Příští rok chci ke zděnému objektu vybudovat řadu závěsných výletů, jen spojovaných sponkami - vyrobeny budou z pletivových bloků o rozměrech 2,5 x 1,25 m. Můžete mi prosím poradit jak rozumně vyřešit vstup do výletů při výměně bidel apod.? Ptáci budou krmeni výhradně ve vnitřní části. Děkuji předem za podnětné návrhy.
délka bude 2,5 m, nechci to ovšem dělat v rámech a pokud bych chtěl otevírat přední stěnu tak bych se rámové konstrukci nevyhnul, takže dejme tomu že zadní bidlo byměním přes výletové okénko, ale občas je i ve výletech zapotřebí uklidit, a samozřejmě instalovat přední bidlo. Jedny závěsné voliéry již mám-otevíratelný je střed podlahy, ale je to řešení takové .......no ne moc šťastné.
Niečo z histórii kapitalizmu.
Klietka pre dieťa z roku 1937, zabezpečila deťom v barakoch, prístup k slnečným lúčom a čerstvému vzduchu.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Niečo z histórii kapitalizmu.
Klietka pre dieťa z roku 1937, zabezpečila deťom v barakoch, prístup k slnečným lúčom a čerstvému vzduchu.
Dobrý den pane Pavelka, tuším z vašeho příspěvku nespokojenost se závěsnými typy voliér, ale jen pro vysvětlení - měl bych tam chovat malé druhy aratingů a nějaký tiriky, takže výlet cca dva a půl m je únosný. Jinak díky za oživení vlákna.
aymara55
napsal(a):
Pán Pavelka, mali by ste uviesť zdroj odkiaľ ste ukradli fotku - Topky sk
Taktiež topky by malio uviesť pôvodný zdroj fotiek
http://www.topky.sk/cl/1000125/1363054/FOTOREPORTAZ-48-uzasnych-zaberov-z-historie--z-ktorych-vam-padne-sanka-
aymara55
napsal(a):
Pre kolegu zo Slovenska;
http://www.lita.sk/index.php?c=4&a=171
kresba z netu
Táto téma je chovateľsky zaujímavá a naozaj odborná. Pripájam info, ako to rieši komerčné myslenie.
Bidlo na/pri okne.
Zdroj - http://www.bird-cage.com/window-perches/
Dobrý deň pán Šiška,
závesný výlet spomínaných rozmerov by som riešil hliníkovým profilom - konštrukcia tvaru hranola na ležato - s celou otváracou spodnou stranou / ako dvere na voliere /. Videl som to v Maďarsku - po otvorení celého spodku pohodlná manipulácia vo výlete /výmeny bidiel, opravy pletiva, čistenie pletiva...../ a možnosť umyť spodnú stranu výletu od trusu, zvyškov krmiva, bidiel, kôry tlakovým čističom. Foto som si nespravil, uvažujem o tom tiež pre pyrury. Rozmer bol cca 2x1x1 meter na ležato podľa šírky bodovaného pletiva. Plastové spojky len v rohoch kvôli pevnosti a zavesené pod pergolou s vletom do zimného domčeka.
Zdroj už nevím, mám to v PC jako inspiraci co bych v budoucnu chtěl pro amazonky.
Ondra
kele
napsal(a):
Cone, inšpirovalo Vás to k niečomu? Okrem slovnej prestrelky mojich krajanov....
Já těch šest závěsných chtěl či chci mít na menší aratingy a snad tiriky, chtěl jsem to co nejjednodušší - spojené sponkami, ne v rámech, stále ještě nevím jaké to v konečné fázi bude vypadat. Ale k závěsným výletům se dostanu nejdříve na konci příštího roku, prozatím předělávám příčky ve vnitřní části budovy a zazdívám dveře a buduji luxférová okna. Letos skončím na nových el. rozvodech a podhledech zateplené střechy.
Jinak to vaše řešení by mě vedlo k délce výletů 3m.Děkuji za tip.
cone
napsal(a):
Příští rok chci ke zděnému objektu vybudovat řadu závěsných výletů, jen spojovaných sponkami - vyrobeny budou z pletivových bloků o rozměrech 2,5 x 1,25 m. Můžete mi prosím poradit jak rozumně vyřešit vstup do výletů při výměně bidel apod.? Ptáci budou krmeni výhradně ve vnitřní části. Děkuji předem za podnětné návrhy.
Dobrý den ,vím že to nebude asi tip pro Vás,protože chcete bezrámové klece, ale já ty spodní dvířka vyřešil tak ,že na spodní jekl jsem přišrouboval L-profil 25x25 asi tak 1cm jsem nechal mezeru a do ní šlo zasunout sito 2 x 1m s oky 25x25x2,5,vypadalo to dobře a nebylo vidět že tam nejaké dvíŕka vúbec jsou,ovšem bylo to s těch šroubovacích jeklú 30x30 ,teda dosti pevné,škoda že nemám foto,neměl jsem to zálohované a nějakej zmrd mi zas ukradl mobil.
Asi záleží na kolik let to budete budovat. Promiňte Cone, ale to sponkování se mi nelíbí. Kdyby to byla malá klícka cca do 1x1 m tak dejme tomu, ale takhle větší závěsné koše podle mne vyžadují konstrukci a zvlášť, když chcete otvírání.
dávám fotku jen pro inspiraci a přeji hodně úspěchů.
Dobrý deň,
ja som pri úvahe o závesných klietkach dospel k záveru, že je lepšie inštalovať obslužné dvierka zo spodu klietky, hlavne z estetických dôvodov. Mnoho hliníku na pohľadovej časti síce pôsobí hi tec ale ja som radšej zastáncom minimalizmu bez zbytočných profilov. To klietky budete aj tak vstupovať hlavne v čase kedy tam vtáky nebudú takže problém s úletom by som nepredpokladal. Ja som riešil závesnú klietku u ktorej som z priestorových dôvodov nemohol vybudovať kŕmnu chodbu. Problém s minimalizovaním úletov pri krmení som riešil pomocou roštu, ktorý môžte vidieť na priloženom obrázku.
S pozdravom Lukáš Bryndza
Pan Šiška už to samozřejmě viděl, ale pro inspiraci ostatním, kteří třeba neotevřeli mé téma "Mé nové voliéry" o pár řádků níž, tak moje závěsné voliéry. Z praktických důvodů jsem udělal přístup z přední strany a ne zespodu, abych nemusel při výměně bidel a čištění opírat žebřík o fasádu, ale stačí opřít o vedlejší voliéru. Voliéry jsou totiž ve výšce asi 3 metry.
aymara55
napsal(a):
Http://bydleni.idnes.cz/historie-bydleni-detske-klece-d2y-/architektura.aspx?c=A150730_145556_architektura_web
Prvé závesné klietky zhotovili nie chovatelia pre zvieratá, ale žena pre dieťa... USPatent z roku 1922.
dobrý den, tak po létech se vracím k tomuto vláknu - nakonec jsem to vše vyřešil tak jak jsem měl v plánu, inspiraci mi bylo zařízení v LPF a trochu i dva čeští chovatelé.