Vážení chovatelé, letos jsme se poprvé dočkali odchovu u králováků.Ráda bych se zeptala, jestli jde nějak rozlišit pohlaví u mladých? Přikládám fotky čerstvě vylétlých prcků.Přijde mi, že má každý jiný tvar hlavy, tudíž by to mohlo být 1,1?Díky za odpovědi.
aymara55
napsal(a):
Nie, nie je to pár. Na pletive je matka a na bidle dve samičky, hoci tá druhá má kostrč sýtejšie modrú ako druhá, ale nie je to fialová /aspoň podľa fotky / akú majú samci. Porovnajte si farbu so samcom.
S kostřecem je to docela těžké,pokud je modrý ale hodně světle,tak to většinou samička bude,ale jestli je tmavší jako u druhého mláďete,tak je to zrádné,může tak zůstat a bude to samice a může také přejít více do fialova což značí samce,osobně bych sledoval celkový projev a vizáž obou mláďat a náznak zrcátek.
jarouš
napsal(a):
S kostřecem je to docela těžké,pokud je modrý ale hodně světle,tak to většinou samička bude,ale jestli je tmavší jako u druhého mláďete,tak je to zrádné,může tak zůstat a bude to samice a může také přejít více do fialova což značí samce,osobně bych sledoval celkový projev a vizáž obou mláďat a náznak zrcátek.
Zrkadielka vôbec nie, i samice ich mávajú.Keď je kostrč modrá, modrá zostane. Už u mláďat v búdke je po zasvietení led diódovou baterkou vidieť čo je samec a čo samica.
Hádat se nebudu ,já jen píšu z mé vlastní zkušenosti,kdy jsem kupoval 4 kusy v loni na podzim a chtěl jsem samozřejmě 2 samce a 2 samice. Bral jsem od zkušených chovatelů. Jednu samici mi prodával starší pán který působil velmi zkušeně. Měl v přenosce 2 mladé. Jeden měl fialový kostřec a jeden modrý. Tvrdil mi že ten fialový je samec a ten modrý samice.Vzal jsem tedy tu samici. I s dalšími známými jsme se na samičce shodli a přes zimu pěkně chytil fialovou a je to samec,tak jen že vždy na to také není spolehnutí.