NEOFEMA TYRKYSOVA - prosba o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2012 14:26
abogado

XXX.XXX.37.128

Dobrý deň.
Som síce chovateľom neofem modrohlavých, ale priznám sa že sa nevyznám pri tyrkysákoch. smajlík
Vedeli by ste mi pomôcť, čo je za mutáciu a pohlavie na fotkách?
Jedná sa o jedného vtáka.
Podľa mňa by to mohol byť :
samec - zelený opál červenoprsý
čo si o tom myslíte?
Ďakujem za odpovede.
S pozdravom abogado.

5.10.2012 14:27
abogado

XXX.XXX.37.128

5.10.2012 15:11
atobajus

XXX.XXX.12.162

abogado napsal(a):
Dobrý deň.
Som síce chovateľom neofem modrohlavých, ale priznám sa že sa nevyznám pri tyrkysákoch. smajlík
čo si o tom myslíte?
Ďakujem za odpovede.
S pozdravom abogado.

Ano, je to zelený RDP opalín

5.10.2012 16:00
abogado

XXX.XXX.37.128

ďakujem.
A pohlavie? je to samec alebo samica?

5.10.2012 19:51
peso63

XXX.XXX.178.72

zaleží jestli má na křídlech červenou skvrnu - zrcátko . fotky jsou dost tmavé nejdou rozeznat

6.10.2012 01:11
saroun

XXX.XXX.89.202

abogado napsal(a):
Dobrý deň.
čo si o tom myslíte?
Ďakujem za odpovede.
S pozdravom abogado.

Zdravím, mutace ano, pohlaví je 0,1.

6.10.2012 13:26
abogado

XXX.XXX.36.55

Ďakujem za pomoc.
Mám ešte jednu otázočku.
Podľa čoho alebo ako pri tejto mutácii rozoznám o aké pohlavie sa jedná?

6.10.2012 22:59
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, u opalinů jsou křídelní skvrny tak trochu opačně, mládě s výraznou skvrnou je obvykle samice, mladí samci skvrny obvykle nemají. Jinak ale komplexně u tyrkysových jsou výrazné rozdíly především v modři na hlavě. Je rozdíl v typu, posedu, držení těla. Já se především dívám na výraz, to zanamená, jak se pták dívá. Ale chápu, že je asi problém vysvětlovat, jak se dívat.

9.10.2012 20:14
australské pěnkavy

XXX.XXX.31.5

Přivezl jsem si loni z německa samici co vypadala stejně jako pták na Vaší foto ale zjara se z ní vyklubal samec tak jistotu budete mít až pokud Vám snese vejce posílám foto údajné samice a další foto samce na porovnání zdraví Pavel

10.10.2012 13:44
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, ke mi líto, ale tohoto ptáka by jako samce nebral. Na samce má až příliš netypické zbarvení. Vy jste od něj docílil odchovu?

11.10.2012 15:50
frigo

XXX.XXX.184.39

saroun napsal(a):
Zdravím, ke mi líto, ale tohoto ptáka by jako samce nebral. Na samce má až příliš netypické zbarvení. Vy jste od něj docílil odchovu?

Dobrý den. Nechci se nikoho nějak dotknout, ale nevím co se vám na tom samečkovi nelíbí? Pěkný opalín s červenou skvrnou v křídle, těch se moc nevidí.

11.10.2012 21:01
neofemka

XXX.XXX.34.194

frigo napsal(a):
Dobrý den. Nechci se nikoho nějak dotknout, ale nevím co se vám na tom samečkovi nelíbí? Pěkný opalín s červenou skvrnou v křídle, těch se moc nevidí.

Chtěla jsem napsat to samé...Mám doma skoro stejného samce, jen má o trošku výraznější modrou hlavu. Pravidelně odchovává, letos dvě hnízda po 5 mladých.
Na snímku s jeho odchovem (chovný samec úplně dole na pletivu)

11.10.2012 21:38
neofemka

XXX.XXX.34.194

Tady ještě jedna bližší fotka mého samce.
Ale abych neodbočovala od tématu - myslím si, že mládě zadavatele bude taky sameček, podle postoje a tvaru hlavy, hlava se mu může ještě časem dobarvit...Ale jistá si taky moc nejsu smajlík.

11.10.2012 23:16
saroun

XXX.XXX.89.202

neofemka napsal(a):
Ale abych neodbočovala od tématu - myslím si, že mládě zadavatele bude taky sameček, podle postoje a tvaru hlavy, hlava se mu může ještě časem dobarvit...Ale jistá si taky moc nejsu smajlík.

Zdravím, ale ano, pták na vaší fotce je nepochybně 1,0. Ale to obrovský rozdíl.

12.10.2012 14:58
pipin.1

XXX.XXX.96.37

neofemka napsal(a):

Dobrý den,

samička je v pořádku, ještě jednou děkuji a budu rád , když i nadále budeme udržovat kontakt. Mimochodem moc pěkné chovatelské zařízení :-)
Je příjemné, že jsou mezi námi i chovatelky smajlík
S pozdravem
JM - Brno

12.10.2012 15:22
bp

XXX.XXX.12.17

abogado napsal(a):
ďakujem.
A pohlavie? je to samec alebo samica?

Je to samec

12.10.2012 16:21
australské pěnkavy

XXX.XXX.31.5

Od toho prvního nevím ten je tewď u kamaráda ale od toho druhého ano da sem na něj zlatožlutou opalinu a dvě samičky sem si z odchovů nechal.jsou pěkné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík