Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2013 21:32
jarozeslav

XXX.XXX.178.181

Zdravím, potřeboval bych radu!!! Můj ,,příběh´´ začíná u Žaka. Po dlouhém rozmýšlení a čtení a doporučení jsem si pořídil žaka, po měsíci se upnul na manželku a já jsem se k němu nemohl ani přiblížit. Jelikož jsem papouška chtěl já a né manželka rozhodli jsme se ho prodat. Bohužel nebo buhudík jsem na papoušky ulítlej a proto jsem se začal asi po roce poohlížet pokukovat po Amazoňanech. Zakoukal jsem se do modročelýho a po několika telefonátech s chovalelem a ujištování že není jako žako a že se neupne na jednoho člena z rodiny jsem si ho tedy pořídil. Opět špatně, po čtrnácti dnech krásného soužití pusinkování hlazení, mazlení, atd kousnu z ničeho nic několikrát manželku, potom syna. Já jsem s ním mohl i nadále dělat co jsem chtěl, ale poslední dobou mu občas přeskočilo a klovnu několikrát i mě a to dost. Tak mi tu někdo vysvětlete co mám dělat? Takže inzeráty typu nekoušou, neškrábou, berou pamlsky z úst mi přijdou ....... Manželka i já jsme k němu ztratili důvěru a bojíme se k němu přiblížit obličejem aby nám něco neudělal a to nemluvím o dětech. Můj názor je, že to asi není ten pravý domácí mazlíček, přece jenom ten jejich zobák je docela slušná ,,zbraň'' Je tu někdo kdo mi popravdě odpoví
Děkuji

22.9.2013 18:08
bartrand

XXX.XXX.203.180

Důležité je momentální stáří papouška, pokud prochází pouze pubertou zkouší, co si může dovolit. Jak je papoušek starý?

23.9.2013 09:16
jarozeslav

XXX.XXX.178.181

Stáří papouška je půl roku

23.9.2013 20:22
eli22

XXX.XXX.251.134

Dobrý den, pro odpověď máme velmi málo inormací.
1. je papoušek ručně dokrmený, a to poctivě, ne nějaká rychloběžka?
2. je přímo od chovatele? neni z "druhé ruky"?
3. máte zkušenosti s chovem takto větších papoušků - jedna z nejdůležitějších věcí
4. půl roku je přibližně puberta. Jste schopen se s tím vypořádat - viz bod 3.
Dále - pokud se ho budete bát, tak on to pozná a bude tím víc agresivní.
To zatím vše.

23.9.2013 20:58
jarozeslav

XXX.XXX.178.181

dobrý den,

1:je poctivě dokrmen od 10dne
2:je přímo od chovatele
3:S chovem papoušků moc zkušeností nemám, jen malé druhy
4:já se s tím vypořádám. Mám velkou trpělivost, nevzdávám to a stále se mu věnuji. smajlík

23.9.2013 21:31
eli22

XXX.XXX.251.134

jarozeslav napsal(a):
dobrý den,

4:já se s tím vypořádám. Mám velkou trpělivost, nevzdávám to a stále se mu věnuji. smajlík

Tak v tom případě je to na dobré cestě a držím palce. Přesto doporučuji knihu Proč můj papoúšek..., ale autorka mi teď vypadla, lehko odhledáte!smajlík

24.9.2013 11:04
cone

XXX.XXX.156.242

eli22 napsal(a):
Tak v tom případě je to na dobré cestě a držím palce. Přesto doporučuji knihu Proč můj papoúšek..., ale autorka mi teď vypadla, lehko odhledáte!smajlík

autorka je Rosemary Low - kniha je opravdu dobrá, navíc se ještě dá sehnat !

25.9.2013 20:21
aymara55

XXX.XXX.70.146

jarozeslav napsal(a):
dobrý den,

Ak sa Vám ho nepodarí prevychovať, tak ho predajte a kúpte si napr. nobilisku, alebo senegalca, prípadne pyruru.

25.9.2013 20:38
fylip

XXX.XXX.162.247

Senegalcem bych si taky nebyl úplně jistý, aby to nebylo něco podobného, jako žako. V případě, že se to s amazoňanem opravdu nepodaří a nepude to zvládnout, neuvažoval jste nad amazónkem?

25.9.2013 21:22
jarozeslav

XXX.XXX.178.181

Já doufám že se to podaří, jinýho ptáka nechci. Mám ho rád a on mě, to na něm vidím. Myslím si, že trochu žárlí a pro to se mě snaží občas klovnout, když se věnuji dětem a né jemu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík