Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2013 08:18
evc

XXX.XXX.191.176

Pomohl by někdo s určením pohlaví loškých bourků?

11.3.2013 08:18
evc

XXX.XXX.191.176

evc napsal(a):
Pomohl by někdo s určením pohlaví loškých bourků?

2. foto

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2013 20:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vypadaji jako dva samci

11.3.2013 22:10
chov.majster

XXX.XXX.60.237

Po vyletení sú mladý vtáci podobný samici,vyfarbenie je však svetlejšie,na bruchu viac do ružova. Mladé samičky majú jasne zreteľný svetlý pás na spodnej časti krídel. Dospelá samica je od samca matnejšia,ružové lemovanie má užšie. Na čele a nad očami nemá modré sfarbenie. Naspodu krídiel /letiek/ má priečny svetlý pásik.

12.3.2013 11:11
atka

XXX.XXX.98.18

chov.majster napsal(a):
Po vyletení sú mladý vtáci podobný samici,vyfarbenie je však svetlejšie,na bruchu viac do ružova. Mladé samičky majú jasne zreteľný svetlý pás na spodnej časti krídel. Dospelá samica je od samca matnejšia,ružové lemovanie má užšie. Na čele a nad očami nemá modré sfarbenie. Naspodu krídiel /letiek/ má priečny svetlý pásik.

Dobrý den,mám přírodní samici s modrým páskem na čele a bez bílého proužku pod křídly.Dnes je vše tak domíchané různými mutacemi,že pták-ač vypadá přírodní-různě štěpí a poznávací znaky jsou ty tam....smajlík

13.3.2013 17:35
saroun

XXX.XXX.89.202

atka napsal(a):
Dobrý den,mám přírodní samici s modrým páskem na čele a bez bílého proužku pod křídly.Dnes je vše tak domíchané různými mutacemi,že pták-ač vypadá přírodní-různě štěpí a poznávací znaky jsou ty tam....smajlík

Dobrý den, uvádíte velmi zajímavý údaj. Mohla byste zveřejnit fotku zmíněné samice. Ještě doplňjící otázku. Jak máte ověřeno, že se jedná o samici? Snášela? Mělá mláďata? K dotazu zadavatele. Na fotce jsou zcela nepochybně dva samci.

14.3.2013 11:00
psotitko

XXX.XXX.16.18

Dobrý den,

odbočil bych trošku od tématu,ale týká se to taky neofémy bourek, mám 1 samce a 2 samice a těm chybí oběma na voleti a trošku na prsou peří. Je možné, že si to škubli samotné a nebo je to nějaký parazit, je pravda, že jsem je měl chvilku v dost temném místě, světlo tam moc nepronikalo. Ted jsou už venku se záletem. Co to může být? Díky za odpověd

14.3.2013 20:18
atka

XXX.XXX.98.18

saroun napsal(a):
Dobrý den, uvádíte velmi zajímavý údaj. Mohla byste zveřejnit fotku zmíněné samice. Ještě doplňjící otázku. Jak máte ověřeno, že se jedná o samici? Snášela? Mělá mláďata? K dotazu zadavatele. Na fotce jsou zcela nepochybně dva samci.

Dobrý večer,dnes jsem šla samici vyfotit,ale bohužel jí zůstala na čele modrá jen dvě pidipírkasmajlík.Přitom ,když jsem na podzim neofémky zazimovávala,nemohla jsem se dopočítat samců mláďat-až při kontrole kroužků jsem zjistila,že to není mládě samec,ale chovná samice. Tato samice má bílý pruh na spodní straně křídel. Samici,která bílý pruh neměla již nevlastním. Pokud se tento jev zase na podzim objeví-vyfotím. Jinak bych byla velice ráda,pokud byste pane Šaroun prozradil podle čeho poznáváte pohlaví u růžových bourků?
Omlouvám se za nemožnost dodání důkazu mého tvrzení a s chovatelským pozdravem.Dopitová

15.3.2013 15:37
saroun

XXX.XXX.89.202

atka napsal(a):
Dobrý večer,dnes jsem šla samici vyfotit,ale bohužel jí zůstala na čele modrá jen dvě pidipírkasmajlík.Přitom ,když jsem na podzim neofémky zazimovávala,nemohla jsem se dopočítat samců mláďat-až při kontrole kroužků jsem zjistila,že to není mládě samec,ale chovná samice. Tato samice má bílý pruh na spodní straně křídel. Samici,která bílý pruh neměla již nevlastním. Pokud se tento jev zase na podzim objeví-vyfotím. Jinak bych byla velice ráda,pokud byste pane Šaroun prozradil podle čeho poznáváte pohlaví u růžových bourků?
Omlouvám se za nemožnost dodání důkazu mého tvrzení a s chovatelským pozdravem.Dopitová

Dobrý den, škoda, ale předpokládal jsem to. On je přece jen rozdíl mezi modrým čelem samce a náznakem nebo modrým pírkem na čele samice. I když připouštím, že patrně vlivem homonálních změn v organismu, se mohou podobné případy vyskytnout. Zvláště u starších samic. K vašemu dotazu. Já posuzuji pohlaví ptáků především podle výrazu. Samci se dívají trochu jinak než samice. Možná je to tím, že se na ně dívám už dost dlouho. Prostě jim to vidím na očích. Ale to vám asi nepomůže, takže takto: Růžoví samci jsou robustnější, mají intenzivnější růžovou, světlejší líce, samice je mají víc hnědé, mají obvykle náznak nebo i modrou čelenku, sedí na bidle vzpřímeněji, posed užší, mají širší a plochou hlavu, samice mají hlavu kulatější. Doporučuji pozorovat chování, projevy, za čas se vám to bude zdát jednoduché. Přeji hezký den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík