Samec nebo samička papošek senegalský

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2013 11:56
exot271

XXX.XXX.172.238

jaký je váš názor je to dvouletý pták

17.4.2013 18:09
senegaleckarel

XXX.XXX.172.238

podle mne samička, přikladám foto asi samce co myslíte je to samec?

17.4.2013 20:18
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry vecer, priklanim se k nazoru, ze to je samice. Bohuzel fotky zkresluji. Idealni je fotit na slunci bez blesku. A hlavne mit zdroj svetla za zady.
U druheho chovatele bych rovnez rekl samice. Ale tam jsou svetelne podminky jeste horsi .
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

17.4.2013 20:29
exot271

XXX.XXX.172.238

to co jsem vložil asi bude samice už mi to říkal prodejce jak jsme to kupoval asi viděl rozdíli v hnízdě, to druhé se mi zdá samec podle hlavy je docela hranatá

17.4.2013 21:47
smidla

XXX.XXX.139.234

senegaleckarel napsal(a):
nějaké fotky

Dobry vecer,
na vsech fotkach je stejny ptak? Na te prostredni je videt nevybarvena duhovka oka. Ale na tech ostatnich to tak jasne neni.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

17.4.2013 22:02
senegaleckarel

XXX.XXX.172.238

jestli je to dotaz na mne tak ano na všech je to stejný senegalec, stáří 2011, podle mne samec

17.4.2013 23:21
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
dle meho nazoru samicka. Orientuji se podle zbarveni oka. Samicka ho ma barvy citronove, samecek pomerancove. Nikdy to ale neni stoprocentni.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

17.4.2013 23:58
aymy

XXX.XXX.40.53

Zkuste ho nafotit tak, aby byly vidět lépe spodní ocasní krovky (ale na přirozeném osvětlení). Samice má spodní krovky ocasní žlutozelené a samci čistě žluté.

19.4.2013 20:54
exot271

XXX.XXX.129.209

dovezl jsem si k samici ručně dokrmeného samce také 2 letého, ale nevím jestli je mohu vypustit k sobě, zatím jsem dal samce do menší klece a přisunul jsem jí k té kde mám samici ať si zvykají.

19.4.2013 21:52
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, opravdu by to chtělo lepší foto - hlavy,prsního a ocasního klínu... takže jen typ vypadá to na samečka! Zappe

19.4.2013 21:55
exot271

XXX.XXX.129.209

pane zappe odpověď byla na mne nabo na pána co dal druhé fotky

19.4.2013 21:57
z jarda

XXX.XXX.139.178

podle mne samička, přikladám foto asi samce co myslíte je to samec?

Zdravím, no a tady to samé....jen typ je samička! Zappe

20.4.2013 14:03
ponka1

XXX.XXX.88.99

První fotky samec ta na kleci samice přikládám foto dvou samcu zcela odlišné hlavy a barva duhovky smajlíksmajlík

20.4.2013 14:05
ponka1

XXX.XXX.88.99

nějaké fotky

váš je samecsmajlík

20.4.2013 17:21
exot271

XXX.XXX.230.66

v tom Vám neporadím ale asi bych je nejprve nechal na sebe zvyknout

20.4.2013 17:23
exot271

XXX.XXX.230.66

teda nikdo mi neporadí? mám je nechat si na sebe zvyknout?

20.4.2013 18:07
bayka

XXX.XXX.0.70

exot271 napsal(a):

určitě je nechte na sebe zvyknout. Já jsem si tak dovezl samce z odchytu, dal jsem ho k samici a asi 2 hoďky jsem je hlídal a pozoroval. Samec byl v kleci 130 x 90 x 80 cm (d/v/h) se samicí hned jako doma. K samici přilítl a ona odlítla. Nijak to nevypadalo na masakr, ale na druhý den byla samcem zabita. A to bylo peří po celé kleci. smajlíkTo je moje zkučenost.

20.4.2013 18:47
senegalus

XXX.XXX.23.64

exot271 napsal(a):

no,zkusím Vám poradit,já to tak dělám a je to bez problému ! Odchytím z jedné voliérky lichý kus,celou voliérku předělám,tzn.nové větve,jinam bidla,krmení a vodu,popřípadě i budku,a potom oba ptáky tam dám,ale najednou ,prostředí je úplně jiné,oba ptáci jsou úplně v jiném prostředí,žádný nemá svoje teritorium,nemohou se tedy navzájem napadat a jeden druhého vyhazovat ze svého místa,protože každý přibylec je potravní konkurent a proto si hájí své místo,samozřejmě je pozoruji,ale napadat by se měli hned,ale to se mě ještě nestalo,jsou tak dva dny oba bázlivý,nejsou ve svým,jsou v cizím a tak si žádný na druhého nevyskakuje, a postupem si na sebe zvyknou,není to hned,každý spí na jiném bidle,na sblížení--to chce čas,ale důležité je,ze se neporvou a někdy až k smrti,nebo si i těžce ublíží,taková je moje zkušenost ! www.senegalus.cz
ps ...a to jsem do jedné voliérky dával i dva samce,z důvodu nedostatku místa !

20.4.2013 19:23
bayka

XXX.XXX.0.70

senegalus napsal(a):
no,zkusím Vám poradit,já to tak dělám a je to bez problému ! Odchytím z jedné voliérky lichý kus,celou voliérku předělám,tzn.nové větve,jinam bidla,krmení a vodu,popřípadě i budku,a potom oba ptáky tam dám,ale najednou ,prostředí je úplně jiné,oba ptáci jsou úplně v jiném prostředí,žádný nemá svoje teritorium,nemohou se tedy navzájem napadat a jeden druhého vyhazovat ze svého místa,protože každý přibylec je potravní konkurent a proto si hájí své místo,samozřejmě je pozoruji,ale napadat by se měli hned,ale to se mě ještě nestalo,jsou tak dva dny oba bázlivý,nejsou ve svým,jsou v cizím a tak si žádný na druhého nevyskakuje, a postupem si na sebe zvyknou,není to hned,každý spí na jiném bidle,na sblížení--to chce čas,ale důležité je,ze se neporvou a někdy až k smrti,nebo si i těžce ublíží,taková je moje zkušenost ! www.senegalus.cz
ps ...a to jsem do jedné voliérky dával i dva samce,z důvodu nedostatku místa !

Zdravím, tak to ten můj samec je extra zabiják, protože byl dán do klece k samici, která tam byla přez rok a měla svoje teritorium. Bojím se k němu dát další samici a nemám tu povahu, ho prodat, aby se u daslšího chovatele neprojevil stejně. Bayka.

20.4.2013 20:34
senegalus

XXX.XXX.18.128

bayka napsal(a):
Zdravím, tak to ten můj samec je extra zabiják, protože byl dán do klece k samici, která tam byla přez rok a měla svoje teritorium. Bojím se k němu dát další samici a nemám tu povahu, ho prodat, aby se u daslšího chovatele neprojevil stejně. Bayka.

...pane bayka,ale já v mém příspěvku popisoval přesně,jak postupovat,tzn,že buď přestavíte voliérku,nebo je oba dva dáte najednou do jiné,ale jsem překvapen,vaší odpovědí,což jste před tím neuvedl a to,že jste samce přidal k samici,která byla ve své voliérce a tak bych tipoval,že ona by se měla bránit proti vetřelci.ale jak píšete,bylo to naopak,samec, napadl jí a skončilo to tragicky,v tomto případě vám neporadím...tak se vám omlouvám...ale jak to popisuji,tak tímto způsobem sestavuji nepříbuzné pára a ,musím zaťukat,jsem se nesetkal s takovou agresí.mám pouze dotaz,co míníte dělat s tím samcem,???,né,že bych o něj měl zájem,ale co s takovým zabijákem ,,,,přeji hezký den .....smajlík

20.4.2013 21:11
exot271

XXX.XXX.129.209

moje samička ručně dokrmená a sameček také, samička si ho moc přes klec nevšímá, ale sameček se mi zdá že když je u klece tak pořád píská jako by vábil samičku, když ho dám do jiné místnosti je klid jak je u klece tak píská

20.4.2013 22:47
aymy

XXX.XXX.38.134

Už jste je pouštěl mimo klece? Vypusťte nejdříve toho, co je nejistější nebo submisivnější.
Na seznámení je nejlepší co největší prostor a ještě lépe jiná místnost. Navíc můžete využít skvěle toho, že jsou krotcí. Pokud vám oba důvěřují a můžete si je vzít oba na ruce, tak to lze mnohem lépe kontrolovat a v případě agrese hru ukončit. V podstatě na to jdete dobře-nejdříve dvě klece, pak postupně seznamovat v prostoru, pokud bude samice utíkat, tak jí to umožnit a každý den znovu a znovu to zkoušet krůček po krůčku, blíž a blíž -jeden na rameni, druhý na ruce, dávat pamlsky a zvykat je sedět blízko sebe, povídat si snimi a chválit každé zlepšení. Tak jsem to dělala párem krotkých aymar, když se nechtěl seznámit. A to jsou jen aymary, divil byste se jakou mám doma Itálii i s aymarama.

Zabiják by potřeboval větší voliéru- samice neměla kde utéct.

22.4.2013 18:25
bayka

XXX.XXX.0.70

senegalus napsal(a):
...pane bayka,ale já v mém příspěvku popisoval přesně,jak postupovat,tzn,že buď přestavíte voliérku,nebo je oba dva dáte najednou do jiné,ale jsem překvapen,vaší odpovědí,což jste před tím neuvedl a to,že jste samce přidal k samici,která byla ve své voliérce a tak bych tipoval,že ona by se měla bránit proti vetřelci.ale jak píšete,bylo to naopak,samec, napadl jí a skončilo to tragicky,v tomto případě vám neporadím...tak se vám omlouvám...ale jak to popisuji,tak tímto způsobem sestavuji nepříbuzné pára a ,musím zaťukat,jsem se nesetkal s takovou agresí.mám pouze dotaz,co míníte dělat s tím samcem,???,né,že bych o něj měl zájem,ale co s takovým zabijákem ,,,,přeji hezký den .....smajlík

samce tady na fóru klidně nabídnu za symbolickou cenu 1000 kč, s tím, že kupujícímu vysvětlím, co se mi stalo. Snad si nějaký zkušenější chovatel posradí.

22.4.2013 18:25
bayka

XXX.XXX.0.70

sorry, poradí.

24.4.2013 07:22
90kuko

XXX.XXX.32.172

Ja mam taku samicu super zabiak.Dva samce mrtve treti invalid.

24.4.2013 17:03
aymy

XXX.XXX.32.137

Tak to dejte dohromady s panem "bayka", třeba si budou rozumět smajlík

24.4.2013 19:39
smidla

XXX.XXX.199.215

ponka1 napsal(a):
První fotky samec ta na kleci samice přikládám foto dvou samcu zcela odlišné hlavy a barva duhovky smajlíksmajlík

Dobry den,
je nutne rict, ze jeden ze samcu je mlade a proto jeste nema vybarvenou duhovku. Nebo se mylim?
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Přidejte reakci

Přidat smajlík