Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2012 11:59
luliak7

XXX.XXX.7.65

Dobrý deň všetkým,
potrebovala by som pomôcť s určením pohlavia andulky (viď. foto). bolo mi povedané, že ide o samičku, viem, že samčekovia majú ružovofialové nadnozdrie a samičky do hneda, ale nie som si na 100% istá.
Ďakujem

3.4.2012 12:07
casjana23

XXX.XXX.88.2

Na 90% samička.

3.4.2012 13:23
milošditrich

XXX.XXX.147.200

luliak7 napsal(a):
Dobrý deň všetkým,
potrebovala by som pomôcť s určením pohlavia andulky (viď. foto). bolo mi povedané, že ide o samičku, viem, že samčekovia majú ružovofialové nadnozdrie a samičky do hneda, ale nie som si na 100% istá.
Ďakujem

dobry den na 80% samice ale mate mě že ma mohutnou hlavu a mužeš ji skusit vyfotit celou :-) jinak pěkna barva smajlík

3.4.2012 18:48
mitraton

XXX.XXX.224.29

luliak7 napsal(a):
Dobrý deň všetkým,
Ďakujem

Dobrý večer,

Jedná se o samečka v mutaci albino, tedy vybarvení ozobí v tomto případě odpovídá ozobí samečka v této mutaci.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

3.4.2012 19:55
králík33

XXX.XXX.240.90

na 90% samice

3.4.2012 20:22
mitraton

XXX.XXX.224.29

králík33 napsal(a):
na 90% samice

Dobrý večer,

Albino a lutino mutace andulek se vyznačují světlejší formou ozobí u samečků, které nebývá tmavě modré, ale masově růžové.

Takto masově zabarvené ozobí se může na svém povrchu zabarvovat dále, ale stále zůstává ozobí rozeznatelné od běžně hnědě vybarveného ozobí samiček. Samozřejmě i ozobí samiček prochází změnou, od bílé, přes světle hnědou, po tmavě hnědou a po vyhnízdění se může vrchní část vrstveného ozobí sloupnout a později je ozobí zpravidla světlejší, dále pak opět tmavne.

V tomto případě se jedná o samečka, který má povrch ozobí lehce zabarvené pigmentem, což je u samečků této mutace běžné. Tento sameček je již dospělý (vybarvení oční duhovky), samičky v tomto věku většinou mívají ozobí ve fázi hnědé barvy.

Co často chovatele může zmást je ozobí samečka postižené vápenkou, kdy zabarvení vápenné schránky tohoto vnějšího parazita může vypadat jako světle hnědé, až bělavé vybarvení ozobí samičky.

Sameček je to jistý, tak mu můžete sehnat pěknou samičku.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

4.4.2012 10:19
luliak7

XXX.XXX.7.65

Ďakujem za objasnenie, tak už mi je jasné jeho správanie voči inej samičke keďže ide o samčeka :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík