXX.42.107

V toku se budou bažanti napadat,ale klidně dejte jednomu 3 slepice.Jinak nádherasmajlíkDiamantové jsem měla venku i v mrazech,žijí pod Himalájema

12.2.2012 09:21
syrmaticus

XXX.XXX.204.228

2 kohouty rozhodně ne i když voliéra je dost velká. V přírodě si chrání revír několik hektarů. S alíkama myslim že problém nebude

12.2.2012 11:00
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Baženti ve volieře jsou krásní,mám zlatý a diamantoví,ve dvou volierách, musí se ale upravit krmítko , jinak všechno vyhážou papouškum.

12.2.2012 19:51
izopek

XXX.XXX.78.157

Zdravím,choval jsem taky bažanty společně ve voliéře zlaté kohouta + 2 slepice,diamantové kohota a slepice,každou páru
rozdělěnou společně z drobotinů nádhera nicméně problémy nastaly s krmivem pro ptactvo sežrané nejdřív pro ptactvo, voda neustále špinavá,to vše by šlo nějak řešit, nicméně bidla musíte častěj měnit bažant šlápne na vše a hlavně na svůj bobek a potom vám poskáče bydla pro vaše ptactvo docela dost popo... i pletivo,je to docela i maturyta pokud trefíte na kohouta co je rapl tak se nebudete stačit divit je schopen uklovat i slepici co mu nečopne,ale to se dá taky vyřešit.To jsou mé skušenosti, na bažanty jsem nezanevřel až bude prostor,čas i peníze tak si bažanty opět pořídím ,ale určitě zvlášt.poradím Pokud budete chtít tak Vám pošlu fotku boudy co jsem měl pro slepice na nesení vajec a odchov bažantíků,slepice tam měli klid a v pohodě tam odchovávali dělal mi je kamarád stolář na zakázku,vyzkoušené mím chovem.

13.2.2012 13:57
tragopan

XXX.XXX.31.214

miro1970 napsal(a):
Zdravím chovateľov,prosím o odbornú radu,rozmýšľam dať na jar do voliery 1pár,max 2 páry bažantov zlatý alebo diamantový.Je to možné?Nie sú problémy ,hlavne keď bude čas hniezdenia medzi papagálmi(austrália a alexandre malé,rúžové) a bažanti? Alebo mám od toho upustiť. A ak to ide ,ako znášajú bažanti zimu v nevykurovanom zateplenom zálete.Ďakujem za rady.Miro

Dobrý den, ani jeden z vámi zmiňovaných druhů nebude mít problém se zimou, já bych ještě radil bažanty šedé paví, nejsou agresivní neničí zeleň a zimu v netemperovaném závětří vydrží bez problémů. A navíc jsou krásní. Zdraví Míla tragopan

podskocova

13.2.2012 19:02
podskocova

XXX.XXX.47.144

To byl muj sen,zatím finančně nedostupný.......:-)

14.2.2012 19:21
kouřak

XXX.XXX.245.73

Dobrý den,můžete mi prosím poslat ty fotky jaké jste měl boudy pro bažantí slepice s mladými
děkuji bobopav@seznam.cz

podskocova

14.2.2012 20:01
podskocova

XXX.XXX.39.77

Žádné boudy jenom kryté závětří,pod střechou a v tmavém rohu seděla.Druhá venku pod thují.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík