Mladá andulka – problém

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2013 11:05
krivos22

XXX.XXX.42.252

Dobry den prave mi vyletaji andulky z hnizda první co se vylihla největší v růstu zaostala kridla ji zustala mala a prijde mi ze se sal nevyviji mam tušení ze dostava malo krmení kdyz ji zacnu podavat smes dokrmovaci aby se spravila ostatní mlade ju trochu otrhali ..

15.9.2013 11:22
lupus4

XXX.XXX.252.137

dejte fotku, dle popisu to vypadá na skokana smajlík

15.9.2013 15:44
krivos22

XXX.XXX.41.136

Modrá jen upozornuju ze je nejstarší ...

15.9.2013 15:48
krivos22

XXX.XXX.41.136

Foto 2 - Modrá byla operena ale asi ju oskubali sourozenci ...

15.9.2013 16:14
krivos22

XXX.XXX.41.136

Ode dneška ji davam nutribird když mu to trochu vnutim tak si da ale z velkým donucenim ..

15.9.2013 20:10
vabl

XXX.XXX.212.25

lupus4 to vystihnul, ukázkový "skokan", doporučuji utratit

15.9.2013 21:50
krivos22

XXX.XXX.41.136

Co je na skokanovi špatný ho

16.9.2013 12:10
našinec

XXX.XXX.159.14

krivos22 napsal(a):

Dobrý den,Vám se líbí,když andulka nelítá a zamoří v okolí kam příjdete veškerý chov ptáků?

16.9.2013 12:31
krivos22

XXX.XXX.41.136

Skokan me byl označen jako dříve vyskocene mlade z budky , a dokud ji neotrhali tak byla celkem oka ..

16.9.2013 13:13
lupus4

XXX.XXX.252.137

krivos22 napsal(a):

základní NEznalosti některých "takychovatelů" mě nepřestávají překvapovat smajlík
je to BFD - polyomavirová infekce viz
http://fvl.vfu.cz/export/aviarni-medicina-ZS-2007/Infekce_v_chovech_exotickych_ptaku-I.pdf

16.9.2013 14:11
krivos22

XXX.XXX.41.136

I když ji vyrůstají nova peří ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2013 14:27

Tohle není andulka oškubaná od ostatních, měla by oškubanou hlavu a záda, ale ne letky. Je to bohužel nemocná andulka.

16.9.2013 14:42
casjana23

XXX.XXX.88.2

krivos22 napsal(a):
I když ji vyrůstají nova peří ?

Dobrý den. Bohužel toto mládě nese jasné znaky skokana (BFD ). Nositeli tohoto viru jsou rodiče a bohužel i sourozenci. Pokud chováte více páru tak pravděpodobně i oni i jiné druhy. Doporučil bych vyšetření na vet. Pokud mladé prodáte tak to budete šířit dále mezi chovatele a to snad nechcete. Chovu zdar. Petr Čas23

16.9.2013 15:07
krivos22

XXX.XXX.41.136

To znamena ze všechny pary anduli jsou nakazeny ? Nebo jen jejich rodiče , tenhle par je v samostatne voliere

16.9.2013 15:12
krivos22

XXX.XXX.41.136

Jen mi to neni moc jasný večer byl křik z budky a rano byla takhle otrhana... co dělat z takovim parem

16.9.2013 15:40
krivos22

XXX.XXX.41.136

Vezmu ten par na veterinu a uvidime .

16.9.2013 15:45
krivos22

XXX.XXX.41.136

Vezmu ten par na veterinu a uvidime .

16.9.2013 19:14
bloodandruth

XXX.XXX.216.104

Ano.. všechny ptáky s takovímto podezdřením.. sourozence a rodiče.. pokud jsou sami ve volieře tak sna dto bude všechno.. vemte na veterinu. Tam vám řeknou.

16.9.2013 20:06
krivos22

XXX.XXX.41.136

Hlavně si myslím ze někteří chovatele na to nedbaji a posilaji takove ptaky dal do chovu .. nebo jejich roznasece , tohle se projevuje pouze u mladých kusu kdyz je par nakaženy ?

17.9.2013 09:01
casjana23

XXX.XXX.88.2

Dobrý den. Bohužel to na starších kusech nepoznáte a dokonce od takového páru se nemusí skokan objevit ani v každém odchovu. Z pravidla se nemocná mládˇata objevují až ve druhých hnízdech někdy až třetích a více. Co se týká této nemoci tak je na diskuzi spousta témat s touto problematikou. Z vašich příspěvku vyplivá že mládě bylo večer v pořádku, jste si tím jistý že nemělo žádný problém?smajlík

17.9.2013 11:55
martihan

XXX.XXX.255.162

Dobrý den,
ráda bych vás jako zkušené chovatele, kteří už odchovali spoustu mladých andulek požádala o radu nebo spíš informaci. Pořídila jsem si mladou andulku ze zverimexu (měla jsem zamluvenu u chovatele, ale on mi ji prodal, což mě naštvalo). Vybrala jsem toho nejmladšího, co tam měli - předem jsem měla všechny znaky mladých důkladně nastudovány.
A musím říct že je naprosto úžasný - ničeho se nebojí, okamžitě žral a pil, hned první den šel ochotně na prst - mírná pomoc zatlačením na bříško, už druhý den lítal po pokoji, odchyt bez problémů ze sedu na něčem na prst atd. Dnes ho mám 5. den a když dám ruku do klece, tak mi na ni doslova skočí (jedno jestli na dlaň nebo na hřbet), spí mi v dlani a dožaduje se drbání, zrovna teď mi spí v županu na hrudi když tohle píšu. Jsem prostě nadšená.
Jen by mě tedy zajímalo, jak je starý - tady bych potřebovala vaši radu. Popíšu zobák - podle toho byste to mohli poznat. má černou špičku a skoro až do půlky zobáku mu ta černá ještě sahá (už nesouvisle).
Mohli byste mi prosím poradit? Určitě se budu chtít chovu andulek věnovat - domácí voliéra a tak bych chtěla vědět stáří tohohle, který šel tak dobře ochočit. Prosííííím o stáří!!!
A jestli můžu i druhý dotaz - Je to samec, kouřově zelený, tmavě modrá ocasní pera, žlutá hlava (tedy minimálně líce - barva hlavy není přes černé vlnkování, které sahá až k nosu ještě moc poznat). Prosila bych o doporučení barvy samice, aby byla mláďátka nějak zajímavě barevná?

Moc děkuji,
Hanka

17.9.2013 12:13
casjana23

XXX.XXX.88.2

Dobrý den. Stáří bych typoval méně než 2měs. Samičku si vyberte která se libý Vám,poněvadž neznáte rodiče samečka tak nikdo neví na co vše štěpí a co bude po něm v budce. Na odchov má spoustu času doporučuje se 12 měs. a více, věřte že se to vyplatí dodržet. Musíte počítat s tím že se jeho přítulnost v páru změní. Jinak blahopřeji k takovému mazlíku. Chovu zdar Petr Čas23smajlík smajlíksmajlík

17.9.2013 12:24
martihan

XXX.XXX.255.162

Dobrý den,
moc děkuji za odpověď. Je mi jasné, že už to nebude takový mazlík jako teď - jen bych chtěla u obou vybudovat a udržet ochočenost, aby se mohli proletět. Uznávám andulky jako zvířata, ne jako mazlíčky, i když je to občas příjemné. Určitě s rozmnožováním rok počkám, jen jsem chtěla pořídit samičku už teď, abych ji stihla taky ochočit - odděleně od současného a pak je dát dohromady, aby spolu vyrostli bez budky, ale zvykli si na sebe jako pár. Budku bych dala až p roce smajlík.
Každopádně moc děkuji, vím, že bez znalostí rodičů je to problém předvídat. Uvažovala jsem o modré, žlutohlavé, světlekřídlé - tam by asi byla naděje na duhové mladé??? - čistě teoreticky. Nebo o bílé samičce s černýma očima - tak ale vůbec netuším, kam by to mohlo vést smajlík

Hanka

17.9.2013 12:40
krivos22

XXX.XXX.37.139

Ano sem si jist ze nemala do te doby zadny problem kontroluju hnízda kazdy den , rostla hezky operovala a najednou hned ráno po tom co v noci rvali v budce tak se ji vytahl tahle oskubanou... peri ji roste nove a zase Hezký. ..

17.9.2013 13:49
casjana23

XXX.XXX.88.2

Pokud opravdu den před bylo naprosto v pořádku nemusí se jednat o žádnou nemoc. Můžete mne odpovědět na pár dotazu. 1, jak jsou staří rodiče 2, kolikátý to je jejich odchov 3, zařazoval jste nějaké nové ptáky do voliér. 4 u ostatních chovanců nejsou žádné problémy ( úhyny mladých po 5 dnu bez zjevných příčin atd.) 5,nesnaží se rodiče znovu nasedat. Děkuji Petr Čas23smajlík

17.9.2013 18:32
krivos22

XXX.XXX.152.17

Rodiče jsou rok 2012 k rodičům ani knam domu nebyli zarazeny zadne nove pary do chovu zarazeny, rodiče letos hnizdily po druhe a zasedat se zase snazi .. kazde předchozí hnizdo bylo dobre a kokikrat meli i tri odhovy v sezone a ani jedno mlade se tahle neprojevilo . Zadny uhyn u sourozencu nebyli. ..sourozenci jsou zdraví cili a tomuhle prckovi vse dorůstá zatim jak ma... dokonce i uleti krátkou vzdálenost. .

17.9.2013 20:30
casjana23

XXX.XXX.88.2

Je tedy dosti pravděpodobné že ho opravdu orvali rodiče aby už opustilo budku. Nehte ho obrůst jeho i sourozence s rodiči bych separoval od zbytku chovu. Pokud chcete mít jistotu tak nechte mládě testovat na BFD a PBFD. Něco to sice stojí ale máte jistotu. Rozhodně je prosím neprodávejte pokud si nebudete 100% jistý že jsou zdraví. Spousta chovatelů pokud se s něčím podobným setká to narve i s rodiči do výkupu a dál to neřeší což je největší živná půda pro tento virus.Chovu zdar Petr Čas23smajlík

18.9.2013 13:25
krivos22

XXX.XXX.33.26

Jelikož sme dnes byli na testech , a nic se nenaslo bylo my to zduvodneno tak ze andulku otrhali ostatní ptaci (bud rodiče nebo sourozenci ) . A ze ptak byl ostatnima utlacovan a nedostavalo se mu tolik krmení. .. jinak to stoji tolik penez ze se nedivim ze to chovatele dělají tak jak to delaji a rozšiřují . U anduly se chovatelům vyplatí koupit novi par nez toto delat . Chovu zdar

18.9.2013 15:22
lupus4

XXX.XXX.252.137

Tak to je dobře, boj s BFD není nic jednoduchého,můžete sem naskenovat výsledek vyšetření ?

18.9.2013 15:28
casjana23

XXX.XXX.88.2

Dobrý den, vím že to není nejlevnější. Ale máte 100%jistotu že jsou zdraví a nezamoříte si celí chov.Kéž by všichni byli tak zodpovědní. Děkuji za všechny zodpovědné chovatele smajlík . Ona i ta jistota má svou cenu ,než dumat jestli jsou zdraví a v nejistotě očekávat co bude dál. Chovu zdar Petr Čas23smajlíksmajlíksmajlík

18.9.2013 16:02
krivos22

XXX.XXX.44.213

Ošetření naskenovat bohužel nemůžu neumím ani nemam tiskarnu. Ale kdyz se dostanu k nekomu kdo ma v mob . Fotak tak kdyz si si na to vzpomenu rad to sem přidám .

18.9.2013 16:33
lavacca

XXX.XXX.1.3

martihan napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych vás jako zkušené chovatele, kteří už odchovali spoustu mladých andulek požádala o radu nebo spíš informaci. Pořídila jsem si mladou andulku ze zverimexu (měla jsem zamluvenu u chovatele, ale on mi ji prodal, což mě naštvalo). Vybrala jsem toho nejmladšího, co tam měli - předem jsem měla všechny znaky mladých důkladně nastudovány.
A musím říct že je naprosto úžasný - ničeho se nebojí, okamžitě žral a pil, hned první den šel ochotně na prst - mírná pomoc zatlačením na bříško, už druhý den lítal po pokoji, odchyt bez problémů ze sedu na něčem na prst atd. Dnes ho mám 5. den a když dám ruku do klece, tak mi na ni doslova skočí (jedno jestli na dlaň nebo na hřbet), spí mi v dlani a dožaduje se drbání, zrovna teď mi spí v županu na hrudi když tohle píšu. Jsem prostě nadšená.
Jen by mě tedy zajímalo, jak je starý - tady bych potřebovala vaši radu. Popíšu zobák - podle toho byste to mohli poznat. má černou špičku a skoro až do půlky zobáku mu ta černá ještě sahá (už nesouvisle).
Mohli byste mi prosím poradit? Určitě se budu chtít chovu andulek věnovat - domácí voliéra a tak bych chtěla vědět stáří tohohle, který šel tak dobře ochočit. Prosííííím o stáří!!!
A jestli můžu i druhý dotaz - Je to samec, kouřově zelený, tmavě modrá ocasní pera, žlutá hlava (tedy minimálně líce - barva hlavy není přes černé vlnkování, které sahá až k nosu ještě moc poznat). Prosila bych o doporučení barvy samice, aby byla mláďátka nějak zajímavě barevná?

Moc děkuji,
Hanka

Věk je 6-7 týdnů - záleží na tom, kolik mláďat bylo v hnízdě. Čím víc mláďat, tím déle to trvá než mláďata začnou z budky vylétat. Mládě s půlkou černého zobáčku je těsně po vylétnutí. Já osobně je dávám až týden po vylétnutí - i na ochočení. Rodiče mládě ještě pár dní po vylétnutí dokrmují a než se chytne samo 100% krmení, tak je ten týden navíc akorát.

Takto mladé mládě jako máte Vy bych si osobně vzít bála - právě pro možné problémy s krmením, kdy to prcek ještě nemusí 100% umět a taky může uhynout, protože do toho mu člověk udělá ještě stres ze změny prostředí a na to mladý organismus nemusí být připravený.

Jinak jak již někdo psal - samici můžete vybírat dle svého vkusu - tím, že nevíte rodiče samečka a nemáte tak šanci zjistit před odchovem na co je štěpitelný, apod. je hledání určité barvy docela zbytečné.

Také se připravte na to, že jakmile budete mít andulky 2, už s Vámi bude sameček komunikovat minimálně. Někteří začnou i štípat, apod. a nechtějí se nechat vyndat z klece od samičky. U samičky moc ochočování nedoporučuji - dost jich pak štípe, když kontrolujete budky.

18.9.2013 19:03
martihan

XXX.XXX.207.33

Dobrý den, moc děkuji za reakci a ospověď. No, upřímně řečeno, já se v tom zverimexu snažila podle základních znaků mláďat vybrat toho nejmladšího. Víte jak to je, tam nikdy nevíte, jak jsou staré, pokud už nemají ozobí zbarvené jako dospělí. Na to, aby zobal už tam jsem koukala - naštěstí jsem tam přišla před zavíračkou, v době krmení smajlík.
Vím, že to celé je spíš štěstí - i to, že už žere - jak jsem psala, hned jak přišel do klece, tak se na to vrhnul i to, že z té změny neměl žádný šok a skvěle se aklimatizoval. S tou samičkou asi ještě chvíli počkám. Jen jsem chtěla ji mít od mláďěte a zároveň, aby byli cca stejně staří, až po roce budu chtít zkusit hnízdění smajlík.
A kdyby byla samička ručně dokrmovaná? Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli tyhle v pozdějším věku taky štípou? Ikdyž, teď jsem psala jedné chovatelce, co nabízí ručně dokrmované mladé, aby mi poslala fotky samiček a ona mi odepsala, že pohlaví jde poznat až po půl roce. Tak nevím, ale ve všech diskuzích a na netu se píše, že to poznat jde podle bílého zbarvení okolo nozder - až na určité vyjímky u zvláštních mutací smajlíksmajlík

18.9.2013 19:00

krivos22 napsal(a):
Jelikož sme dnes byli na testech , a nic se nenaslo bylo my to zduvodneno tak ze andulku otrhali ostatní ptaci (bud rodiče nebo sourozenci ) . A ze ptak byl ostatnima utlacovan a nedostavalo se mu tolik krmení. .. jinak to stoji tolik penez ze se nedivim ze to chovatele dělají tak jak to delaji a rozšiřují . U anduly se chovatelům vyplatí koupit novi par nez toto delat . Chovu zdar

to je rychlost, kde jste nechal dělat testy? Já na ně vždycky čekám alespoň 3 dny a Vám řekli výsledek hned na počkání? Napište prosím, kde jste je nechal dělat, určitě to bude zajímat více chovatelů, nejen mě. Díky.

18.9.2013 20:19
lavacca

XXX.XXX.1.3

martihan napsal(a):
Dobrý den, moc děkuji za reakci a ospověď. No, upřímně řečeno, já se v tom zverimexu snažila podle základních znaků mláďat vybrat toho nejmladšího. Víte jak to je, tam nikdy nevíte, jak jsou staré, pokud už nemají ozobí zbarvené jako dospělí. Na to, aby zobal už tam jsem koukala - naštěstí jsem tam přišla před zavíračkou, v době krmení smajlík.
Vím, že to celé je spíš štěstí - i to, že už žere - jak jsem psala, hned jak přišel do klece, tak se na to vrhnul i to, že z té změny neměl žádný šok a skvěle se aklimatizoval. S tou samičkou asi ještě chvíli počkám. Jen jsem chtěla ji mít od mláďěte a zároveň, aby byli cca stejně staří, až po roce budu chtít zkusit hnízdění smajlík.
A kdyby byla samička ručně dokrmovaná? Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli tyhle v pozdějším věku taky štípou? Ikdyž, teď jsem psala jedné chovatelce, co nabízí ručně dokrmované mladé, aby mi poslala fotky samiček a ona mi odepsala, že pohlaví jde poznat až po půl roce. Tak nevím, ale ve všech diskuzích a na netu se píše, že to poznat jde podle bílého zbarvení okolo nozder - až na určité vyjímky u zvláštních mutací smajlíksmajlík

U ručně dokrmené je to ještě horší. smajlík Štípou velmi často už "jen" ochočované na ruku po vylétnutí.

Že se to pozná až v půl roce je blbost (a svědčí to o začátečnictví paní "chovatelky"). Pohlaví se dá u klasických barev poznat už kolem toho 6.-8.týdne (někdo to pozná už v budce, je fakt, že já u posledního hnízda jsem to taky viděla už u cca 5 týdenních). 100% je to ve věku 11-12 týdnů. U albin a lutin je to složitější pokud vím.

18.9.2013 21:10
eli22

XXX.XXX.251.134

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je rychlost, kde jste nechal dělat testy? Já na ně vždycky čekám alespoň 3 dny a Vám řekli výsledek hned na počkání? Napište prosím, kde jste je nechal dělat, určitě to bude zajímat více chovatelů, nejen mě. Díky.

Tak to by mě taky zajímalo. Mně to trvá někdy i déle než 3 dny. Za tak krátkou dobu - tomu nevěřím!!!!

18.9.2013 21:17
martihan

XXX.XXX.207.33

Já si to myslela. Sice jsem v chovu andulek začátečník, ale než se do něčeho pustím, tak si o tom nastuduji maximum. Takže jsem se samozřejmě zcela jednoduše o určování pohlaví i u mláďat dočetla na internetu.
Proto jsem si taky od ní mládě neobjednala. Podle mně když nezná základní věci, tak se nemůže považovat za chovatelku....bez urážky. Takže děkuji za potvrzení, že jsem se nemýlila.smajlík
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli bych ve voliéře 150x80x50cm (150 je výška) mohla chovat 2 páry nebo případně kolik. Na odstavené mladé mám ještě jednu menší voliéru. Na internetu se informace různí. Teď mám toho jednoho v kleci 64 (výška)x54x40cm.
Děkuji za trpělivost se začínajícím chovatelem - ale když nevím, tak se raději zeptám, než něco udělat špatněsmajlík

18.9.2013 21:37
eli22

XXX.XXX.251.134

martihan napsal(a):
Já si to myslela. Sice jsem v chovu andulek začátečník, ale než se do něčeho pustím, tak si o tom nastuduji maximum. Takže jsem se samozřejmě zcela jednoduše o určování pohlaví i u mláďat dočetla na internetu.
Proto jsem si taky od ní mládě neobjednala. Podle mně když nezná základní věci, tak se nemůže považovat za chovatelku....bez urážky. Takže děkuji za potvrzení, že jsem se nemýlila.smajlík
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli bych ve voliéře 150x80x50cm (150 je výška) mohla chovat 2 páry nebo případně kolik. Na odstavené mladé mám ještě jednu menší voliéru. Na internetu se informace různí. Teď mám toho jednoho v kleci 64 (výška)x54x40cm.
Děkuji za trpělivost se začínajícím chovatelem - ale když nevím, tak se raději zeptám, než něco udělat špatněsmajlík

Dva páry nedoporučuji, jeden nebo tři.

