Dobry den,
rad bych touto cestou pozadal o nazor osttani chovatele. Dnes pri krmeni jsem si vsiml, ze se na mne senegalec diva nejak divne. Zkousel jsem obejit volieru, ale vzdy se natocil jednim okem. navic byl podezrele klidny. Jelikoz prave maji mlade, pojal jsem podezreni. Samce jsem odchytil a ejhle, okolo oka zdurela kuze, jakoby natekla. Po detailnejsem prohlednuti je videt stroupek mezi okem a zobakem. Vsiml jsem si ze dalsi poraneni ma na ohbi kridla. Predpokladam ze se chtel podivat do budky na mladata a samice ho vyprovodila.
Ale k problemu. Oko jsem osetril jednou kapkou othalmosenex kvuli zanetu. Nechci ted, mladata jsou ctyri a dva dny, odchytavat samce a plasit samicku tim ze bych bral samce k veterinari. navic je dnes nedele.
Prosim, mrknete na prilozenou fotku a pripadne mi napiste svuj nazor.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Pěkný monokl.
Nebudu tady dělat chytrého jen napíšu co bych udělal já,předpokládám že to tu bude opět velmi velmi negativně okomentováno.
Pokud mu to udělala samice,oddělil bych ho zvlášt.
Dal bych ho zvlášt i tak bude to pro manipulaci s ním mnohem lepší a rovnou ho šoupěte pod lampu část klece mu ale zastiňte.
Nebojte samice většinou vytáhne mladé sama.
Nemáte tam prokousanou díru k sousedům???
Septomex super ale chce to 3 x denně a to po té 1 kapce do obou očí.
No ten moncl vypadá už pomalu i na zánět na ten bych použil opthalmoframykolín tak 4-5 dní a 2x denně tady bacha obsahuje látky které dost zatěžují ledniny takže vyloženě jen velmi velmi lechce potřít po tom monclu a kolem toho strupu ,velmi dobře se kůží vstřebává,dobrý je na to malý štěteček nebo špejle do uší.
Každopádně je vždy lepší udělat něco než nic!!!
Kolikrát stačí velmi málo a ptáka zachráníte.
Tak a ted mě možete ukamenovat
Dobry den,
samce jsem nechal spolu se samici. Uz nevykazuje zadne znamky agrese. Pravidelne jsem mu kapal opthalmoseptonex a oko je mnohem lepsi.
Ptaky mam v dome a 100% se mi tam zadna skodna nedostala. K veterinari jsme nakonec nejeli, zvladneme to vlastnimi silami. Dekuji za reakce.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu