Dobrý deň.
Som síce chovateľom neofem modrohlavých, ale priznám sa že sa nevyznám pri tyrkysákoch.
Vedeli by ste mi pomôcť, čo je za mutáciu a pohlavie na fotkách?
Jedná sa o jedného vtáka.
Podľa mňa by to mohol byť :
samec - zelený opál červenoprsý
čo si o tom myslíte?
Ďakujem za odpovede.
S pozdravom abogado.
abogado
napsal(a):
Dobrý deň.
Som síce chovateľom neofem modrohlavých, ale priznám sa že sa nevyznám pri tyrkysákoch.
čo si o tom myslíte?
Ďakujem za odpovede.
S pozdravom abogado.
Ano, je to zelený RDP opalín
abogado
napsal(a):
Dobrý deň.
čo si o tom myslíte?
Ďakujem za odpovede.
S pozdravom abogado.
Zdravím, mutace ano, pohlaví je 0,1.
Zdravím, u opalinů jsou křídelní skvrny tak trochu opačně, mládě s výraznou skvrnou je obvykle samice, mladí samci skvrny obvykle nemají. Jinak ale komplexně u tyrkysových jsou výrazné rozdíly především v modři na hlavě. Je rozdíl v typu, posedu, držení těla. Já se především dívám na výraz, to zanamená, jak se pták dívá. Ale chápu, že je asi problém vysvětlovat, jak se dívat.
Přivezl jsem si loni z německa samici co vypadala stejně jako pták na Vaší foto ale zjara se z ní vyklubal samec tak jistotu budete mít až pokud Vám snese vejce posílám foto údajné samice a další foto samce na porovnání zdraví Pavel
saroun
napsal(a):
Zdravím, ke mi líto, ale tohoto ptáka by jako samce nebral. Na samce má až příliš netypické zbarvení. Vy jste od něj docílil odchovu?
Dobrý den. Nechci se nikoho nějak dotknout, ale nevím co se vám na tom samečkovi nelíbí? Pěkný opalín s červenou skvrnou v křídle, těch se moc nevidí.
frigo
napsal(a):
Dobrý den. Nechci se nikoho nějak dotknout, ale nevím co se vám na tom samečkovi nelíbí? Pěkný opalín s červenou skvrnou v křídle, těch se moc nevidí.
Chtěla jsem napsat to samé...Mám doma skoro stejného samce, jen má o trošku výraznější modrou hlavu. Pravidelně odchovává, letos dvě hnízda po 5 mladých.
Na snímku s jeho odchovem (chovný samec úplně dole na pletivu)
Tady ještě jedna bližší fotka mého samce.
Ale abych neodbočovala od tématu - myslím si, že mládě zadavatele bude taky sameček, podle postoje a tvaru hlavy, hlava se mu může ještě časem dobarvit...Ale jistá si taky moc nejsu .
neofemka
napsal(a):
Ale abych neodbočovala od tématu - myslím si, že mládě zadavatele bude taky sameček, podle postoje a tvaru hlavy, hlava se mu může ještě časem dobarvit...Ale jistá si taky moc nejsu .
Zdravím, ale ano, pták na vaší fotce je nepochybně 1,0. Ale to obrovský rozdíl.
neofemka
napsal(a):
Dobrý den,
samička je v pořádku, ještě jednou děkuji a budu rád , když i nadále budeme udržovat kontakt. Mimochodem moc pěkné chovatelské zařízení
Je příjemné, že jsou mezi námi i chovatelky
S pozdravem
JM - Brno