Prosím o radu - mám dvouletý pár korel, korela snesla 5 vajíček a nechce zasednout. Tohle prováděla také loni. Nevím jak jí mám přesvědčit aby zasedla.
Mám je ve volieře společně s andulkami. Před snáškou krmím vaječnou míchanicí a když začne snášet, tak už jen směsí zrnin. Otvor v budce mám 8 cm a budku v25xš25xh15cm. Díky všem za rady
papek

XXX.XXX.51.90
past
napsal(a):
Prosím o radu - mám dvouletý pár korel, korela snesla 5 vajíček a nechce zasednout. Tohle prováděla také loni. Nevím jak jí mám přesvědčit aby zasedla.
Mám je ve volieře společně s andulkami. Před snáškou krmím vaječnou míchanicí a když začne snášet, tak už jen směsí zrnin. Otvor v budce mám 8 cm a budku v25xš25xh15cm. Díky všem za rady
Já bych radil dát ty andulky pryč to nedělá dobrotu.Budou určitě příčinou proč nechce korela sedět.Ta budka se mě zdá málo vysoká, korely jsem choval 15.let budky jsem měl vysoké 35 až 40 cm. korely v nich v pohodě hnízdily.Přeji at se začne dařit.
Dobry den,
mozne priciny:
1) ruseni andulkami
2) neharmonizujici par
3) nevyhovujici budka
4) cokoliv jineho ;)
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
past
napsal(a):
Mě dělají přesně to samé, budku mám 25x25cm a výška 40 cm. Nic je neruší. Loni měly rok, snůška 5 vajec, vůbec nezasedla. Letos mají 2 roky, krmí se, páří se, samice má na temeni mírně obranou hlavu, před 3 týdny 7 vajec a nezasedla ani na jeden den.
past
napsal(a):
Zdravím,
budka je určité malá. Do dáváte na dno budky? Krmíte slunečnicí? Dáváte zelené krmení? Byli všichni ptáci vpuštěni do voliéry současně? Stěhoval jste je ze zimoviště do venkovní voliéry?
Já ke korelám dávám budku pro rosely pestré.