Tropické druhy ovoce, různá zelenina

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.12.2012 13:25
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Dobrý den,
zajímal by mě názor na podávání tropických druhů ovoce papouškům. Mám na mysli citrusy (hlavně pomeranč, mandarinka), kiwi, ananas, mango, kakikurmu aj. Nikdy mě nad tím nenapadlo přemýšlet a dávala jsme papouškovi to co zrovna bylo doma. Než jsme si však pořídili po smrti minulého papouška nového (pyrura) psala jsme si s několika chovateli a jeden z nich se zmínil, že bych vůbec neměla podávat citrusy. Zajímalo by mě proč, případně jaké další druhy ovoce/zeleniny jsou/nejsou vhodné. Že avokádo je jedovaté vím, ale ty citrusy mě překvapily. Minulý papoušek ovoci moc nedal, ale pyrurka ho miluje a nerada bych, aby přes zimu byla jen na jablkách nebo hruškách. Ty jí dávám jako základ a pak ještě banán, papriku, mrkev, okurku a sem tam právě třeba kakikurmu, která jí taky docela chutná. Víc jsem toho zatím nezkoušela, nabízím vždy podle toho co máme doma pro sebe. Děkuji za odpovědi

14.12.2012 16:28
aymara55

XXX.XXX.70.146

šavlozubka napsal(a):
Dobrý den,
zajímal by mě názor na podávání tropických druhů ovoce papouškům. Mám na mysli citrusy (hlavně pomeranč, mandarinka), kiwi, ananas, mango, kakikurmu aj. Nikdy mě nad tím nenapadlo přemýšlet a dávala jsme papouškovi to co zrovna bylo doma. Než jsme si však pořídili po smrti minulého papouška nového (pyrura) psala jsme si s několika chovateli a jeden z nich se zmínil, že bych vůbec neměla podávat citrusy. Zajímalo by mě proč, případně jaké další druhy ovoce/zeleniny jsou/nejsou vhodné. Že avokádo je jedovaté vím, ale ty citrusy mě překvapily. Minulý papoušek ovoci moc nedal, ale pyrurka ho miluje a nerada bych, aby přes zimu byla jen na jablkách nebo hruškách. Ty jí dávám jako základ a pak ještě banán, papriku, mrkev, okurku a sem tam právě třeba kakikurmu, která jí taky docela chutná. Víc jsem toho zatím nezkoušela, nabízím vždy podle toho co máme doma pro sebe. Děkuji za odpovědi

Dobrý deň.Čo sa týka citrusov, taktiež ich nepodávam, pretože odbúravajú vápnik a ani papúsi ich nechcú ! Podávam jablká, mrazenú jarabinu, hrušky, mango, papriku, paradajky, sem tam uhorky /obsahujú draslík / a doslova čo milujú, tak to sú granátové jablká. Zo zeleniny ešte v zimných mesiacoch podávam červenú repu a príležitostne ľadový šalát.

14.12.2012 19:34
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Děkuji za vysvětlení, jak je to s těmi citrusy. Na nějaké diskuzi jsme totiž zase četla, že někde podává papouškům pravidelně půlku pomeranče a že to milují. A co ten zbytek - kiwi, ananas? Ne že bych ji tím chtěla cpát denně, ale občas kousek, když si dáme my. Jeřabiny a bezinky jsem ještě nezkoušela. Mám je zamražené ještě od minulé zimy a nevím jestli budou ještě dobré, jestli nemám radši počkat až na příští rok smajlík

14.12.2012 21:34
atobajus

XXX.XXX.12.162

Pomeranče a mandarinky dávám asi tak 1x - 2x týdně. Jen se po nich zapráší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík