imkas100
napsal(a):
Měl jsem na mysli nějakou drobotinu ale nevim kde hledat fotky abych si mohl vybrat
Tady na moderce je založeno vlákno Drobotina - fotky, rady,... , tak se zkuste kouknout tam. Určitě by tam mohly být amadiny gouldové, pásovníci dlouhoocasí, zlatoprsky, nějací astrildi, je toho na výběr dost. Přeji dobrou volbu.
zkuste cokoliv se Vám líbí -panenky hnědoprsé , pásovníky škraboškové nebo dlouhoocasé , rákosáky, gouldy, kubánky malé
Základ je že si musíte dát do hromady co chcete a hlavně kolik jste ochoten investovat .Bednové klece pokud nejste zručný
sám vyrobit, doporučuji koupit hotové od výrobce např. na burze v Přerově. Jen mřížka s krmítky 68 x 31cm stojí +- 250Kč,
šuplík taky něco stojí . Hotová bednová klec okolo 1000Kč. Věřte že je lepší koupit pěknou a ověřenou klec než experimentovat na koleně. Já sám jsem stolař tak jsem si 2 bednové klece po 4 kojích udělal sám ,ale jen mřížky stáli
na 8 klecí ke 2000Kč , šuplíky mám z lamina ale zase koupit výsuvy. Po zkušenostech doporučuji koupit na burze plastové
rozměrem pasující k mřížce. Dále počítejte s osvětlením ,svítit 12 hodin denně, a co topení na zimu. Já mám el. přímotop a na svícení požívám zářivky se stmívačem . Nechci Vás odradit jen si vše trochu zpočítejte a postupně začněte plnit své sny.
Já mám jen 16 ks drobotiny ,ale napřed zařízení a potom osazenstvo né naopak . Koupit ptáčky a pak přemýšlet kam je dát je špatně.