Patrik08
napsal(a):
Mám volnou místnost o rozměrech 2,6mx2mx2m dxšxv chtěl bych ji nechat jako velkou voliéru nebo z toho udělat 2 voliéry o rozměrech 2,6x1x2m dxšxv a 2x1x2m dxšxv.a ještě druhá věc co by jste do ni doporučily pustit teplota tam neklesne pod 0 st
Dobrý den,
a jaké papoušky tam hodláte mít? Protože pokud chcete menší, udělal bych dvě ale pokud budete mít velké papoušky udělal bych to jako jednu.
Chovu zdar!
No, když něco většího asi bych to udělal jako jednu, jestli chcete tam mít žaky nebo tak, (jen na zimu ne?) tak určitě jenom jednu, ale zase pro žaky není asi moc ideální okolo nuly, skoro každému papouškovi vyhovuje alespoň 8°C. Na druhou stranu zase chápu, že tam asi nemůžete přitápět. Mohl byste mi alespoń napsat jestli chcete něco z Austrálie nebo Afriky či Ameriky.
V tom případě asi víte, že např. papoušci kouřoví (taky mám pár) přežijí zimu i venku, a to i většina těch větších australáků může být venku. Doma je máme ve voliéře s takovým polozáletem (starý holubník) ale ještě tam nemrzlo, budou tam asi celou zimu, jen kdyby bylo okolo -15 a více dám je dovnitř. Vám do domu bych spíše doporučil něco co nepřežije mrazy, to jsou ti ''Afričani a Američani''
V tom případě asi víte, že např. papoušci kouřoví (taky mám pár) přežijí zimu i venku, a to i většina těch větších australáků může být venku. Doma je máme ve voliéře s takovým polozáletem (starý holubník) ale ještě tam nemrzlo, budou tam asi celou zimu, jen kdyby bylo okolo -15 a více dám je dovnitř. Vám do domu bych spíše doporučil něco co nepřežije mrazy, to jsou ti ''Afričani a Američani''
Patrik08
napsal(a):
Mám volnou místnost o rozměrech 2,6mx2mx2m dxšxv chtěl bych ji nechat jako velkou voliéru nebo z toho udělat 2 voliéry o rozměrech 2,6x1x2m dxšxv a 2x1x2m dxšxv.a ještě druhá věc co by jste do ni doporučily pustit teplota tam neklesne pod 0 st
To si děláte legraci,tak malou nemám žádnou volieru a Vy se ptáte jestli to máte ještě rozdělit. V tak malých volierách jsem měl jako kluk dva páry andul a pár korel.
Asi tam ani nemáte okno,nebo ano? A ještě zaručeně dveře,tak kde máte ten prostor na chov několika párů něčeho dražšího.Zůstaňte na zemi.
Patrik08
napsal(a):
ano okno je tam cca o velikosti80x50cm
Tak si tam kupte jeden pár něčeho co se Vám hodí do nevytápěné místnosti.Počítejte také jestli tam máte dost světla a slunce. . To okno je dostačující pokud nevede někam do průjezdu.Ale dva krát dva metry na prolet nic moc.Zapomeňte na červenokřídlé nebo horáky.No čtěte tady příspěvky ale nevěřte všemu co tam je.Hlavně nedávejte více druhů k sobě.V toku jsou všichni samci agresivní.Hlavně ti prckové,zpěváci,kakariky a i jiní.Uhoní Vám i velkého ptáka k smrti.