Korely a andulky v jedné voliéře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2013 09:34
alvys

XXX.XXX.202.106

Dobrý den, prosím o radu. Mám voliéru 3 x 1,2 x 2 m (dxšxv). Je možno v dané voliéře chovat společně 3 páry andulek a dva páry korel? Je možno takto společně korely dohromady v takové voliéře? Nebo bude lepší voliéru přepažit a nechat dvě 1,5 metru dlouhé a tam mít v každé dva páry andulek a jeden pár korel - nebude zase prostor malý, aby se mohly proletět, nepřekážet si, neotravovat vzájemně apod.? Díky moc.

2.9.2013 12:01
ščugla

XXX.XXX.149.105

alvys napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Mám voliéru 3 x 1,2 x 2 m (dxšxv). Je možno v dané voliéře chovat společně 3 páry andulek a dva páry korel? Je možno takto společně korely dohromady v takové voliéře? Nebo bude lepší voliéru přepažit a nechat dvě 1,5 metru dlouhé a tam mít v každé dva páry andulek a jeden pár korel - nebude zase prostor malý, aby se mohly proletět, nepřekážet si, neotravovat vzájemně apod.? Díky moc.

Dobrý den, tak s andulkama je to v pohodě, ale korely bych dal určitě jen po jednom páru. Každopádně ne do prostoru 1,5x1,2x2, to je málo. Myslete i na ten případný odchov. Můj názor je, že bych voliéru nechal tak jak je, ale jeden pár korel pryč!! Vkládám foto mých odchovů. Ta slečna ale můj odchov není je to přítelkyně.smajlík

2.9.2013 12:41
alvys

XXX.XXX.202.106

pěkné všechny tři smajlík Bílou korelu, tu scháním, chtěl bych udělat chovný pár, bílé se mi líbí. Takže ve třímetrové voliéře bez problémů pár korel a tři páry andulek?

3.9.2013 08:42
ščugla

XXX.XXX.149.105

alvys napsal(a):
pěkné všechny tři smajlík Bílou korelu, tu scháním, chtěl bych udělat chovný pár, bílé se mi líbí. Takže ve třímetrové voliéře bez problémů pár korel a tři páry andulek?

Přesně jak jsem napsal jeden pár korel a tři páry andulek. Ty korely ve složení dvou párů je hloupost, protože samci v době hnízdění umí být pěkně agresivní. Což znamená, že ten dominantnější samec toho druhého nahání po voliéře. Dá mu pokoj až zahnízdí, ale to taky není žádná výhra. Druhý pár je ve stresu a stejně z něj nic není. Většinou, pokud zahnízdí, má čistou snůšku. Někdy méně znamená více.smajlík

3.9.2013 09:22
ščugla

XXX.XXX.149.105

ještě jsem zapomněl dodat, že odchovávám albino samice s červeným okem a momentálně mi hnízdí pár, který by mohl mít v hnízdě i albino samce. Všechny albina co jsem letos měl jsou již prodaná, tak uvidíme co ještě bude mít poslední pár, ale nic neslibuju. Kdyžtak Vám sem napíšu, kdyby něco bylo k prodeji.smajlík

4.9.2013 15:55
ivanko

XXX.XXX.32.20

Zdravím všechny. Osobně chovám ve voliéře podobných rozměrů 3páry andulek a 3páry korel. Dva páry korel jsou ovšem příbuzné - samci jsou otec a syn. Tam problém není, ale třetí samec je pod atakem. Sice žádné zranění a podobně,ale opravdu jak již někdo napsal, tento pár letošní snůšky všechny čisté. Přitom loni když byl zvlášť jen s andulama měl 2x6mladých. Ale totéž mi platí u andul. Prostě 2páry 2xročně 5mladých andulky i korely a třetí pár buď jedno mladé nebo žádné. Až nyní když 2 páry korel vyvedli a už nezasedli (naštěstí) tak jsem se dočkal i u třetího 3vajec a 3mladých. Takže na příští rok jde jeden pár korel a jeden pár andulek pěkně na samotku. Ale pokud chcete mít jen plnou pěkně barevnou voliéru a nečekáte žádné velké odchovy je potřeba samce sledovat a nemusí být problém při vzájemném soužití. Hlavně budky korelám daleko od sebe. Nejlépe na protilehlé stěny,aby si mohli v klidu hájit své teritórium. Chovu zdar. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík