Ako a čím krmiť stehlíky obecné pri odchove mladých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2013 21:39
hucho

XXX.XXX.173.226

poradí mi niekto čo ponuknuť stehlikom pri odchove mladýchsmajlík

29.5.2013 22:49
lupus4

XXX.XXX.252.137

Je potřeba dostatečné množství pampelišek nutné předkládat více ptačince – žabince, různých trav (srha říznačka, ovsík, bojínek, lipnice), kokošku pastuší tobolku, penízek rolní atd. Postupně, jak vše roste a dozrává. Mšice , kukly lučních mravenců, nelétavé octomilky, smýkaný hmyz, i míchanici (vajíčko, mrkev, strouhanka + směs Witte Molen žlutá – vše promíchané a obohacené nigrem). Niger i naklíčený, naklíčenou řepku (později řepku přímo z pole dozrávající), slunečnici, drcenou slunečnici, malé množství máku, drcený semenec, travní semena vymlácená. Stále k dispozici ptačí zob, směs prosa s mohárem, lesknicí. Na zem klasy senegalského prosa.
Není to sranda.
lupus

30.5.2013 14:59
hucho

XXX.XXX.225.150

Ďakujem za pomoc ,už letím na rastliny.Ešte raz dík!

30.5.2013 15:19
lupus4

XXX.XXX.18.230

Já teď stehlíky nemám, ale chovával je můj táta (60 - 80 léta min. století) v zarostlé voliéře asi 5 x 4 x 2 společně s čížky, zvonky, kanáry...Jako banda kluků jsme měli vždy za úkol dotáhnout větvičky či rostliny obsypané mšicemi smajlík chodili smýkat hmyz a ve sklenicích s víčkem s malou dirkou dávali létavé octomilky.(těch flašek co bylo nachystáno...)Ptáci se rychle naučili sedat na víčka a u dírek je odchytávali..Táta obstarával rostliny + mravenčí kukly smajlík

30.5.2013 19:01
peco480

XXX.XXX.199.132

lupus4 napsal(a):
Já teď stehlíky nemám, ale chovával je můj táta (60 - 80 léta min. století) v zarostlé voliéře asi 5 x 4 x 2 společně s čížky, zvonky, kanáry...Jako banda kluků jsme měli vždy za úkol dotáhnout větvičky či rostliny obsypané mšicemi smajlík chodili smýkat hmyz a ve sklenicích s víčkem s malou dirkou dávali létavé octomilky.(těch flašek co bylo nachystáno...)Ptáci se rychle naučili sedat na víčka a u dírek je odchytávali..Táta obstarával rostliny + mravenčí kukly smajlík

tie octomilky to ako ste robyli ?

30.5.2013 20:05
lupus4

XXX.XXX.252.137

divoké létavé - normálně do sklenic na kousky ovoce, po nakladení zavřít punčochou a po vylíhnutí larev krmili cuker. roztokem+šrotem až po zakuklení, pak jsme je dávali již s dírkou do voliéry - zavěsili mezi větve a jak se postupně líhli a vylézali tak si je ptáci chytali smajlík
Těch lahví jsme měli asi 50 a pořád to dokola točili, aby bylo dost.

Jinak dnes bych si koupil násadu nelétavých.Chovají se 2 druhy. Šel bych do toho většího,
Drosophila hydei, ty jsou kol 3mm veliké. Vývoj trvá cca měsíc v teplotách kol 22 -25°C
Jak je chovat je třeba tady
http://www.rainforest.estranky.cz/clanky/chov-octomilek---krmiva.html

násadu seženeš na každé teraburze a dokonce je asi pošlou i poštou

30.5.2013 20:14
hucho

XXX.XXX.225.150

lupus4 napsal(a):

Predložil som im dnes bazu čiernu obsypanú tmavými voškami.Samček ich hneď zobal,samička ich nechcela,no samec ju na hniezde nakrmil.Nasypal som im suchú vaječnú zmes Orlux s hmyzom,samčekovi chutila aj s šalátom.

30.5.2013 20:28
lupus4

XXX.XXX.252.137

salát - pokud nemáš z vlastní zahrady bych nedával, je plnej dusičnanů
teď odkvétají pampelišky - tak ty zavřené květy plné semen v různém stádiu mléčné zralosti
-to milujou smajlík

30.5.2013 20:40
hucho

XXX.XXX.225.150

šalát mám zo svojho skleníka,iba pre vtákov,dávam im aj pupavu a z bieleho paperia vystlali aj vnútro hniezda.

30.5.2013 21:20
lupus4

XXX.XXX.252.137

tak držím palce ať to dopadne a dejte vědět smajlík

30.5.2013 21:32
peco480

XXX.XXX.199.132

lupus4 napsal(a):
tak držím palce ať to dopadne a dejte vědět smajlík

a chovaly ste aj hylov

30.5.2013 22:07
lupus4

XXX.XXX.252.137

peco480 napsal(a):
a chovaly ste aj hylov

Občas sólo samce, co se chytil v zimě na krmítku, ale na jaře jsme je pouštěli...
Odchovali jsme jen párkrát stehlíky, čížky, ale stovky zvonků a vše bylo až na pár kousků zase puštěno. Zvonci byli úplně "tupí" chytli se třeba každý den (kroužkovali jsme otevřenými ornitolog. kroužky..smajlík)Jako kluk jsem chodíval na kroužkování s p. Sísem, tenkrát probíhalo kroužkováni pod záštitou Národního muzea (jestli se nepletu).
Nikdy nezapomenu, když mě dával p. S.jako cca 10 - 12 letýmu klukovi pouštět nakroužkovaného ledňáčka, bo mlynaříka, bo králíčka
autor fota Luboš Mráz

Přidejte reakci

Přidat smajlík