Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.6.2012 21:56
rostin123

XXX.XXX.252.33

Prosim zkusene chovatele techto krasavcu.Loni jsem koupil starsi par.Samice neustale zadoni o krmeni a dela samci i kolebku ten do ni vzdy agresivne nalitne.Videl jsem je pouze krmit,ale parit ne.O to vic me udivilo,ze jsem pri nahodne kontrole budky nasel 5 vajicek a za dva dny 6,ale jedno bylo rozbite to jsem odebral.Podle me jsou vajicka neoplozena,ale jeden velmi zkuseny chovatel me rekl,ze mel par,ktery take nikdy nevidel parit a vajicka byla vzdy oplozena no nevim teda :(,ale hlavne samice na snuzku nesedla a je to uz asi tyden co ma 5 vajicek dnes jsem se znovu dival.Prosim chovatele mate nejakou zkusenost?Myslite,ze jeste samice sedne a nebo je to normalni chovani u kralovaku?Jestli mam treba nekoho z nich vymenit nebo zkusit pristi rok.Poradte prosim.Je to opravdu mimoradne velka a krasna para.
Dekuji

14.6.2012 23:20
alex66

XXX.XXX.204.8

Nevěřím tomu, že u nich stojíte od rozbřesku do setmění takže když jste je neviděl pářit neznamená že se nepářily. Nechte samici nějakých 10 dní sedět a pak vajíčka prosviťte a budete vědět na čem jste.

15.6.2012 19:16
rostin123

XXX.XXX.60.129

alex66 napsal(a):
Nevěřím tomu, že u nich stojíte od rozbřesku do setmění takže když jste je neviděl pářit neznamená že se nepářily. Nechte samici nějakých 10 dní sedět a pak vajíčka prosviťte a budete vědět na čem jste.

Jasne,ze nestojim :) ,ale samice na snuzku nesedla teda uz ma asi tyden nasnaseno a o vajicka nejevi temer zadny zajem :( tak nevim jestli je mam zkusit pristi rok a nebo mam nejakeho vymenit ?

16.6.2012 17:04
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

neměnit, raději nechat. když je budete pořád střídat tak nemají šanci si na sebe přivyknout. Moji králováci měli dva roky po sobě mladé. První rok 5 mladých další rok 4 a letos nic. Co myslíte mám je rozhodit? Myslím, že by to byla hloupost. V přírodě také nehnízdí každým rokem a navíc si myslím, že jsem si to zavinil sám tím, že jsem je nechal v těch velkých mrazech venku. Rozpelichali se a už z toho nic nebude. To neznamená, že je prodám a seženu jiné. Spíš mě to ponaučilo a nebudu v zimě experimentovat a zkoušet kolik vydrží. Rozely pestré přežily v pohodě a mají ze 6 vajíček 6 mladých. jsou to větší drsňáci. papoušci tvoří pár na celý život a když je někdo pořád prohazuje, protože " nejdou k sobě" tak dělá stres nejen papouškům, ale i jinému chovateli.

17.6.2012 09:30
secretfranta

XXX.XXX.254.135

corvuscorax napsal(a):
neměnit, raději nechat. když je budete pořád střídat tak nemají šanci si na sebe přivyknout. Moji králováci měli dva roky po sobě mladé. První rok 5 mladých další rok 4 a letos nic. Co myslíte mám je rozhodit? Myslím, že by to byla hloupost. V přírodě také nehnízdí každým rokem a navíc si myslím, že jsem si to zavinil sám tím, že jsem je nechal v těch velkých mrazech venku. Rozpelichali se a už z toho nic nebude. To neznamená, že je prodám a seženu jiné. Spíš mě to ponaučilo a nebudu v zimě experimentovat a zkoušet kolik vydrží. Rozely pestré přežily v pohodě a mají ze 6 vajíček 6 mladých. jsou to větší drsňáci. papoušci tvoří pár na celý život a když je někdo pořád prohazuje, protože " nejdou k sobě" tak dělá stres nejen papouškům, ale i jinému chovateli.

úplně s Váma souhlasím !!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík