Nové voliéry jsem plánoval už dlouho, ale čekal jsem, až se začne přestavovat "šopka", kterou jsem k tomu využil. S taťkou jsme to všechno namalovali a začal jsem shánět výrobce, který by mi hliníkové voliéry udělal nejlevněji a zároveň kvalitně, protože jsem byl omezený financema. Když jsem konečně našel Pána, s kterým jsem byl spokojený, domluvil jsem se s ním a všechno mohlo začít. Na zahradě nemám moc místa, takže jsem vše vyřešil tak, jak jsem to vyřešil Přikládám fotky, jak to šlo postupně, tak snad se to bude líbit. :)
Fylip
Děda, který je zedník, celou šopku vyzdil a dokonce mi nalepil i obklady, které jsem nekupoval, ale všechno jsem zadarmo sehnal od známých - do komu kdy zbylo.
Spodní zálety. Venku bude stará voliéry, která vypadá jako nová, je na první fotce.
Vše jsme dělali s taťkou po práci / škole / praxi, takže nám to trvalo dlouho, téměř půl roku, ale nakonec jsme se přece jenom dopracovali do konce. Ještě chybí pár drbků a bude to hotové. Chtěl bych poděkovat rodičům, kteří částečně i kvůli mě začali přestavovat šopku, abych si mohl koupit a postavit nové voliéry a stejně tak dědovi, který prakticky celou šopku přezdil, položil mi obklady atd. :)
Tak co na to říkáte? :)
Podle toho, jak to myslíte. Na voliérách venku mám jen pletivo, všude ovšem dvojité, jak mezi voliérama, tak po všech stranách, kromě zadní, která leží na zdi.
Co se týče stopu vevnitř, je tam OSB deska, zdi nejsou nijak dokonale rovné, takže kolem jsou ještě lišty z OSB desek, okopírované podle zdi tak, aby se mezerama nedostaly do vaty - kterou je celý strop i podlaha zateplený - myši. Na místech, kde ptáci dosáhnou na strop, jako třeba na přední straně, kde sahá pletivo vysoko, mám nalepené a našroubované plexisklo, aby neměli kde začít. Mezistěny jsou z vodovzdorné překližky, opět jsem všechny konce a místa, kde by mohli papoušci začít klovat zabezpečil plexisklem. :)
No, tak snad to u mě nebude tak hrozné. Jde mi hlavně o to, že je ráno a večer můžu zavřít, takže to snad bude v pohodě. Během dne už to tak hrozné není, to se dá vydržet, u mě zatím teda jednoznačně v křiku vedou eklekti, jinak je také vše v pohodě. Samec je šestiletý, samice tříletá.
Omlouvám se, že jsem Vám neodpověděl, nevšiml jsem si otázky. Zatím Vám ale odpověď stejně nemůžu podat, protože elektrikář mi příjde zprovoznit elektriku až příští týden, doteď byli ptáci závislí na světle venku a do záletů šlo světlo přes výletová okénka i přes okénko před pultama, takže to stačilo.
Pořád ještě není vše úplně dodělané, ale zase se o něco pokročilo, ve voliérách přibyli další noví obyvatelé, takže opět něco přidám.
Další. Přesunuté dva chovné páry vousáčů a zatím lichá samice rudohlavého. U těchto voliér stačí dodělat otevírání výletů a budou kompletní.
Je to odvážne a k slniečku dobre natočené riešenie. Penzista s chorľavými nohami by na rebrík ťažko vyliezol. Ste mladý je to O. K.
Protože na čtyřmetrové výlety nemám na zahradě místo. Už tak mám takovéto výlety čtyři a chtěl jsem k nim doplnit ještě další zařízení, na které už nebylo místo a právě proto jsem to řešil takhle. Zatím tam je opravdu jen žebřík, ale to jen proto, že zatím nebyl čas na udělání schodů, které tam časem budou, plánuji je udělat během zimy. Je to jediné řešení, které mě napadlo právě na úsporu místa. Co se týče nepraktičnosti, není to tak hrozné. Teď mám sedmnáct let, takže doufám, že než nebudu umět vylézt po žebříků, uplyne ještě nějaká ta doba.
Pane Pavelka, děkuju za pochvalu.