havran
napsal(a):
Dobrý den.Rád bych se dozvěděl více o koupi zahraničních knih o chovu ptactva.Je možné tyto knihy zakoupit i v ČR?Děkuji.Chovu zdar
Pane Brázdil, jsem velmi vděčný za Vaše příspěvky a smekám před vaší erudicí. Ptáky chovám zhruba 20let, ale například u kříženců křivky jsem zůstal s otevřenou pusou.
Myslím ale, že tohle už je ta pověstná špička ledovce a vrchol chovatelského snažení, což se povede jen málokomu. Z toho plyne, že na takovéto úrovni může s přehledem diskutovat opravdu jen pár odborníků a nám amatérům nezbývá než zbožně přihlížet...
Proto bych se přimlouval, kdyby se diskuze o evropském ptactvu začala něčím jednodušším, než tím vrcholem. Třeba, jaké ptáky byste doporučil na začátek chovu, jaká může být druhová skladba ve společné voliéře atd. - třeba by se k debatě přidalo více chovatelů.
Na druhé straně ovšem chápu, že zkušené chovatele mohou tyto primitivní, donekonečna omílané otázky iritovat, ale co dělat, když literatura o evropském ptactvu je v ČR tak špatně dostupná. Tímto se současně připojuji ke kolegovi přede mnou, - můžete poradit, kde by šlo tyto knihy zakoupit, eventuelně objednat ? Děkuji.
siskin
napsal(a):
Pane Brázdil, jsem velmi vděčný za Vaše příspěvky a smekám před vaší erudicí. Ptáky chovám zhruba 20let, ale například u kříženců křivky jsem zůstal s otevřenou pusou.
Myslím ale, že tohle už je ta pověstná špička ledovce a vrchol chovatelského snažení, což se povede jen málokomu. Z toho plyne, že na takovéto úrovni může s přehledem diskutovat opravdu jen pár odborníků a nám amatérům nezbývá než zbožně přihlížet...
Proto bych se přimlouval, kdyby se diskuze o evropském ptactvu začala něčím jednodušším, než tím vrcholem. Třeba, jaké ptáky byste doporučil na začátek chovu, jaká může být druhová skladba ve společné voliéře atd. - třeba by se k debatě přidalo více chovatelů.
Na druhé straně ovšem chápu, že zkušené chovatele mohou tyto primitivní, donekonečna omílané otázky iritovat, ale co dělat, když literatura o evropském ptactvu je v ČR tak špatně dostupná. Tímto se současně připojuji ke kolegovi přede mnou, - můžete poradit, kde by šlo tyto knihy zakoupit, eventuelně objednat ? Děkuji.
Možná máte pravdu, že vzhlížím a hledám partnery v nějakých nezvyklých dimensích. Pokusím se sestoupit a chodit po zemi, ačkoliv si myslím, že to všechno jsem už v hojné míře dělal a už jsme mohli být o nějaký krůček dál všichni ....
Ohledně knih:
Díky za důvěru. Drsnějším kolegům bych rád na začátku rád připomněl, že nejsem dealer, který na Vás vydělává. Mou snahou je jen a jen informovat, že tu něco je, byť ta dostupnost toho není bezproblémová. Některé knihy se v nabídkách opakují a je o nich více informací, o jiných zas naopak méně. Nabídnul jsem zatím jen náhledy titulů. Některé další věci třeba budete muset s vašimu jazykovými znalostmi dohledat sami. Dole pak jsou webové odkazy, pokud budete chtít pomoct něco luštit, jsem k dispozici, nebo si můžete názvy či jména autorů sami zadat do vyhledavače a už se celý obzor rozšíří. Tohle budete už muset dělat s minimálními cizojazyčnými znalostmi, ostatně předpokládám, že si nekoupíte cizí knihu jen kvůli obrázkům.
U nás zakoupení skoro jistě nebude možné, pochybuji, sám jsem se vlastně o to ještě nezajímal. Možná by to stálo za dotaz v některé z prodejen knih se zahraniční literaturou, samozřejmě že to chce domlouvat asi konkrétně. Já se domnívám, že pokud budete znát informace včetně obrázku titulní stránky, je pak už třeba možné s tímto požádat i někoho z kolegů, kdo jede třeba na zahraniční burzu, výstavu, nebo do Walsrode, aby se Vám po tom podíval. (Obvykle se zde vedle chovatelských potřeb najdou i pulty s knihami, ve Walsrode pokud se pamatuji je dost velký obchod s literaturou). Berte to, že štěstí přeje připraveným a pokud o něco budete usilovat to získat, jistě se to podaří. Možná jste očekávali brilantnější řešení, bohužel, chápejte, dosáhnout se dá všeho a obvyklá cesta je po krůčcích.
V některých odkazech jsou zas jen náhledy titulů (možná se Vám některé v této opsané podobě ani nepodaří otevřít, konkrétnímu tazateli je zasílám zkopírované) – pokud se Vám zdají máločitelné, zkuste jestli sepo kliknutí na ně neukážou zvětšené.
http://carduelansociety.batcave.net/bookreview/index.htm
www.bogsalget.dk/ bog/trope.htm
http://www.oasitrepalade.com/biblio.asp
http://www.alcedoedizioni.com/home.htm