18.9.2013 22:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

martihan napsal(a):

Já osobně bych tam nechala jen 1 pár. Představte si, že jsou schopni vyvést i 6-8 mláďat na 1 snůšku + v té době váletu mladých většinou začne samička sedět znovu. A než všechna mláďata udáte, tak tam máte docela plno.

Souhlasím s tím, že buď 1 pár či 3 (když jsou 2, tak se většinou samice spolu perou, apod. a ze snůšek není nic, protože si to navzájem zničí), ale na 3 páry to máte moc malé.

18.9.2013 22:34
eli22

XXX.XXX.251.134

lavacca napsal(a):
Já osobně bych tam nechala jen 1 pár. Představte si, že jsou schopni vyvést i 6-8 mláďat na 1 snůšku + v té době váletu mladých většinou začne samička sedět znovu. A než všechna mláďata udáte, tak tam máte docela plno.

Souhlasím s tím, že buď 1 pár či 3 (když jsou 2, tak se většinou samice spolu perou, apod. a ze snůšek není nic, protože si to navzájem zničí), ale na 3 páry to máte moc malé.

To je pravda, pokud berem v úvahu odchovy, tak je to na tři páry malé.

18.9.2013 23:10
martihan

XXX.XXX.207.33

Moc děkuji všem za rady - dám si poradit a půjdu jen do 1 páru. Později plánuju udělat z nepoužitého kotce venkovní voliéru, tak pak kdyžtak přikoupím. Ještě jeden dotaz, na který jsem nenašla odpověď. Teoreticky, budu mít třeba 3 páry (postupem času) a budou v jedné voliéře. Dejme tomu, že mi zbydou i nějaké jejich mladé. Když dám budky, budou se asi množit navzájem? Myslím tím, jestli se může stát, že by se dal dohromady třeba syn s matkou? Nebo to nehrozí? Jak tomu zabránit? Držet mladé odděleně až dokud nemají první snůšku s "cizí" samicí? Od té doby už by se s jinýma asi pářit nechtěli, že? To mi nejde do hlavy když vidím, jak má někdo hodně andulek ve voliéře dohromady - jak tohle příbuzenské páření ohlídat?

19.9.2013 13:42
lupus4

XXX.XXX.252.137

martihan napsal(a):
Moc děkuji všem za rady - dám si poradit a půjdu jen do 1 páru. Později plánuju udělat z nepoužitého kotce venkovní voliéru, tak pak kdyžtak přikoupím. Ještě jeden dotaz, na který jsem nenašla odpověď. Teoreticky, budu mít třeba 3 páry (postupem času) a budou v jedné voliéře. Dejme tomu, že mi zbydou i nějaké jejich mladé. Když dám budky, budou se asi množit navzájem? Myslím tím, jestli se může stát, že by se dal dohromady třeba syn s matkou? Nebo to nehrozí? Jak tomu zabránit? Držet mladé odděleně až dokud nemají první snůšku s "cizí" samicí? Od té doby už by se s jinýma asi pářit nechtěli, že? To mi nejde do hlavy když vidím, jak má někdo hodně andulek ve voliéře dohromady - jak tohle příbuzenské páření ohlídat?

pro martihan
Dobrý den, do uvedeného "paneláku" určitě jen 1 pár. Do budoucna si udělejte voliéru na délku, ne na "výšku". Ptáci potřebují létat, ne stoupat jako "helikoptéra" smajlík.
Zabránění množení příbuzných docílíte jen oddělením mladých a jejich držením ve voliéře BEZ budek. Ideál by byl mít voliérku pro 1,0 a 0,1 zvlášť.
Já třeba kroužkuji mladé už roky vždy určitou barvou pro každý pár, takže ihned vidím, které je od jakého páru. Jistá minimální evidence chovu je jen výhodou.
Nechávám hnízdit jen max. 2x ročně, bohatě stačí 1x. Andul je tolik, že "umístit" je do dobrých rukou se mi podaří tak cca 30 ks ročně. Do výkupu nedávám.

Pro krivosse: rychlost výsledků testů ze dne na den se mě taky moc nezdá, proto jsem je chtěl vidět smajlík

19.9.2013 15:45
martihan

XXX.XXX.255.162

Dobrý den,
děkuji smajlík. Vím, že to je trošku "panelák". Uvažovala jsem, že bych tu voliéru položila, ale tak zase zabere dost místa - nějak to ale vymyslím, aby se měly fajn smajlík.

Jinak s tou rychlostí testů souhlasím, je to podezřelé - i u všech ostatních zvířat trvají testy alespoň ony 3 dny - vždyť je nikdy veterinář nedělá sám - to se musí odeslat do laboratoře!

Hezký den všem!

19.9.2013 16:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

martihan napsal(a):

Pokud nedojde k úhynu jednoho z rodičů, tak se Vám nestane, že by se pářil otec x dcera či matka x syn. To si v 99% případech ohlídá sám rodič či druhý rodič. :) Mám tu např. pár od kterého mám samičku a k ní mám více nepříbuzných párů (nechávám ji vybrat) a jak byla větší, otec ji od sebe vysloveně začal odhánět (v době, kdy už byla pohlavně vyspělá a "dělala na něj očka"). Teď už je spárovaná s nepříbuzným samcem, zahnízdila v budce vedle rodičů a vše v pohodě.

Jinak jsem si letos vzhledem k rozšíření hejníčka pořídila označovací kroužky a budu mláďata označovat ještě v budce, abych věděla, že jsou z té a té budky a ohlídala tak příbuznost jak pro sebe do chovu, tak i pro případné zájemce o pár.

Pokud jde o páření sourozenců - tam bude platit myslím jen to striktní oddělení. Zatím jsem si nikdy z hnízda nenechávala pár, takže nevím jak by na sebe reagovali. Nicméně mám tu pár mladých, které jsem si přivezla od stejného chovatele (líhnutí jen 2 dny od sebe) a do doby než vyspěli spolu sedávali, apod. ale jak dospěli šup od sebe a oba si hledají partnera mezi nepříbuznými jedinci. Myslím, že to matka příroda zařídila dobře a pokud mají na výběr, tak do příbuzenských svazků sami nejdou.

19.9.2013 17:47
krivos22

XXX.XXX.36.225

Dobrý den na testy jsem čekal dva dny .

19.9.2013 17:54
krivos22

XXX.XXX.36.225

Delala nam to znama , v brne na h. Veterine.

19.9.2013 20:38
martihan

XXX.XXX.207.33

No já nechci bý rýpavá - možná to špatně chápu, asi jako většina tady, ale:
17.9. Vám tady radili zajít na veterinu (večer)
18.9. Jste psal, že jste byli na testy a nic nenašli

Nějak v tom ty 2 dny, které to podle Vás trvalo nevidímsmajlík. Ale to je jedno, kdo bude chtít, ten od Vás mláďata koupí. Já bych do toho tedy nešla...

19.9.2013 20:48
eli22

XXX.XXX.251.134

martihan napsal(a):
No já nechci bý rýpavá - možná to špatně chápu, asi jako většina tady, ale:
17.9. Vám tady radili zajít na veterinu (večer)
18.9. Jste psal, že jste byli na testy a nic nenašli

Nějak v tom ty 2 dny, které to podle Vás trvalo nevidímsmajlík. Ale to je jedno, kdo bude chtít, ten od Vás mláďata koupí. Já bych do toho tedy nešla...

Tak, tak. Já to vidím na skokana.

20.9.2013 21:00
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

eli22 napsal(a):
Tak, tak. Já to vidím na skokana.

Kolotoč pre skokanov smajlík

http://www.youtube.com/watch?v=VYhiaMeIFrw

&

Ihrisko pre skokanov smajlík

http://www.youtube.com/watch?v=WyiZGYLTUXc

20.9.2013 21:14
eli22

XXX.XXX.251.134

rastislavmpavelka napsal(a):
Kolotoč pre skokanov smajlík

http://www.youtube.com/watch?v=VYhiaMeIFrw

&

Ihrisko pre skokanov smajlík

http://www.youtube.com/watch?v=WyiZGYLTUXc

Tak to je hodně smutný. A myslíte si, že jsou to skokani všichni? Nemůže mít někdo ta křídla přistřižená? Ale na skokany vypadají všechny, no.

20.9.2013 21:24
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

eli22 napsal(a):
Tak to je hodně smutný. A myslíte si, že jsou to skokani všichni? Nemůže mít někdo ta křídla přistřižená? Ale na skokany vypadají všechny, no.

Všetko pre biznis smajlík

20.9.2013 21:24
lupus4

XXX.XXX.252.137

nejsou to skokani, ale chudáci "zastřiženci" smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík