Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2013 20:50
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

Dobrý den,
přemýšlím o pořízení těchto hrdliček do voliéry s hýly mexickými a křepely kalifornskými, na internetu je ale o tomto druhu hodně málo informací. Zajímá mě výskyt, odolnost proti zimě........Předpokládám že krmení a chování se příliš neliší od hrdliček rodu Streptopelia. V neposlední řadě mě zajímá cena a zdali jsou tu vůbec nějací chovatele tohoto druhu.
Děkuji

13.5.2013 20:42
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

syrmaticus napsal(a):
Dobrý den,
přemýšlím o pořízení těchto hrdliček do voliéry s hýly mexickými a křepely kalifornskými, na internetu je ale o tomto druhu hodně málo informací. Zajímá mě výskyt, odolnost proti zimě........Předpokládám že krmení a chování se příliš neliší od hrdliček rodu Streptopelia. V neposlední řadě mě zajímá cena a zdali jsou tu vůbec nějací chovatele tohoto druhu.
Děkuji

Výskyt J.Amerika u mně v zimě bez problému a cena 400kč kus.

14.5.2013 02:57
zbosace

XXX.XXX.110.207

Zdravím Vás. Ja som dotazoval niekolko chovatelov na cenu a bol som prekvapený. Vaša cena je úplne niekde inde ako mi bolo zdelené. Za Vašu cenu by som si párku opatril. Zatial mám len senegalky a vínovky a samozrejme domáce hrdličky. Kam chodievate na burzy?

14.5.2013 20:34
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

maximus.jan napsal(a):
Výskyt J.Amerika u mně v zimě bez problému a cena 400kč kus.

smajlík to je mi jasný že jižní Amerika, to je ale celý kontinent od Kolumbie až po Patagonii. Ve střední Americe a na Jižní polovině Severní Ameriky by se měla vyskytovat také. Alespoň to udává mapa http://www.discoverlife.org/mp/20q?search=Zenaida+auriculata . Zajímalo by mě jestli je zde původní nebo ne. Jště se zeptám zdali je chována v čr kromě ZOO zahrad hrdlička sokorská. A jiní novosvětští měkkozobí. Děkuji

14.5.2013 20:38
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

syrmaticus napsal(a):
smajlík to je mi jasný že jižní Amerika, to je ale celý kontinent od Kolumbie až po Patagonii. Ve střední Americe a na Jižní polovině Severní Ameriky by se měla vyskytovat také. Alespoň to udává mapa http://www.discoverlife.org/mp/20q?search=Zenaida+auriculata . Zajímalo by mě jestli je zde původní nebo ne. Jště se zeptám zdali je chována v čr kromě ZOO zahrad hrdlička sokorská. A jiní novosvětští měkkozobí. Děkuji

tak h. sokorská se nejspíš mezi chovateli vyskytovat nebude. Je už 40 let v přírodě vyhubená.

14.5.2013 21:34
bouda

XXX.XXX.128.30

Zdravím. Hrdličku černouchou (Zenaida auriculata) chovám, a pravidelně odchovávám, už několit let.
Vůči naší zimě je zcela odolná a žádný vyhřívaný zálet nepotřebuje. Taktéž není agresivní vůči jiným ptákům ani holubům s výjimkou jiných druhů rodu Zenaida. Osobně ji chovám i s ptáky, které uvádíte vy. Krmím klasickými směsmi zrnin pro holuby, klíčenou pšenící a mungem + strouháná a listová zelenina.
Z jiných novosvěstských se toho u nás chová také poměrně dost. Z jiných zenaid například hrdlička bělokřídlá (Z.asiatica), zmíněná h.sokorská (Z.graysoni), dále holubi rodu Geotrygon, např. holub horský (G.montana) a celá řada druhů rodu Columbina - zlatozobý (C.cruziana), malý (C.minuta), vrabčí (C.passerina), skořicový (C.talpacoti), ale i další rody a druhy.
S cenou pán rozhodně nepřestřelil. Osobně je také prodávám za 400-450 Kč.
Bura Adam
PS: Jen tak dál se zoogeograficky členěnými voliérami smajlík

28.5.2013 21:32
opalin

XXX.XXX.232.50

syrmaticus napsal(a):
tak h. sokorská se nejspíš mezi chovateli vyskytovat nebude. Je už 40 let v přírodě vyhubená.

Dovolím si reagovať na váš príspevok. Poznám dvoch chovateľov zo slovenska ktorý chovajú Hrdličky sokorské (Zenaidura graysoni) a viem aj o minuloročných odchovoch smajlík

23.7.2013 01:15
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

budou letos nějaké odchovy Novosvětských hrdliček??

Přidejte reakci

Přidat smajlík