Vyhřívané hnizdo pro drobotinu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2013 19:31
zahradnik

XXX.XXX.152.16

Máte někdo zkušenosti s vyhřivaním hnízd u drobotiny ?Jak takové hnízdo vyrobit?
Prosím poraďte

22.1.2013 08:36
australské pěnkavy

XXX.XXX.31.3

O těchto hnízdech v chovu čížků ohnivých psal pan Damašek ve Fauně a v Exotě najděte si kontaktsmajlík

25.1.2013 18:50
zahradnik

XXX.XXX.152.16

Jestli máte někdo kontakt nebo nějaký odkaz,tak napište,nevím si rady.

25.1.2013 19:37
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

můžete mi prozradit, kdo vás přivedl na tento nápad pořizovat vyhřívané hnízdo? Myslím, že je to zhovadilost. Pak zase budete hledat radu jak hnízdo ochladit pomocí postřikování, protože vám zasychají mladí ptáci ve vejcích.Copak si neumíte vzít příklad z přírody? Když se ochladí tak si samička dokáže sama vystlat hnízdo, pokud má čím. Dokonce bláboly, že např snovači mají tak tenká hnízda, že v chladných létech jim uhynou mláďata, jsou s odpuštěním nesmysly. Když mají dostatek steliva tak hnízdo zateplí a žádné mládě neuhynulo.smajlík

2.2.2013 19:21
zahradnik

XXX.XXX.152.16

Mám čižky ohnivé s kanárama dohromady,těm stačí 15stupňů,ale čížci při hnízdění hlavně jak přestanou zahřívát mlaďata potřebujou aspoň 20stC a tím vyhřivaným hnízdem by se dalo předejít uhynu mlaďat tak proto prosím někoho kdo má s tímto skušenost ať poradí.

2.2.2013 19:38
peso63

XXX.XXX.178.72

pro čížky oh. když po 7 dnu někdy sleze samice z mladých tak dokonce přes 30 C . . članek pana damaška jsem četl a souhlasím s ním . vyhřívané hnízdo je spíš pro mladé než na vajíčka -reakce na předcházející příspěvek . ja to řešil tak že jsem koupil dig. teploměr sondu jsem zasunul do košíčku pod výpln a přihříval žarovkou a delkou od košíku a byl klid . odchovy byly.

2.2.2013 20:10
zahradnik

XXX.XXX.152.16

Uvažuju že bych koupil el.topny kabel na 24V a ktomu termostat a tím bych hnizdo vyhříval po slezení samičky.Vim že dokud sedí tak je vše bez problému,ale nejhorší období je jak píšete po slezeni z mláďat 7den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík