Dobrý den , zkuste kontaktovat pana Beneše je to borec sám vyšlechtil některé mutace...
http://www.mutace-papousku.com/contact.php
hali
napsal(a):
Dobrý večer,
když to napíšu tak lehce,oliva je oliva (má tmavý faktor) a zlatá oliva je kombinace šedozelené (má šedozelený faktor) x pallid.
NA první pohled je šedozelený x oliva stejný,ale geneticky to tak není,navíc oliva je skoro černá. snad jsem pomohl.
ještě jsem zapomněl dodat,že rozdíl je taky v barvě.
Zdravím, vidím, že vám to je jasné. Osobně si myslím, že termín zlatá oliva je značně nepřesný a pod tímto názvem kombinace si lze představit celou řadu kombinací ( olivová skořicová, olivový palid, olivová plavá, lutino olivová, pastelová olivová a stejné v kombinaci s šedozelenou). Když někdo řekne moje zlatá maminka nebo moje zlaté autíčko, tak je každému hned jasno o barvě, že? Maminka může být šedovlasá, autíčko třeba černé. Protože barvu zlata si přdstavujeme jako spíš žlutou, tak snad přijatelný termín je jen zlatožlutá. Ostaní barvy jako třeba zlatozelená nebo zlatočerná jsou méně výstižné. Proto bych se přikláněl raději k označování kombinací skládáním barev primárních mutací ( olivová skořicová). Bude rozhodně méně nedorozumění mezi chovateli.